سلامت و دانشکسب و کار ایرانی برتر

کره بادام زمینی در بارداری بخوریم یا نه؟

دانستن اینکه در دوران بارداری چه بخورید ممکن است یکی از اولین نگرانی های شما پس از دریافت تست مثبت بارداری باشد. بسیاری از افراد در سه ماهه اول بارداری نمی توانند سبزیجات بخورند و از این موضوع متنفرند. نیازی به گفتن نیست که بارداری می تواند حس چشایی شما را به گونه ای که انتظارش را ندارید تغییر دهد. جای تعجب نیست که پیروی از یک رژیم غذایی سالم و متعادل، برای سلامت مادر و کودک بسیار مهم است. ممکن است تعجب کنید اما کره بادام زمینی را می توان در رژیم غذایی سالم بارداری گنجاند.

خوردن کره بادام زمینی در بارداری بی خطر است. در واقع مملو از مواد مغذی بسیار مهم است و فواید زیادی برای سلامتی دارد پس اگر به بادام زمینی حساسیت ندارید، می توانید از کره بادام زمینی در بارداری لذت ببرید. در این مقاله می خواهیم در مورد مصرف آجیل در دوران بارداری و دلایل پرهیز از مصرف آجیل برای برخی افراد صحبت کنیم. پس تا آخر با ما همراه باشید.

امروزه بادام زمینی تقریباً در سراسر جهان کشت می شود و آسیا بزرگترین تولید کننده آن است. بادام زمینی توسط تاجران اروپایی به آسیا آورده شد. آیا می دانستید که بادام زمینی در ابتدا به عنوان خوراک دام استفاده می شد؟ با این حال، در اواخر دهه 1800، دولت آمریکا مصرف بادام زمینی را به دلیل فواید فراوان آن تشویق کرد و حتی جورج واشنگتن صدها برنامه تهیه کرد که شامل بادام زمینی بود.

ارزش غذایی بادام زمینی

کره بادام زمینی یک غذای مغذی است. با این حال، این بدان معنا نیست که شما می توانید آن را بدون دانش مصرف کنید. با دانستن مواد مغذی موجود در این کره می توانید میزان مصرف آجیل را در دوران بارداری ببینید. و البته نیازهای هر فرد با دیگران متفاوت است.

آلرژی به بادام زمینی چیست؟

در غرب، به ویژه در آمریکا، حساسیت به بادام زمینی بسیار رایج است. بسیار مهم است که ابتدا تفاوت بین آلرژی غذایی و عدم تحمل غذایی را درک کنید. در حالی که حساسیت به بادام زمینی می تواند کشنده باشد، یک عدم تحمل ساده بادام زمینی جای نگرانی ندارد. برخی از علائم رایج آلرژی به بادام زمینی عبارتند از:

  • کهیر، درماتیت
  • خارش در اطراف دهان و گلو
  • اسهال، تهوع، استفراغ
  • کوری

اگر بعد از خوردن بادام زمینی این علائم را داشتید به اورژانس بروید. آلرژی یکی از دلایل اصلی ترس زنان باردار از خوردن بادام زمینی است. بسیاری از زنان فکر می کنند که کره بادام زمینی در بارداری می تواند در نوزادان آلرژی ایجاد کند. اما این دور از واقعیت است!

در واقع، مطالعه ای که در دانمارک انجام شد نشان داد که خوردن بادام زمینی در دوران بارداری می تواند خطر ابتلا به آلرژی را در کودکان کاهش دهد. پس آیا باید در دوران بارداری آجیل بخورید؟بله! مصرف کره بادام زمینی در بارداری فواید زیادی برای رژیم غذایی شما دارد!

فواید خوردن کره بادام زمینی در دوران بارداری

  • جدا از طعم، خواص کره بادام زمینی مردان و زنان در هر سنی را مجذوب خود می کند. از جمله این خواص می توان به املاح و مواد معدنی، ویتامین ها، اسیدهای چرب، فیبر بالا و آنتی اکسیدان های موجود در این بادام اشاره کرد. وجود خواص فوق العاده این کره خوشمزه باعث محبوبیت آن بیشتر از همیشه شده است. خوردن کره بادام زمینی در دوران بارداری می تواند از بی اشتهایی پیشگیری کند.
  • در دوران بارداری، خانم ها نسبت به طعم و مزه حساسیت بیشتری دارند و از خوردن بسیاری از غذاها اجتناب می کنند و باعث بی اشتهایی در مادران جوان می شود که نه تنها برای مادر مضر است بلکه برای کودک نیز مضر است چرا که در واقع رشد کودک را تحت تاثیر قرار می دهد. طعم شیرین و ملایم کره بادام زمینی باعث گرسنگی زنان باردار می شود و با مصرف کره بادام زمینی در بارداری تمایل آن ها به غذا افزایش پیدا می کند.

