سلامت و دانشکسب و کار ایرانی برتر

علائم خراب شدن گوشت در یخچال

یکی از مهمترین و اصلی ترین انواع مواد غذایی که قادر به تامین نیازهای بدن انسان می باشد، گوست سالم است. اما خرید آلایشات و دسترسی پیدا کردن به این گوشت در بهترین قصابی تهران و همچنین اطلاع پیدا کردن از علائم خراب شدن گوشت در یخچال فریزر از اهمیت بسیار زیادی برخوردار می باشد. در برخی مواقع ممکن است به هنگام خرید به دلایل مختلفی نظیر عدم نگهداری مناسب، گوشت ها فاسد شوند.

همچنین پس از خرید گوشت نیز ممکن است تحت تاثیر عوامل مختلفی گوشت ها خراب شوند. در این شرایط نیاز به شناخت نشانه های فاسد شدن گوشت خواهید داشت تا با بررسی آنها بتوانید نسبت به تشخیص علائم فساد گوشت یخ زده اقدام نمایید. در ادامه مقاله با آی پی امداد همراه باشید.

نگاهی به مهمترین نکات نگهداری از گوشت در یخچال فریزر

در برخی مواقع ممکن است اقدام به نگهداری گوشت در یخچال فریزر خود کرده باشید و پس از مدتی با آثار و علائم خرابی بر روی گوشت خود مواجه شوید. در این شرابط برای شما این پرسش این پزسش ایجاد می شود که نشانه های فاسد شدن گوشت چیست یا اینکه چه مدت گوشت در یخچال فریزر بماند، خراب نمی شود که در این بخش خلاصه ای از این نکات را برای شما آورده ایم.

مدت زمان نگهداری گوشت در یخچال فریزر
  • گوشت گوساله و گوسفند در فریزر 6 الی 12 ماه
  • گوشت چرخ کرده گوساله و گوسفندی د فریزر 3 الی 4 ماه
  • انواع گوشت در یخچال به مدت 5 روز
نشانه های خراب شدن گوشت
  1. تغییر رنگ گوشت به رنگ سبز، سیاه، قهوه ای و خاکستری
  2. بوی بد و نامطبوع گوشت
  3. لزج و نرم شدن بافت گوشت
  4. چروکیدگی گوشت
علت سبز و قهوه ای شدن گوشت
  • فاسد و خراب شدن بافت گوشت

گوشت چه مدت در یخچال یا فریزر سالم میماند و خراب نمیشود؟

اطلاع پیدا کردن از مدت زمان نگهداری گوشت در یخچال فریزر تاثیر بسیار زیادی در نگهداری گوشت و عدم فساد شدن آن به دنبال دارد. به طور کلی شما می توانید گوشت قرمز و گوشت گوسفند را در دمای 12 الی 18 درجه سانتی گراد به مدت 6 الی 12 ماه در فریزر خود نگهداری نمایید، بدون اینکه خراب شود. البته مدت زمان نگهداری این گوشت ها در یخچال کمتر بوده و تنها 5 روز می تواند بدون فساد آنها را در یخچال نگهداری کرد. گوشت های چرخ کرده گوساله و گوسفندی نیز امکان نگهداری به مدت 3 الی 4 ماه در فریزر را دارند، اما از آنجایی که گوشت چرخ کرده در یخچال به سرعت فاسد می شوند، بهتر است آن را رد یخچال به مدت طولانی نگهداری نکنید.

بهترین قسمت برای نگهداری گوشت در کدام قسمت یخچال فریزر است؟

از جمله اصلی ترین منابع پروتئینی که مصرف آن برای بدن مفید می باشد، گوشت قرمز است. نگهداری گوشت قرمز نیز مانند نحوه نگهداری از آن دارای اهمیت زیادی می باشد. از این رو لازم است جهت جلوگیری از خراب شدن گوشت، نکات لازم را جهت نگهداری از آن رعایت نمایید. به طور کلی برای آنکه گوشت شما به صورت صحیح فریزر شده و در دمای مناسب قرار گرفته شود، آن را در بهترین قسمت فریزر شامل طبقه های زیرین آن که از سرمای زیادی برخوردار است، قرار دهید.

