آیا ظرفیت رشد بازار بورس ایران اشباع شده است؟

یک تحلیلگر بازار سرمایه با اشاره به تأثیرات مثبت سرمایه گذاری در بازار سرمایه گفت: وضعیت فعلی بورس کالا واقعی و به دور از آنچه بعضی ها آن را “حباب” می نامند ، است اما در عین حال سرمایه گذاری در این بازار پرباز بسیار جالب است. تاکید کرد.

آیا فرصتهای رشد بازار سهام ایران اشباع شده است؟

به گزارش ترندونی ، در نامه سید حمیدرضا علوی آمده است: “بازار سرمایه ایران وارد دوره جدیدی شده است که می توان آن را” دوره تولد دوباره یا تولد دوباره “دانست. بورس اوراق بهادار جدید ایران ویژگی ها و ویژگی هایی دارد که به آرامی در حال ظهور است. بارزترین ویژگی آن تغییر بازار سهام از بازار اسیر به الگوی جامع در سطح ملی است. سنگ بنای تبدیل بورس به عنوان “مرکز تجارت” برای اقتصاد ایران اکنون در تصمیم گیری و استراتژی کلان سیستم تعبیه شده است.
به نظر می رسد این استراتژی سه جنبه مهم از مرحله توسعه تا اجرای آن دارد:
اولین؛ طلسم خصوصی سازی شکسته شده و دارایی ها و موسسات اقتصادی دولتی و دولتی در بورس کالا ارائه می شود.
دومین؛ تقسیم بازار شهروندان ایرانی در حمایت از برنامه اقدام عدالت.
سوم؛ تأمین اعتبار و تأمین مالی بخش خصوصی و تولید از درآمدهای بازار سرمایه.
بنابراین اگر بورس سهام امروز محبوب ترین و مرفه ترین فرزند اقتصاد ایران شده است ، به این دلیل است که باید سه آرزوی اصلی دولت و سیستم را تحقق بخشید.
1 – می خواهد با بسته شدن سهام در شرکتهای بزرگ ، اقتصاد بسته را به رقابت و احیای قدرت بخش خصوصی احیا کند. 2- اجرای وعده بلند مدت شهروندان برای مشارکت در چرخه اقتصادی کشور. 3 – سرانجام ، یک منبع پایدار از درآمد دولت را برای تأمین مخارج جاری و توسعه پیدا کنید.
به نظر می رسد تیم اقتصادی دولت در هر سه جنبه این استراتژی با یکدیگر همکاری می کنند. به همین دلیل ، در روزهای اخیر ، دولت ها و رهبران نظامی ، از حسنو روحانی گرفته تا مشاوران اقتصادی دفتر رئیس ستاد ، بر جابجایی املاک ، املاک و مستغلات و مشاغل تحت پوشش بانک و صندوق و تأمین تلاش سریع ورود به بازار میلیون ها شهروند تأکید کرده اند. بازار سهام آغاز شده است. در همین حال ، مقامات اقتصادی از درآمدهای دولت از بازار سرمایه چند میلیارد دلاری صحبت کردند.
همه اینها دست به دست هم داد تا در این لحظه تاریخی ، بورس سهام به اوج اهمیت خود در اقتصاد ایران برسد. اکنون بازار سرمایه نه تنها برای فعالان اقتصادی و آرزوهای سرمایه گذاران بزرگ و کوچک بلکه به شهروندان و مردم عادی تبدیل شده است.
نتیجه عینی چنین علاقه و تمایل به بازدید از بورس کالا این است که دماسنج کل شاخص به نقطه جوش خود رسیده است و هر روز شاهد حوادث بیشتر و شگفت انگیزتری در سالن معاملات بورس هستیم.
اولین اتفاق شگفت انگیز که در اوایل این هفته رخ داد این بود که این شاخص با کسب بیشترین قدرت ، صدر یک میلیون واحد را فتح کرد و ارزش معاملات روزانه بالغ بر 20 هزار میلیارد تومان بود. اکنون تب و التهاب در بورس سهام چنان زیاد است که اخبار و رویدادهای زیادی را در کشور تحت تأثیر قرار داده است. خبرگزاری ها بلافاصله از بازار گزارش می دهند ، که مقامات ارشد دولت برای نظارت بر امنیت و ثبات بازار ، جلسات متوالی برگزار می کنند ، از سوی دیگر ، صف صدها میلیون درخواست برای سهام مانند شستا ، سایپا. و صبا شکل گرفت
این موج التهاب و هیجان طی چند روز گذشته عوارض جانبی دیگری داشته است که نباید از آن غافل شد.
پس از شکستن رکورد تاریخی و حیرت انگیز یک میلیون واحد ، شاخص کل ناگهان شروع به کوچک شدن کرد و این استراحت و لغو باعث ترس و نگرانی بیشتر سهامداران شد. ما در هنگام هجوم شهروندان به صف فروش ، نتیجه ملموس این ترس را مشاهده کردیم که بلافاصله باعث شد فلش های روز را حس کنیم. البته ، برخی از شرکت ها و کانال های خبری نیز نقش ایفا کردند که دائماً در جو ترس عمومی از طریق مذاکرات و میزگردها با شاکی ها منفجر می شوند. به حدی که بسیاری از سهامداران در فضای مجازی و صفحات تلگرام احساس کردند ریسک بالایی از سقوط حباب بورس و سهام دارند.
متأسفانه در این جو شک و هیجان برخی بزرگان و مدعیان بدیهی ترین اصول و منطق بازار را پنهان کرده و انکار می کنند. اصولی که به وضوح در بازاری مشخص شده است که با موج عظیمی از تقاضا و نقدینگی روبرو شده است و از طرف دیگر مهمترین چیز ، عرضه عظیم سهام دولت بوده است ، ادعای شاخص سقوط چیست؟
البته متخصصان بازار به خوبی می دانند که فراز و نشیب ها و پدیده “نوسانات” بخشی جدایی ناپذیر از بازار است و اساساً در حال مبارزه بین صف های عرضه و تقاضا هستند تا بتوانند انرژی لازم را برای پیشبرد بازار به دست آورند.
در فضای غمناک امروز ، پوچی و ضرورت این بحث به طور جدی احساس می شود. همه ما از این امر دوری می کنیم که برای اینکه بسیاری از سهامداران را در دام سوء تفاهم و تفسیر نادرست نگیریم ، باید توجه آنها را به این واقعیت حرکت بازار جلب کنیم تا درک کنیم که اولین قطعه توصیه های علم بازار سرمایه برای یک سرمایه گذار جدید ، هیجان و عجله است. از سهام خلاص شوید و باور کنید که آنها پس از هر پرش قابل توجهی باید تعمیر شوند.
البته در این مرحله که دوره انتقال به تکامل است ، بورس سهام رقبا و مخالفانی دارد که تاکتیک ها و تکنیک های ترس و اضطراب در چشم سهامداران است و تنها از این طریق می توانند از سرمایه و نقدینگی خودداری کنند. بنابراین ، تمام کسانی که متعهد به توسعه و بهبود بازار سرمایه هستند باید در جهت حفظ “ارزشهای بازار داخلی” امنیت ، شفافیت و رقابت تلاش کنند.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا