سلامت و دانشکسب و کار ایرانی برتر

گوشت گوسفند با کیفیت چه خصوصیاتی دارد؟

آشنایی با گوشت گوسفند + فواید مصرف گوشت گوسفند

گوشت گوسفندی از جمله گوشت‌های قرمز که فایده آن بر کسی پوشیده نیست. گوشت گوسفند زنده با توجه به خاصیت‌هایی که دارد در سبد غذایی اکثر افراد قرار دارد. این گوشت قرمز دارای مواد پرفایده‌ای است، به همین دلیل اکثر ما ایرانی‌ها به استفاده از این گوشت را در غذاهای خود اهمیت می‌دهیم. این گوشت به دلیل فواید زیادی که دارد بسیاری از موادی که بدن به آن احتیاج دارد را تأمین می‌کند. گوشت گوسفندی یا گوشت بره به گوشتی گفته می شود که از گوسفندهای اهلی به دست می آید.

گوشت گوسفندهای زیر یک سال ، گوشت بره و گوشت گوسفندهای بزرگسال با نام گوشت گوسفندی شناخته می شود. گوشت گوسفند دارای خواص زیادی برای بدن می باشد چرا که حاوی مواد مغذی بسیاری است. گوشت گوسفند برتری زیادی نسبت به گوشت بز دارد. گوشت گوسفند نرم و ترد می باشد که این امر باعث می شود که لذیذتر از دیگر گوشت ها به نظر برسد. گوشت گوسفند ماده پر فایده و مفیدی است و خواص بسیار زیادی دارد که همگی این خواص را نمی توان به طور کامل در یک مقاله گنجاند ، به همین جهت خلاصه ای از فواید گوشت گوسفند را برایتان جمع آوری کرده ایم.

تقویت سیستم ایمنی بدن با مصرف گوشت گوسفند

سلنیوم یک آنتی اکسیدان و ماده معدنی بسیار ضروری و کمیاب است که نقش ساختاری و آنزیمی در بدن دارد. محافظت فرد در برابر بیماری‌های قلبی خاص،افزایش قدرت ایمنی بدن، به حداکثر رساندن عملکرد تیروئید، پیشگیری از سرطان،کاهش التهابات،تعادل هورمون‌ها و محافظت در برابر آنتی بادی‌ها از فواید و ضروریات این ماده مغذی موجود در گوشت گوسفند است.

افزایش  سوخت و ساز بدن با مصرف گوشت گوسفند

گوشت گوسفندی می‌تواند باعث افزایش سوخت و ساز بدن در نتیجه کاهش وزن شود، زیرا به دلیل داشتن ویتامین B، کالری بدن را می‌سوزاند. این ماده غذایی به دلیل آن که پروتئین بالایی و چربی کمتری دارد باعث می‌شود که افزایش وزن نداشته باشید، از طرفی می‌تواند باعث کنترل وزن شود. اگر به رژیم غذایی اصولی توجه داشته باشید به این نتیجه می‌رسید که گوشت قرمز از جمله مواردی است که شما نباید از رژیم غذایی خود حذف کنید، دلیل آن هم مواردی است که در بالا به آن اشاره کردیم.

کمک به تقویت استخوان ها

گوشت گوسفند دارای مقداری فسفر است که در تقویت استخوان‌ها و دندان‌ها نقش مهمی را ایفا می‌کند؛ همچنین دارای ترکیباتی از کلسیم است که موجب رشد استخوان کودک خواهد شد، به همین دلیل است که باید جزء برنامه‌های غذایی کودک قرار بگیرد و میزان استفاده از آن از طریق پزشک تغذیه تعیین گردد.

خواص ضد سرطانی گوشت گوسفند

از جمله بیماری‌هایی که مرگ و میر بالایی دارد سرطان است، مصرف گوشت قرمز که دارای آهن کولین و سلنیوم و ویتامین B  است باعث جلوگیری از حملات سلول‌های سرطانی می‌شود. با مصرف این ماده غذایی برای افرادی که دچار این بیماری شده اند نیز می‌تواند مفید واقع شود.

جلوگیری از کم خونی  با مصرف گوشت گوسفندی

کم خونی به دلیل کمبود گلبول قرمز در بدن رخ می‌دهد، گوشت قرمز به دلیل آهنی که دارد باعث می‌شود کمبود گلبول های قرمز جبران کند در نهایت باعث بهبود کم خونی شود. به زنان باردار و کودکان توصیه می‌شود که از گوشت قرمز استفاده کنند که کمک می‌کند دچار کم خونی نشوند.

جلوگیری از ابتدا به اوتیسم

مصرف گوشت قرمز در کودکان باعث می‌شود که از ابتدا به اوتیسم جلوگیری کند؛ چرا که دارای اومگا 3 وB12  است. از دیگر فواید این ماده غذایی این است که می‌تواند روی سیستم عصب مرکزی کودکان تاثیر بگذارد و در نهایت باعث کاهش استرس و آرام کردن مغز شود.

