در ماه مهر سال 1398 ، قانونی به نام “پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان” با هدف ترویج شفافیت در امور اقتصادی و جلوگیری از جعل و تقلب در فاکتورها و فرار مالیاتی تصویب شد. طبق این قانون، همه افراد موظف به ثبت نام در سامانه مودیان هستند و پس از پیوستن به این سامانه، موظفند فاکتورهای الکترونیکی خود را برای فروش کالا و خدمات از طریق پورتال اختصاصی خود در سامانه مودیان ارسال کنند. اگرچه تا قبل از اعلام فراخوانی رسمی برای ارسال الکترونیکی فاکتورها در فروردین 1402 ارسال فاکتورهای الکترونیکی اجباری نبود.
با اعلام این فراخوان، مودیان به دنبال راههای ارسال فاکتورهای الکترونیکی به سامانه مودیان بودند. این فاکتورها میتوانند از طریق شرکتهای مالیاتی مجاز، نرم افزار سامانه مودیان و یا نرمافزارهای حسابداری که قابلیت اتصال به سامانه مودیان را دارند، ارسال شوند. در ادامه، ما با هر یک از این روشها و مزایا و معایب آنها بیشتر آشنا خواهیم شد تا شما بتوانید بهترین روش برای ارسال فاکتورهای الکترونیکی بر اساس شرایط خود انتخاب کنید.
نرمافزار واسط سامانه مودیان
ارسال فاکتورها از طریق نرمافزار واسط سامانه مودیان یکی از روشهای اقتصادی برای کاربران سامانه مودیان میباشد تا بتوانند فاکتورهای خود را به صورت مستقیم ارسال نمایند. واقعیت این است که نرمافزار واسط سامانه مودیان یک ابزار برای ارسال فاکتورهای الکترونیکی است که به افراد مشمول قانون مودیان اجازه میدهد تا اطلاعات فاکتور خود را به صورت مستقیم به سامانه مودیان ارسال کنند. با استفاده از این نرمافزار واسط، اطلاعات صورتحساب فروش کالا و یا خدمات به صورت مستقیم به سامانه مودیان ارسال میشود. برای اتصال به سامانه، شرکتها باید یک توکن سختافزاری جهت امضای فاکتورها تهیه و سپس آن را به سامانه ارسال نمایند.
نرمافزار واسط سامانه مودیان به کاربران امکان اتصال به سامانه مودیان از طریق اینترنت را فراهم میکند و تنها با چند کلیک، مودیان می توانند تمامی فاکتورهای الکترونیکی خود را مستقیماً به سامانه ارسال کنند. افراد همچنین میتوانند بعد از ثبت فاکتور الکترونیکی، وضعیت فاکتورهای خود را از طریق نرمافزار سامانه مودیان پیگیری نمایند و در صورت نیاز فاکتورها را اصلاح و با ابطال کنند..
با توجه به الزام ارسال فاکتورها به صورت الکترونیکی به سامانه مودیان، کاربران سامانه مودیان باید ابتدا در سامانه مورد نظر ثبتنام کنند و یک کارپوشه اختصاصی ایجاد نمایند. سپس با استفاده از نرم افزارسامانه مودیان اقدام به ارسال صورتحساب های الکترونیکی نمایند و بعد از ثبت فاکتور الکترونیکی از وضعیت صورت حساب های خود استعلام دریافت نمایند
نرم افزار فاکتور الکترونیکی به سامانه مودیان
همانطور که در بالا اشاره شد، فاکتورهای فروش کالا و خدمات می بایست به صورت الکترونیکی به سامانه مودیان ارسال شوند. این الزام به صورت رسمی در فراخوان امور مالیاتی در فروردین 1402 اعلام شد. کاربران مودیان که قبلاً فاکتورهای خود را به صورت دستی بر روی کاغذ ثبت میکردند، با رسمی شدن فراخوان الکترونیکی شدن فاکتورها با مشکلات و ابهاماتی روبرو شدند و برخی از مودیان به روش قدیم روی آوردند.
اما باید عنوان کنیم که اجتناب از این قانون همراه با جریمه برای مودیان می باشد.جهت جلوگیری از جرائم مالیاتی مودیان می توانند از چند روش اقدام به ارسال فاکتورها نمایند که در ادامه به صورت خلاصه به بررسی آنها خواهیم پرداخت و در نهایت بهترین روش را از منظر اکثر مودیان معرفی خواهیم کرد
ارسال اطلاعات به سامانه مودیان با استفاده از شرکتهای معتمد مالیاتی
سازمان امور مالیاتی تعداد محدودی از شرکتهای مالیاتی را با توجه به شرایط خاصی به منظور ارائه خدمات به مشمولین مالیاتی تعیین کرده است. شرکتهای معتمد مالیاتی بر اساس خدماتی که ارائه میدهند، دستهبندی میشوند. این شرکتها میتوانند خدماتی را به مودیان مالیاتی از قبیل ثبت نام در سامانه مودیان و یا ارسال صورتحساب های الکترونیکی در قبال دریافت هزینه ارائه دهند.این روش مناسب افرادی است که زمان کافی برای ارسال فاکتورهای الکتریکی در اختیار ندارند و یا اینکه اطلاعات کافی در مورد ارسال الکترونیکی صورتحساب ها به سامانه مودیان ندارند.