چه مدت بعد از در آوردن گوشت از یخچال فریزر میتوانیم از آن استفاده کنیم؟

باز کردن یخ گوشت و استفاده از آن برخلاف انجماد گوشت لازم است به صورت آهسته صورت بگیرد تا قطرات آب درون بافت گوشت به آرامی خارج گردد و باعث بروز آسیب به بافت گوشت نشود. در همین راستا باید دقت داشته باشید که به هیچ عنوان گوشت را در دمای اتاق یخ زدایی نکنید؛ زیرا در این شرایط امکان ایجاد میکروب و خراب شدن گوشت وجود دارد. پس از خارج کردن گوشت از یخچال فریزر، برای استفاده از آن بهتر است 24 ساعت پیش از پخت گوشت را در یخچال قرار دهید تا به آرامی یخ آن آب گردد. در صورتی که قصد یخ زدایی سریع گوشت را دارید، می توانید آن را درون یک کیسه نایلونی قرار دهید و سپس کیسه را درون آب ولرم بگذارید تا یخ ها به تدریج آب شوند.

نشانه های فاسد شدن گوشت چیست؟

به طور کلی گوشت خراب شده در فریزر را می توان با بررسی برخی نشانه ها و علائم به راحتی بررسی نمود. از آنجایی که گوشت سرعت بالایی در خرابی و فاسد شدن را دارد، نگهداری اصولی آن و جلوگیری از خراب شدن گوشت از اهمیت بالایی برخوردار است. در ادامه برخی از رایج ترین علائم فساد گوشت یخ زده را برای شما شرح خواهیم داد:

  • بروز تغییر در رنگ گوشت و چربی آن به رنگ های تیره تر شامل سبز، سیاه، قهوه ای و خاکستری
  • به مشام رسیدن بوی بد و نامطبوع از گوشت
  • حالت لزج داشتن بافت گوشت
  • مشاهده هرگونه چروکیدگی در گوشت

علت تغییر رنگ گوشت از قرمز به قهوه ای چیست؟

طریقه نگهداری از گوشت از اصولی خاص برخوردار است که یکی از مهمترین این اصول، شرایط فریزر کردن گوشت است. در برخی مواقع به دلایل مختلفی نظیر عدم نگهداری صحیح از گوشت ممکن است شاهد تغییر رنگ آن باشیم. به طور کلی اگر گوشت در در دمای درستی نگهداری نشود یا اینکه مدت زمان بسیار طولانی از نگهداری آن در فریزر گذشته باشد، رنگ آن از قرمز به سمت قهوه ای و خاکستری خواهد رفت. علت تغییر رنگ گوشت در فریزر می تواند فاسد شدن گوشت است و نباید مصرف شود.

دلیل سبز شدن گوشت قرمز چیست؟

در بسیار از مواقع به هنگام خرید گوشت و یا پس از نگهداری گوشت در فریزر، رنگ آن تغییر پیدا می کند که یکی از رنگ های قابل مشاهده سبز است. علت سبز شدن گوشت قرمز یکی از نشانه های کهنگی و خراب شدن گوشت است. به طور کلی هرگونه گوشت دام باید به رنگ قرمز روشن باشد و نباید نشانه ای از تیرگی روی آن مشاهده شود. از این رو اگر رنگ قرمز گوشت شما به رنگ سبز تغییر پیدا کند، به معنای فساد آن است و به هیچ وجه نباید آن را مصرف نمایید.

