فرنی سر سفره افطار یا به عنوان یک دسر خوشمزه سرو می شود که به عنوان غذای کودک نیز استفاده می شود.
طرز تهیه فرنی با آرد برنج
فرنی با آرد برنج یکی از خوشمزه ترین و کامل ترین غذاهایی است که می توانید تهیه کنید. این غذای کمکی نه تنها به عنوان غذا بلکه به عنوان یک دسر مفید نیز سرو می شود. تهیه ساده فرنی آن را به یکی از پرطرفدارترین غذاهای ماه رمضان در سفره افطار در بین مردم تبدیل کرده است و خوردن فرنی پس از چند ساعت ناشتا بودن بسیار لذت بخش و فراموش نشدنی خواهد بود. در این قسمت از برنامه آشپزی مرطوب با ما همراه باشید تا طرز تهیه فرنی آرد برنج را یاد بگیرید.
مواد لازم برای تهیه فرنی از آرد برنج
مواد لازم | مقدار لازم |
شیر | 4 لیوان |
آرد برنج | 4 قاشق غذاخوری سرپر |
شکر | 4 قاشق غذاخوری |
آب | نصف استکان |
گلاب | نصف استکان |
هل ساییده شده | نصف قاشق چایخوری |
زعفران دم کرده | برای تزئین |
دارچین | برای تزئین |
خلال پسته | برای تزئین |
دستور العمل مرحله به مرحله فرنی آرد برنج
گام اول:
برای تهیه فرنی با آرد برنج، ابتدا شیر سرد را در قابلمه ای با دسته هایی که در همه خانه ها وجود دارد، ترجیحاً (تفلون) بریزید.
مرحله دو:
سپس آرد برنج را به همراه آب و شکر و خامه شیر اضافه کرده و با کمک همزن به آرامی هم می زنیم تا گلدار نشود.
آرد برنج را حتما در شیر سرد حل کنید تا گلوله ها شکل نگیرد.
اگر می خواهید فرنی را با زعفران یا شکلات درست کنید، ضمن اضافه کردن آرد برنج، کمی شیر زعفران یا پودر کاکائو به مواد اضافه کنید.
مرحله سوم:
پس از افزودن مواد، مخلوط کنید تا آرد و شکر در شیر سرد حل شود. مواد مخلوط شده را روی حرارت ملایم قرار دهید و مرتب هم بزنید، اگر مدتی هم زدن را متوقف کنید، آرد برنج در شیر جمع می شود.
آموزش درست کردن جو دوسر از آرد برنج – مرحله ای با افزودن گلاب
محله چهارم:
فرنی را مرتب هم بزنید تا کمی غلیظ شود. پس از خشک شدن، گلاب را به مواد فرنی اضافه کنید و هم بزنید تا قوام و قوام فرنی به دست آید. بعد از پخت، فرنی را در کاسه های کوچکی که از قبل آماده کرده اید بریزید، مراقب باشید با سرد شدن کمی سفت شود، بنابراین وقتی آن را بیرون آوردید از روی حرارت بردارید، سفت یا شل نباشد.
نکته ای که باید به آن توجه کنید این است که اگر فرنی به طور تصادفی به ته دیگ افتاد سعی کنید به مواد ته قابلمه دست نزنید و بقیه مواد را بالای 2 میلی متر از قابلمه هم بزنید.
دستور پخت فرنی با آرد برنج
خرچنگ یکی از غذاهایی است که در بیشتر سفره های افطار ایرانیان در کنار صدف زرد یافت می شود، اما اگر می خواهیم جشن باربیکیو ترتیب دهیم و برای مهمانان سرو کنیم، باید برای زیباتر شدن آن را به شکلی زیبا تهیه کنیم.
برای تزیین فرنی می توانید از زعفران آب پز غلیظ استفاده کنید. چند قطره زعفران دم کرده را در مرکز یا اطراف فرنی با قاشق یا قطره چکان روی فرنی که کمی خنک شده در کاسه بریزید و با خلال پسته یا کمی دارچین تزیین کنید.
یا اگر به دنبال دکوراسیونی ساده هستید، با چند گل قرمز تزئین کنید.
پس از آماده شدن فرنی آن را در محیط آشپزخانه خنک کرده و در یخچال قرار دهید تا آب فرنی تراوش نکند.
نکات مهم در تهیه فرنی عالی و خوشمزه
به جای شکر و پودر قند می توانید از عسل یا سایر شیرین کننده های طبیعی استفاده کنید.
به محض آماده شدن فرنی را روی ظرف مورد نظر بریزید و تزئین کنید.
آرد برنج تاثیر فوق العاده ای روی رنگ و عطر فرنی دارد.
در فرآیند پخت فرنی همیشه آتش را کم نگه دارید و فرنی را مدام هم بزنید.
برای تهیه انواع برنج می توان از زعفران و پودر کاکائو استفاده کرد.
برای تزیین فرنی می توانید از دارچین، گلاب، خلال پسته، بادام، کنجد یا هر چیز دیگری استفاده کنید.
اطلاعات بیشتر در مورد فرنی آرد برنج
زمان آماده سازی مواد اولیه و نیاز آن حدود 5 دقیقه می باشد
و زمان پخت و انتظار حدود 20 دقیقه است.
فرنی از آرد برنج را می توان برای صبحانه، میان وعده، دسر سرو کرد.
توجه داشته باشید مواد اولیه و دستور غذا برای 2 نفر است.