مصرف کره بادام زمینی در دوران بارداری و استفاده از خواص آنتی اکسیدانی

اولین و مهم ترین ویژگی مصرف آجیل در دوران بارداری استفاده از آنتی اکسیدان های داخل آن است که از بروز مشکلات در دوران بارداری جلوگیری می کند. این ماده از سلول های بدن مادر و جنین در برابر متابولیسم ناسالم محافظت می کند. با توجه به مقدار زیاد آنتی اکسیدان موجود در آجیل، خوردن روزانه چند عدد بادام می تواند مقاومت بدن را در زنان باردار افزایش داده و به آنها در گذر از این فصل کمک کند. آنتی اکسیدان های موجود در آجیل نیز برای رشد غشای جنین موثر بوده و به طور مستقیم بر سلامت جنین در رحم مادر تأثیر می گذارد.

آیا خوردن بادام زمینی در بارداری خطرناک است؟

خدیجه رحمانی کارشناس و محقق تغذیه گفت: چربی موجود در آجیل چربی مفیدی است و عمدتاً حاوی ویتامین E و برخی عناصر مفید مانند سلنیوم، منیزیم، روی، آهن و برخی ویتامین ها مانند ویتامین B و اسید فولیک است، بنابراین ، مصرف روزانه آجیل و مغزیجات از بسیاری جهات توصیه می شود.مقدار توصیه شده مغزیجات در روز 30 گرم یا یک مشت است. البته با مشورت پزشک مصرف شود.

سلامت نیوز : مدت هاست که در دنیای پزشکی بحث های متعددی درباره مضرات خوردن کره بادام زمینی در بارداری وجود دارد. سال‌ها پیش، در تلاش برای جلوگیری از آلرژی‌های مرتبط با بادام‌زمینی، که گاهی می‌تواند کشنده باشد، آکادمی اطفال آمریکا به طور خلاصه توصیه کرد که زنان در معرض خطر ابتلا به این آلرژی‌ها، در دوران بارداری و شیردهی، از خوردن بادام زمینی و هر چیزی که با بادام زمینی درست شده است خودداری کنید.

به گزارش سلامت نیوز، در سال 2008، این گروه توصیه های خود را پس گرفت و بیانیه جدیدی صادر کرد و در آن اعلام کرد که اثرات خوردن یا نخوردن آجیل در دوران بارداری و شیردهی مشخص نیست.

اما سال گذشته مطالعه ای در این زمینه انجام شد و گزارش آن در مجله آلرژی و ایمونولوژی بالینی منتشر شد. این مطالعه نشان داد که کودکانی که به غذاهای دیگر حساسیت دارند ممکن است بیشتر مستعد ابتلا به آلرژی های مرتبط با بادام زمینی باشند. البته اگر مادران این کودکان در دوران بارداری خود از بادام زمینی و مشتقات آن استفاده می کردند.

دلایل ممنوعیت مصرف آجیل در دوران بارداری

بادام زمینی خام در زمین رشد می کند و خطر آلودگی به یک ماده شیمیایی سمی به نام آفلاتوکسین را دارد . آسپرژیلوس نوعی قارچ است که آفلاتوکسین تولید می کند. در ایالات متحده، سازمان غذا و دارو (FDA) سطح آفلاتوکسین موجود در بادام زمینی و بادام درختی را کنترل می کند. مصرف آفلاتوکسین می تواند باعث مشکلات جدی سلامتی مانند سرطان کبد، اختلال در رشد جنین، کم خونی، زایمان زودرس و سقط جنین شود.

آفلاتوکسین ها، همراه با سایر قارچ های موجود در محصولات بادام زمینی، در کشورهایی که عملکرد سیستم غذایی به خوبی کنترل نمی شود، خطر بیشتری دارند. برای جلوگیری از این امر، مارک های تجاری را انتخاب کنید که دارای برچسب بهداشتی استاندارد هستند و از کره بادام زمینی فرآوری نشده، که احتمالاً حاوی سطوح بالاتری از آفلاتوکسین است، اجتناب کنید. همچنین باید از خوردن بادام زمینی یا کره بادام زمینی که تغییر رنگ یا کپک زده به نظر می رسد خودداری کنید.

دلیل ممنوعیت مصرف کره بادام زمینی در بارداری نیز ممکن است مربوط به حساسیت به این ماده غذایی باشد که خطرات زیادی در دوران بارداری به همراه دارد.

هشدار ایمنی

برای اینکه کودکان نسبت به بزرگسالان کمتر مستعد ابتلا به آلرژی باشند، بهتر است پس از شش ماه اول زندگی، آجیل و کره بادام زمینی را به آنها معرفی کنید. و مصرف آنها توسط مادر در دوران بارداری به کاهش احتمال ابتلای کودک به آلرژی کمک می کند. یکی از شایع ترین و کشنده ترین آلرژی ها، حساسیت به بادام زمینی و آجیل درختی است پس بهتر است از کره بادام زمینی در فواصل زمانی معین استفاده کنید.

دکمه بازگشت به بالا