نکات مهم در خرید گوشت سالم و بهداشتی

تا به اینجای مطلب در رابطه با علائم خراب شدن گوشت در یخچال فریزر صحبت کردیم. در این بخش قصد داریم به بررسی نکاتی بپردازیم که به هنگام خرید گوشت سالم و بهداشتی باید آنها را رعایت کنید:

  • حتما به بسته بندی بهداشتی گوشت و همچنین مهر وزارت بهداشت توجه داشته باشید.
  • دقت داشته باشید که رنگ و ظاهر گوشت مناسب بوده و کاملا سالم باشد.
  • بر روی گوشت نباید به هیچ وجه آثار خرابی، حشرات و … وجود داشته باشد.
  • گوشت سالم به هیچ وجه دارای آثار نرمی، خون مردگی، لزجی و … نداشته و کاملا صاف است.
  • گوشت خریداری شده نباید از آب برخوردار باشد و وجود آب در آن نشانه خراب بودن گوشت است.
  • دقت کنید که گوشت مورد نظر از بوی تعفن یا زننده ای برخوردار نباشد.
  • بهتر است گوشت را همواره از مراکز بهداشتی و معتبر خریداری نمایید.
  • در صورتی که گوشت را از قصابی می خرید، توجه داشته باشید که مغازه مورد نظر اصول بهداشتی را رعایت کرده و تمیز باشد.

خلاصه ای از علائم خراب شدن گوشت در یخچال فریزر

در این مقاله توانستید به طور کامل با نشانه های خرابی گوشت آشنایی پیدا کنید و به هنگام مشاهده هرگونه تغییر رنگ، بوی بد، لزجی و نرمی متوجه فاسد شدن آن شوید. همچنین نکاتی را شرح دادیم که به کمک آنها می توانید از مدت زمان نگهداری گوشت در یخچال فریزر و همچنین اصول نگهداری از آن به راحتی اطلاع پیدا نمایید. در صورتی که قصد خرید گوشت را دارید و یا گوشت را خریداری کرده اید، اما نمی دانید چگونه از آن نگهداری کنید که دچار خرابی نشود، می توانید از نکاتی که در این مقاله ارائه شده است، استفاده نمایید.

اهمیت گوشت در تامین نیازهای بدن

گوشت قرمز و گوشت مرغ در رژیم غذایی ایرانیان جایگاه ویژه ای دارند و تقریبا پایه ثابت بیشتر وعده های غذایی را تشکیل میدهند و از آنجایی که مهمترین پروتئین برای بدن استفاده از پروتئین های حیوانی است همچنان تقاضا برای خرید آن بالا می باشد و علاوه بر داشتن خواص و فواید بسیار بالایی برای بدن در صورت مصرف بیش از حد و رعایت نکردن یک سری اصول امکان دارد که اثر سویی بر بدن بگذارد.

گوشت گوسفند در  مقایسه با سایر گوشت ها لذیذ تر می باشد و مصرف آن در ایران بسیار زیاد می باشد که بهتر است در هنگام مصرف گوشت یک سری نکات مهم را در نظر بگیریم از جمله این نکات این است که قبل از مصرف گوشت از سالم بودن آن مطمئن شویم زیرا گوشت جزء مواد غذایی می باشد که سرعت فاسد شدن در آن بالا می باشد و در صورت استفاده از گوشت فاسد سلامت انسان به خطر می افتد  در این مقاله به بررسی علائم فاسد شدن گوشت می پردازیم.

مهمترین علائم فاسد شدن گوشت چیست؟

همانطور که میدانیم محبوبیت گوشت قرمز در بین ایرانیان بسیار بالاست و  طبیعتا مصرف آن هم بالا می باشد مهمترین روش  برای تشخیص گوشت سالم و ناسالم  توجه به رنگ آن است. گوشت سالم  در حالت طبیعی دارای رنگ نزدیک به بنفش  است در حالی که گوشت فاسد چنین رنگی ندارد و رنگ مایل به قهوه ای دارند و در صورتی که مرحله فاسد شدن پیش رود علاوه بر تغییر رنگ بوی آن هم تغییر می کند و گوشت بوی بدی به خود می گیرد که در این حالت دیگر گوشت صد در صد فاسد شده است.

