عمومیکسب و کار ایرانی برتر

تابلو برق اتوماتیک دیزل ژنراتور

تابلو کنترل را میتوان به عنوان مغزِ پردازنده و یا مرکز فرمان دیزل ژنراتور در نظر گرفت. تابلو کنترل دیزل ژنراتور وظیفه بررسی و کنترل پارامترهای عملکردی دیزل ژنراتور و همچنین هماهنگی بین دیزل، ژنراتور و مصرف کننده جریان الکتریکی (برق) را به عهده دارد.تابلو کنترل دیزل ژنراتور بر اساس نحوه کارکرد (دستی و اوماتیک) و همچنین تعداد دیزل ژنراتور به چند گروه تقسیم میگردند. شاید بتوان این تابلوها با توجه به نوع استفاده بر روی دیزل ژنراتور به سه گروه ذیل طبقه بندی کرد.

تابلو اتوماتیک (Emergency) : این نوع تابلو نیاز به حضور کاربر برای راه اندازی دیزل ژنراتور ندارد. این نوع تابلو با قطع و وصل برق شهر به طور خودکار دیزل ژنراتور را وارد مدار و از آن خارج مینماید.

تابلو پارالل یا سنکرون قابلیت اتصال دو یا چند منبع تولید اعم از دیزل ژنراتور و یا برق شهر را با یکدیگر دارد. در این حالت امکان تقسیم بار بین دیزل ژنراتورها با نسبتهای دلخواه جهت انعطاف پذیری بیشتر مجموعه وجود دارد. تابلوهای سنکرون دیزل ژنراتور دارای حساسیتهای عملکردی و طراحی میباشند که نقصان در هر یک از آنها میتواند موجب خسارتهای جبران ناپذیری به مجموعه گردد. تابلو سنکرون دیزل ژنراتور امکان کار در هر دو حالت دستی و یا اتوماتیک را دارد. اطلاعات بیشتر در مورد تابلو سنکرون دیزل ژنراتور در بخش مربوطه بیشتر توضیح خواهیم داد.

کدام نوع تابلو کنترل نیاز دیزل ژنراتور شما را برطرف می نماید؟

اگر می خواهید دیزل ژنراتور ولوو  شما با قطع برق به صورت اتوماتیک روشن و با آمدن برق شهر مجددا خاموش گردد باید از تابلو کنترل اتوماتیک استفاده نمایید.
درصورتی که نیاز به روشن شدن دیزل ژنراتور به طور اتوماتیک ندارید و می توانید در هنگام نیاز به محل دستگاه رفته و کلید آن را خاموش و یا روشن نمایید تابلو کنترل دستی پاسخگوی نیاز شماست.
درصورتی که دارای چندین دیزل ژنراتور هستید که به طور همزمان روشن هستند و یا یک دیزل ژنراتور که به طور همزمان با برق شهر در حال تامین برق شماست آنگاه باید از تابلو کنترل سنکرون یا همان پارالل استفاده نمایید.

استاندارد IP، چیست؟ آیا الزامی در صنعت تابلو کنترل :

استاندارد IP از دو عدد تشکیل گردیده که مقاومت وسایل و محصولات مختلف را در برابر نفوذ گرد و غبار و همچنین آب(نم و رطوبت) میباشد. با توجه به حساسیت قطعات الکترونیکی، مقاومت به نفوذ گرد و غبار و آب برای هر تابلو کنترل از پیش شرطهای ساخت آن میباشد. اهمیت این مسئله سبب تعریف استاندارد IP جهت ارزیابی کیفی تابلوهای کنترل شده است.
اما باید توجه داشته باشید که الزامی در بالا بودن IP تابلو کنترل دیزل ژنراتور نمیباشد. در حقیقت این استاندارد معمولاً در موارد خاص و نوع کاربری کارفرما دارای اهمیت میباشد (جهت آشنایی بیشتر با استاندارد IP میتوانید به بخش مربوطه مراجعه نمایید).
برخی از ویژگیهای سخت افزاری تابلوها جهت رعایت استاندارد IP :
• حداکثر دقت در پروسه ساخت باکس تابلو
• استفاده گلندهای مرغوب مخصوص کابلهای ورودی
• نوار لاستیکی دور درب تابلو کنترل

تابلو کنترل دستی (Manual)

این تابلو ها جهت راه اندازی دیزل ژنراتور بصورت دستی توسط اپراتور طراحی شده است.

کنترلر دیجیتال نصب شده روی تابلو قابلیت نمایش کلیه پارامتر های دیزل و ژنراتور را داشته و همچنین این کنترلر ها توانایی حفاظت دیزل و ژنراتور را در صورت بروز اشکال نیز دارد . هر تابلو دارای یک کلید اتوماتیک جهت قطع و وصل کردن دستی برق ژنراتور و همچنین حفاظت اضافه بار می باشد که در تابلوهای ساخت PDA این کلید از برندهای معتبری چون ABB , Merlin Gerin می باشد .

