برون مرزی

آمریکا می‌خواست خروج اشرف غنی را مدیریت کند اما نشد!

به گزارش سی بی اس نیوز ، اشرف غنی رئیس جمهور پیشین افغانستان در دیدار با جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در کاخ سفید تنها هفت هفته قبل از ربوده شدن نیروهای طالبان در کابل با ویلیام برنز رئیس سیا دیدار کرد. با او درباره آینده دولتش و کشورهای افغانستان صحبت کنید. دو منبع آشنا با 24 ژوئن. در این ملاقات تأیید شد که دو طرف در مقر سیا در لنگلی ویرجینیا برای بحث انتقال قدرت قریب الوقوع در افغانستان ، که قرار بود در زمان خروج نیروهای آمریکایی از این کشور انجام شود ، ملاقات کردند.

افراد کمی در اتاق جلسات بودند که باید نتیجه می گرفتند. دو منبع آگاه در این مذاکرات مذاکرات را “بسیار سیاسی” توصیف کردند ، زیرا ایالات متحده به دنبال آموزش غنی برای اقدام برای مدیریت و مدیریت روند گذار بود. این نقشی بود که ویلیام برنز در طول چندین دهه تجربه دیپلماتیک خود به عنوان معاون وزیر خارجه و سفیر با تجربه بدست آورد.

با این حال ، سیا از اظهارنظر در این مورد خودداری کرد.

برنز قصد داشت در بهار در اولین سفر خود به خارج از ایالات متحده به عنوان مدیر سیا به افغانستان سفر کند ، سفری که آژانس آن را مخفی نگه داشت. ملاقات با رئیس جمهور غنی و تیم امنیت ملی او در سفر برنز در سفر ماه آوریل او و همچنین ماموریت خروج گسترده تر از افغان ها که ده ها سال با آژانس اطلاعاتی کار کرده بودند ، در دستور کار قرار گرفت. نگرانی ها در مورد پیشرفت طالبان در میدان جنگ و توانایی دولت افغانستان در جلوگیری از آنها پس از خروج آمریکا افزایش یافته است. رئیس سیا در نامه ای به مقامات سابق سیا در اوایل ماه اوت ، به “وقایع آشفته طالبان” اشاره کرد و توضیح داد که او برای اولین بار به افغانستان سفر می کند تا دیدگاه های خود را درباره اهمیت این کشور برای سازمان نشان دهد. ماموریت ضد تروریسم بود.

غنی و مشاورانش ماه ها نگران بودند. پس از توافق دوحه بین طالبان و ایالات متحده در سال 2020 ، روحیه دولت و ارتش افغانستان رو به وخامت گذاشته است. دولت افغانستان در این توافق دخیل نبود ، اما این توافق شامل آزادی 5000 زندانی طالبان از دستگیری افغان ها و قصد ایالات متحده برای خروج نیروهای خود از افغانستان بود. لوید آستین وزیر دفاع ایالات متحده چهارشنبه گذشته گفت که این توافقنامه تأثیر مخربی بر نیروهای افغان و پس از آن خروج و فرار این نیروها داشت.

زمانی که دولت بایدن چند ساعت قبل از اعلام تصمیم خود مبنی بر خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان در اواسط آوریل اعلام کرد ، روحیه افغانستان ضربه دیگری خورد. این سیاست تغییر از رویکرد بایدن به 2020 است. یک مبارزات انتخاباتی که در آن او گفت که او آشکارا در نظر دارد که تعداد زیادی از نیروهای خود را در افغانستان برای مبارزه با تروریسم حفظ کند. دولت ثروتمند همچنین از حمایت بیشتر ارتش آمریکا استقبال کرد. یک منبع آشنا با افکار غنی توضیح می دهد که رئیس جمهور پیشین افغانستان معتقد بود دولت آمریکا او را به نیروهای مداخله طالبان و پاکستان می سپارد.

به گفته یکی از مقامات ارشد سابق کاخ سفید ، ژنرال کنت مک کنزی اخیراً در فرماندهی مرکزی ایالات متحده (Centcom) شهادت داد که وی پیشنهاد خروج دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق و بایدن رئیس جمهور فعلی برای ترک 2500 سرباز در افغانستان را مطرح کرده است. ارتش این کشور این کمترین تعداد سربازانی بود که دولت ترامپ موافقت کرد تا در افغانستان بماند تا از سفارت آمریکا و حضور سیا در کابل محافظت کند.