از دیگر علائم فاسد شدن گوشت توجه به رنگ چربی اطراف گوشت است که در گوشت سالم چربی های اطراف گوشت سفید رنگ  است و کاملا طبیعی است. نکته دیگری که باید در تشخیص رنگ گوشت مدنظر قرار داد این است که رنگ گوشت بسته به نوع حیوان و سن آن امکان دارد که تغییر کند برای مثال گوشت حیوانات جوان تر روشن تر از حیوانات مسن است و اینکه گوشت گاو در مقایسه با گوشت رنگی تیره تر دارد و تا اندازه ای لکه دار و ابری است. برای تشخیص علائم فاسد شدن گوشت سه راه اساسی  دیدن، لمس کردن و بوییدن وجود دارد که به راحتی می توانیم به فاسد شدن گوشت پی ببریم.

1- وارسی گوشت و اولین و مهمترین راه از علائم فاسد شدن گوشت توجه به رنگ آن است. زیرا رنگ گوشت از بنفش به قهوه ای تغییر می کند.
2- بو کردن گوشت، گوشت نباید هیچ بوی تعفن و نامطبوعی داشته باشد در صورت استشمام این بو از گوشت نشان دهنده ی فاسد شدن آن است.
3- لمس و دست زدن به گوشت در حالی که گوشت حالت لزج داشته باشد نشان دهنده فاسد شدن آن است.
4- توجه به تاریخ مصرف آن زیرا گوشت ها تاریخ مصرف متفاوتی دارند که توجه به این مورد بسیار ضروری است.

مهمترین نکاتی که در خرید گوشت باید به آن توجه داشت عبارت است از:

1- توجه به رنگ گوشت
2- ساختار سطح گوشت که گوشت سالم دارای ساختار صاف و نباید خیلی چرب باشد.
3- ساختار بافت گوشت. در صورتی که ساختار گوشت نرم، لزج و سست شده باشد نشان دهنده فاسد شدن آن است.
4- کیفیت مرمری گوشت در صورتی که پراکندگی چربی در بافت های عضلانی کم شود و گوشت حالت مرمری نداشته باشد از علائم فاسد شدن گوشت است.
5- آبدار بودن گوشت، گوشت های فاسد بسیار آبدار می باشند که نشان دهنده فساد گوشت است.
6- بو ، گوشت در حال فاسد شدن بوی نامطبوعی دارند و به راحتی می توان فهمید که گوشت در حال فاسد شدن است.
7- توجه به تاریخ مصرف گوشت
8- بسته بندی سالم و بهداشتی

نکات مهم در خرید گوشت سالم و بهداشتی

از آنجایی که گوشت در بین ایرانیان و رژیم های غذایی جایگاه ویژه ای دارد بنابراین ضروری است در خرید آن توجه کافی را داشت. بهتر است که گوشت را از سوپرمارکت ها و فروشگاه های معتبر  عرضه کننده گوشت  خریداری کرد و از خرید گوشت هایی که به صورت غیر مجاز کشتار شده اند جدا خودداری شود و حتما گوشتی خریداری شود که در داخل یخچال های ویترین دار هستند زیرا محیط بیرون علاوه بر آلودگی خاصی که دارد شرایط را برای فساد گوشت فراهم می کند.

از دیگر نکات در نگهداری گوشت توجه به جدول زمانبندی شده  مصرف و مدت زمان نگهداری گوشت می باشد که در زیر آمده است. که در این جدول منظور از برودت یخچال دمای 0 تا 4  درجه سانتی گراد و برودت فریزر منظور دمای 18- درجه سانتی گراد است.

منبع:

youtube.com

آریو صفدریان

متخصص محصولات پروتئینی شامل انواع گوشت دام، پرندگان، ماهی، گوشت های فرآوری شده و... دارنده بهترین نشان قصابی و سال ها در جهت افزایش آگاهی مردم نسبت به گوشتی که تهیه و طبخ می کنند، تولید محتوای حرفه ای انجام می دهم چون بر این باورم محصولات پروتئنی بطور مستقیم بر سلامتی تأثیرگذار هستند. پس چه خوب است که افراد با تصمیمی درست بهترین گوشت را میل نمایند.
دکمه بازگشت به بالا