پیشنهاد سارمان امور مالیاتی برای این قبیل اشخاص استفاده از شرکت های معتمد مالیاتی می باشد تا بهانه ای برای عدم ارسال فاکتورها نداشته باشند. سازمان مالیاتی از شرکتهای مالیاتی معتبر بهره برده تا از بهانههایی مانند عدم آگاهی، آموزش نادرست و دیگر موارد جلوگیری نماید. این روش جای هرگونه بهانهای را برای تمامی مشمولین مالیاتی بسته است .
ارسال فاکتور فروش به سامانه مودیان با استفاده از نرم افزار سامانه مودیان
یکی از روشهای ارسال فاکتورهای فروش به سامانه مودیان استفاده از نرمافزار واسط سامانه مودیان میباشد. با این روش، کاربرانی که پیشتر در سامانه مودیان ثبتنام کرده و یک کارپوشه اختصاصی ایجاد کردهاند، میتوانند به راحتی فاکتورهای فروش خود را با چند کلیک به سامانه ارسال کنند و پس از ثبت فاکتور، اقدام به استعلام وضعیت فاکتورها نمایند.
این روش به علاوه از صرفهجویی در هزینه و زمان شما، اطلاعات مالیاتی شما را نیز ایمن و محرمانه نگه میدارد. با پرداخت هزینه، نرمافزار واسط سامانه مودیان را خریداری میکنید و پس از آموزش از سوی تیم پشتیبان، میتوانید در هر زمان فاکتورها را ارسال کنید. حتی در صورت بروز مشکلات، میتوانید از خدمات پشتیبانی بهرهمند شوید
ارسال فاکتور فروش به سامانه مودیان با استفاده از نرم افزار حسابداری
یکی از راههای مستقیم دیگر برای ارسال اطلاعات به سامانه مودیان از طریق نرمافزار حسابداری است. این روش نیز بسیار ساده و کارآمد است. شما میتوانید از نرمافزاری که برای تولید فاکتورهای فروش استفاده میکنید، برای ثبت آنها در سامانه مودیان نیز استفاده نمایید. با این حال، نکتهی مهم در این روش این است که بسیاری از نرمافزارهای حسابداری قابلیت اتصال به سامانه مودیان را ندارند و این ویژگی تنها توسط تعداد محدودی از نرمافزارهای حسابداری پشتیبانی میشود. بنابراین، افراد ممکن است نیاز به استفاده از دو روش دیگر داشته باشند، یعنی بهرهبرداری از خدمات شرکتهای معتمد مالیاتی یا خرید نرمافزار واسط سامانه مودیان برای ارسال صورتحسابهای الکترونیکی به سامانه مودیان داشته باشند
کلام آخر
در این مقاله، انواع روشهای ارسال فاکتور به سامانه مودیان را مورد بررسی قرار دادهایم و مزایا و معایب هر کدام را بیان کردهایم. در پایان، بهترین روش را به شما توصیه میکنیم. استفاده از شرکتهای معتمد مالیاتی به دلیل هزینهبر بودن و احتمال افشای اطلاعات مالیاتی توصیه نمیشود. از طرف دیگر، تمام نرمافزارهای حسابداری قابلیت اتصال به سامانه مودیان را ندارند.
بنابراین، بهترین راه استفاده از نرمافزار واسط سامانه مودیان میباشد. با خرید این نرمافزار، مودیان میتوانند به صورت امن فاکتورهای خود را به سامانه مودیان ارسال کرده و همچنین زمان و هزینه را صرفهجویی نمایند. با این حال، انتخاب روش مناسب تماماً به شرایط خاص هر مودیان وابسته است؛ زیرا هر کوتاهی در این زمینه ممکن است منجر به پرداخت جرائم مالیاتی شود.
شرکت حسابدار اپ یکی از شرکت های معتبر در زمینه ی ارائه ی خدمات مالیاتی و طراحی نرم افزار سامانه مودیان می باشد ، شما می توانید جهت مشاوره و یا خرید نرم افزار به وبسایت https://hesabdar.app/ مراجعه نمایید و پلن مورد نیاز خود را انتخاب نمایید.شماره پشتیبانی حسابدار اپ 92 40 00 91 – 021
منبع : حسابدار اپ