اخیراً مارک میلی ، رئیس ستاد ارتش آمریکا گفته است که با برخی از سربازان آمریکایی که در افغانستان ترک شده اند موافقت کرده است. با این حال ، بایدن در مصاحبه ای در ماه آگوست با ABC News ، رد کرد که ژنرال میلی چنین توصیه ای کرده است.

در همین حال ، ارتش آمریکا از غنی و نقش آن در کاهش قدرت ارتش افغانستان آموزش دیده توسط آمریکا شکایت کرده است. همانطور که لوید آستین وزیر دفاع ایالات متحده بعداً شهادت داد ، غنی به طور دوره ای و پیوسته رهبری نیروهای افغان را تغییر می دهد تا جلوی پیشروی طالبان در میدان جنگ را بگیرد. نیروهای طالبان در میدان نبرد پیشرفت کرده اند زیرا مذاکره کنندگان آنها در مذاکرات متوقف شده دوحه با هدف تشکیل دولت جدید که طالبان نقش اصلی را در آن ایفا می کنند ، شرکت کردند.

این پیام واضح بود که طالبان به نحوی قدرت خود را در افغانستان دوباره به دست خواهند آورد و ماه ها دولت بایدن از اینکه دولت اشرف غنی این واقعیت را نپذیرفته و در دستیابی به توافق صلح با طالبان ناکام مانده بود ، ناامید شده بود.

در همین حال ، زلمی خلیلزاد ، نماینده ویژه ایالات متحده در افغانستان ، بیشترین تجربه را در زمینه بازیگران سیاسی در افغانستان دارد. روابط وی با غنی برای مدتی تیره شده بود و زمانی که طالبان به توافق صلح با ترامپ رسیدند ، این روابط تشدید شد. این توافق اشرف غنی را بدون حمایت مقامات معتبر ایالات متحده رها کرد و او را به نوعی پروسه دیپلماتیک سوق داد ، یا حداقل به هیچکس اعتماد نداشت.

در ماه آوریل ، آنتونی بلینکن ، وزیر امور خارجه آمریکا برای اولین و آخرین بار به کابل سفر کرد. غنی رابطه نزدیکی با او نداشت و تلاش قبلی بلینکن برای تحت فشار قرار دادن سازمان ملل متحد برای کمک به تشکیل دولت جدید افغانستان که شامل طالبان می شد ، ناموفق بود. بلینکن در ماه ژوئن در سفر غنی به کاخ سفید شرکت نکرد زیرا در آن زمان در اروپا بود.

مایکل مورل ، معاون سابق سیا گفت: “وقتی رئیس جمهور این تصمیم را در آوریل گرفت ، آن زمان بود که طالبان می دانستند که پیروز خواهند شد و این اتفاق زمانی افتاد که دولت افغانستان می دانست که در حال شکست است.” و اگر به آنچه بلافاصله پس از آن اعلام شد نگاه کنید ، خواهید دید که طالبان بسیاری از مراکز استان ها را تصرف کرده اند.

مورل روز پنجشنبه در یک مراسم مجازی در دانشگاه جورج تاون گفت: “تعداد سربازانی که نیروهای امنیتی افغان را از زمان اعلام این خبر ترک کرده اند به شدت افزایش یافته است.” آنها یا به خانه بازگشتند یا از طالبان درخواست کردند. جای تعجب نیست که رهبران عالی رتبه دولت افغانستان به فکر نجات جان خود افتاده اند.

مشخص نیست که وقتی سیا و دولت بایدن از فرار اشرف غنی از کاخ ریاست جمهوری افغانستان هنگام ورود طالبان به کابل مطلع شدند. بلینکن بارها در مصاحبه ای گفت که شخصا از آن مطلع نیست و اشرف غنی در 14 آگوست هنگام صحبت با وی در مورد مقاصد خود چیزی به او نگفت. مذاکرات چند ساعت قبل از پانزدهم آگوست انجام شد. طالبان کنترل شهر کابل را در دست گرفتند.

غنی و دهها مشاور و معاون او ابتدا به ازبکستان رفتند و سپس در امارات مستقر شدند.

یک هفته پس از بازگشت برنز به کابل ، وی با ملا برادر رهبر واقعاً طالبان ملاقات کرد و از او خواست زمان بیشتری برای خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان اختصاص دهد ، اما این درخواست رد شد.

311311

دکمه بازگشت به بالا