تابلو کنترل اتوماتیک (ATS) :

تابلو کنترل دیزل ژنراتور وظیفه مدیریت و کنترل کارکرد دیزل ژنراتور را به عهده دارد. در این نوع تابلو ها، تابلو اتوماتیک یا همان تابلو Change Over (چنج آور) شاید یکی از پر کاربردترین ها باشد.

این نوع تابلو بر روی ژنراتور هایی که به صورت اضطراری استفاده می گردد نصب میگردد. در این موارد با قطع برق شهر تابلو کنترل دیزل ژنراتور به طور اتوماتیک دیزل ژنراتور را روشن نموده و پس از رسیدن به فرکانس لازم آن را وارد مدار می نماید. پس از برقراری جریان برق شهر تابلو کنترل اتوماتیک به طور خودکار برق شهر را وصل می نماید. همچنین پس از برقراری جریان برق شهر تابلو کنترل اتوماتیک به طور خودکار به دیزل ژنراتور فرمان خاموش شدن را ارسال می نماید.

تابلو کنترل پارالل (Synchronize) :

تابلو کنترل سنکرون وظیفه کنترل و هماهنگی بین یک یا چند دیزل ژنراتور با هم و یا برق شهر را در حالت های مختلف کارکردی دارد. تابلو کنترل با توجه به کارکرد به سه گروه تابلو کنترل دستی (Manual) ، تابلو کنترل اتوماتیک (Emergency) ، تابلو کنترل پارالل (Synchronize) طبقه بندی می شود.

تابلو پارالل یا سنکرون قابلیت اتصال دو یا چند منبع تولید برق (دیزل ژنراتور) به یکدیگر و یا با برق شهر را دارد. در این حالت امکان تقسیم بار بین دیزل ژنراتور ها برای انعطاف پذیری بیشتر مجموعه وجود دارد. این تابلو امکان استفاده از Soft transfer (برگشت برق بدون قطعی) را به شما میدهد.

امکانات جانبی برد کنترلر دیزل ژنراتور :

در صورت استفاده از تابلو کنترل اتوماتیک مجهز به بردهای کنترلی دیجیتال امکان دادن برنامه هفتگی جهت روشن و خاموش شدن دیزل ژنراتور به طور اتوماتیک نیز وجود دارد. همچنین بردهای کنترلی دیجیتال استفاده شده در تابلو کنترل اتوماتیک قابلیت نمایش کلیه پارامترهای کارکردی دیزل ژنراتور و هرگونه هشدار در مورد نقص و خرابی دیزل ژنراتور را نیز دارند. در مدل های پیشرفته تر اینگونه تابلوها در صورت وجود زیر ساخت لازم امکان مطلع نمودن کارفرما از طریق E-mail و یا SMS و یا روشن و خاموش نمودن دیزل ژنراتور از راه دور نیز وجود دارد.

در ساخت تابلو کنترل دیزل ژنراتور اعم از دستی، اتوماتیک، پارالل آنچه بیش از همه دارای اهمیت می باشد، نوع و برند قطعات قدرت و فرمان و سایر قطعات الکتریکی مورد استفاده می باشد. استفاده از قطعات اصلی و کلیدهای قدرت برندهای مطرح اروپای غربی نسبت به سایر موارد دارای اولویت هستند. استفاده از قطعات با کیفیت و اصلی در ساخت تابلو کنترل اتوماتیک تفاوت بسیاری در کیفیت و قیمت دیزل ژنراتور ایفا می نماید.

تابلو اتوماتیک (ATS) ساخت این شرکت مجهز به کنترلرهای میکروپروسسوری ، قطعات قدرت و فرمان اروپایی می باشند که در توانهای 63 آمپر تا 3200 آمپر ارائه می گردند.

با توجه به حساسیت قطعات الکترونیکی مقاومت به نفوذ گرد و غبار و آب از دیگر نکات مهم در پروسه ساخت تابلو کنترل است. اهمیت این مسئله سبب تعریف استاندارد IP جهت تابلو های کنترل شده است. حداکثر دقت در پروسه ساخت باکس تابلو کنترل، استفاه از گلندهای ویژه، نصب نوار دور درب تابلو کنترل، حداقل پیش شرطهای لازم جهت رسیدن به استاندارد مناسب در این زمینه است. توضیحات مفصل تابلو سنکرون دیزل ژنراتور در پیج یوتیوب مجموعه به آدرس youtube.com آمده است.

زهرا رضی

زهرا هستم، نویسنده ای که با جسارت به واکاوی مسائل پرداخته و از پرسیدن سوالات سخت نمی‌ترسم. در این سایت، با نگاهی موشکافانه به مسائل اجتماعی و اقتصادی، به دنبال یافتن پاسخ‌های واقعی و ارائه راه حل‌های خلاقانه هستم.
دکمه بازگشت به بالا