کمک به سلامت و انسجام پوست

همانطور که در بالا اشاره کردیم گوشت گوسفند دارای ویتامین B، کولین و سلنیوم است. وجود این ماده باعث می‌شود که در سلامت و انسجام پوست اثر بخش باشد. موارد گفته شده در این مقاله بخشی از خواص مهم گوشت گوسفندی است. نکته ای که اهمیت دارد آن است که از این ماده غذایی به اندازه مصرف شود.

همانطور که مصرف آن فواید فراوانی دارد و می‌تواند از مبتلا شدن به برخی از بیماری‌ها جلوگیری نماید، مصرف پیش از اندازه آن نیز مضراتی دارد. در صورتی که مصرف گوشت قرمز به اندازه و در حد متعال باشد می‌تواند فواید فراوانی داشته باشد. اما مصرف پیش از اندازه آن می‌تواند باعث بیماری‌های متعددی از جمله فشار خون، نقرس، افزایش کلسترول و … باشد. در ادامه این متن به معرفی بخش های مختلف گوشت گوسفندی با نام اختصاصی آنها، وزن حدودی، برخی ویژگی ها و غذاهایی که می توان با هر یک از این قسمت ها درست کرد، اشاره می کنیم.

معرفی اعضای گوشت گوسفند

1- شقه گوسفندی

شقه، گوشت درسته ای است که ذبح شده و پوست و متعلقات شامل کله، پاچه ها، دل و جگر، سیرابی، روده و … را از آن جدا کرده اند. شقه اگر به صورت طولی از وسط نصف شود (در هر سمت یک دست و پا وجود داشته باشد) آن را نیم شقه می نامند. یک شقه به طور متوسط می تواند بین 7 تا 13 کیلوگرم وزن داشته باشد و از گوشت آن می توان برای پختن انواع خورشت ها، تهیه گوشت چرخ کرده، آبگوشت و غیره استفاده کرد.

2- ران گوسفندی

ران همان پای گوسفند است و به دلیل خوشمزه بودن و داشتن کمترین چربی دارای قیمت بیشتری نسبت به گوشت سایر بخش ها می باشد. برای تهیه انواع خورشت ها و کباب درجه یک ایرانی می توانید از گوشت ران استفاده کنید. گوشت هر ران می تواند به طور متوسط وزنی بین 2 تا 5 کیلوگرم را داشته باشد.

3- سردست

سردست که همان دست گوسفند است نسبت به ران آن ارزان قیمت تر و استخوان بیشتری دارد؛ اما چربی این قسمت همچون چربی ران نسبت به گوشت سایر قسمت ها کمتر است. برای تهیه خورشت ها و کباب درجه یک علاوه بر ران می توان از گوشت سر دست نیز استفاده کرد. وزن متوسط این قسمت حدود 3 تا 5 کیلوگرم می باشد.

4- ماهیچه گوسفندی

ماهیچه بخشی گران قیمت از گوشت گوسفند است که در دو نوع بدون استخوان و با استخوان به فروش می رسد. هر ماهیچه که وزنی حدود یک کیلوگرم داراست را میتوان از بخش بالای ران یا بالای سردست جدا کرد. این بخش به داشتن بافت نرم و چربی کم معروف است و از آن جهت تهیه باقالی پلو با ماهیچه و یا چلو گوشت استفاده می شود.

5- گردن

گردن گوسفند بافت نرمی دارد اما استخوان آن نسبت به باقی بخش ها بیشتر است. طعم لذیذ این بخش باعث شده افراد زیادی به خوردن آن علاقمند باشند و چلو گوشت با گردن گوسفند یکی از غذاهای لذیذ در بین ایرانیان تلقی شود. وزن متوسط گردن گوسفندی می تواند حدود 1.5 کیلوگرم باشد.

6- دنده گوسفندی

گوشت دنده های گوسفند که دارای بیشترین استخوان است را می توان برای تهیه غذاهای گران قیمتی چون شیشلیک، آبگوشت، دنده کباب و … مورد استفاده قرار داد؛ هر چند که قیمت خود این بخش نسبت به سایر قسمت ها ارزان تر است. وزن دنده به هنگام خرید می تواند از کمتر از یک کیلوگرم تا حدود 5 کیلو بریده شود.

7- راسته

بخش دیگر گران قیمت گوسفند، راسته آن است. راسته را که همان قسمت کنار ستون فقرات این حیوان اهلی است می توان به صورت با استخوان یا بدون استخوان خریداری کرد. این بخش دارای چربی کم و وزن حدود 3 کیلوگرم می باشد و از آن برای تهیه غذاهای لذیذی چون کباب برگ استفاده می کنند.

8- قلوه گاه

قیمت قلوه گاه ارزان است و این بخش که در زیر شکم گوسفند قرار دارد بافت پر چربی را دارا می باشد. وزن متوسط قلوه گاه می تواند از یک تا 4 کیلوگرم (بسته به میزان خرید) متغیر باشد. جهت تهیه گوشت چرخ کرده به همراه گوشت گوساله می توان از گوشت قلوه گاه گوسفند نیز استفاده کرد.

دکمه بازگشت به بالا