ویلیام روبل می گوید: ارائه یک تعریف دقیق از نان کاری بیهوده و حتی مغایر با پیشرفت صنعت تولید است. وی که مولف کتاب “نان، یک تاریخ جهانی” نیز هست، اضافه می کند: “نان اساسا همان چیزی است که فرهنگ شما آن را تعریف کرده و پخت آن نیاز به هیچ نوع آرد خاصی ندارد.” در عوض، او می خواهد به این نکته توجه کنیم که نان چه کارآیی برای ما دارد. “دانه های خامی مانند گندم، چاودار یا ذرت را تبدیل به ماده غذایی بادوامی می کند که می تواند به مناطق مختلف حمل شده و از آن برای تغذیه ارتش استفاده یا بعنوان آذوقه فصل زمستان ذخیره شود.” ما در مقاله نان های معروف جهان می خواهیم تا تعدادی از مشهورترین نان های جهان را به شما معرفی کنیم. پس، با ما در دنیای خوشمزه برترین نان های دنیا همراه شوید. در انتهای مقاله نیز به معرفی وسایل نانوایی لواش خواهیم پرداخت.
خوشمزه ترین نان های جهان
بولانی، افغانستان
حبابهای طلایی روی خمیر ترد، حاکی از کامل پخته شدن یک نان بولانی عالی هستند، اما گنجینه واقعی این نان در درونش قرار گرفته است. نانوایان افغانی پس از آنکه با استفاده از یک وردنه خمیر نان را به خوبی پهن کردند، لایه کافی و مناسبی از سیب زمینی، اسفناج و عدس روی آن می ریزند. اضافه کردن سبزی و پیازچه های تازه، طعم دلپذیرتری به این مورد از نان های معروف جهان می بخشد.
لواش، ارمنستان
اگر دیدید که مادر شوهر ارمنی با یک قرض نان بزرگ به سمت شما می آید، نترسید! رسم است در روی سر زوجهای تازه ازدواج کرده نان لواش پهن می کنند و این حرکت نماد آرزوی یک زندگی سرشار از کامیابی و سعادت برای آنهاست. شاید وجود این رسم به این خاطر هست که پخت نان لواش کاری نیست که بتوان به تنهایی انجام داد. برای ورز دادن و پخت این مورد از مشهورترین نان های جهان گروهی از زنان گرد هم می آیند تا خمیر را روی یک بالشتک پر شده از کاه یا پنبه پهن کنند. سپس، در مرحله بعد به یک دست ورزیده و با تجربه نیاز بوده تا ورقه های بزرگ خمیر نان را داخل تنور مخروطی شکل ببرد، جایی که نانها در آن تحت دمای بسیار بالا به سرعت می پزند.
نان دمپر، استرالیا
این مورد از برترین نان های دنیا که گزینه مناسبی برای مسافران و سفرهای جاده ای طولانی مدت است، یادآور گذشته هست. دمپر یا دامپر، ترکیب ساده ای از آب، آرد و نمک بوده که می توان آن را به طور مستقیم در خاکستر داخل یک تابه چدنی پخت یا با استفاده از یک شاخه چوب، برشته و تست کرد. امروزه دستورالعمل پخت این مورد از برترین نان های دنیا شامل مخمر شیمیایی، کره و شیر می شود تا این خوراک دوست داشتنی برآمده از کوه و جنگل های دورافتاده را تبدیل به نان شکیل تری کند.
لوچی، بنگلادش
غوطه ور کردن خمیر نرم گندم در روغن داغ آن را تبدیل به یک نان طلایی رنگ و ترد می کند که سروش همراه با ادویه معطر بنگلادشی، ترکیب فوق العاده ای می شود. این ترکیب گزینه محبوب مردم برای صرف صبحانه بوده و اغلب با کاری سیب زمینی سفید سرو می شود. شما می توانید این مورد از نان های معروف جهان را در هر نقطه ای از بنگلادش پیدا کنید.
نان پنیری، برزیل
این موضوع که امروزه گیاه کاساوای آمریکای جنوبی قابل خوردن شده، حاکی از نبوغ و مهارت به کار گرفته شده در آشپزخانه های است، چرا که بطور طبیعی در ریشه نشاسته ای این گیاه بقدر کافی سیانید وجود دارد که بتواند یک انسان را از پا در آورد. اما، با عمل آوردن گیاه کاساوا با دقت کافی و انجام مراحل خیساندن، پرس و خشک کردن، بسیاری از بومیان قاره آمریکای جنوبی به روشی دست یافتند تا این گیاه سمی را تبدیل به یک ترکیب غذایی ثابت کنند. امروزه، این ماده غذایی شالوده اصلی یکی از مشهورترین نان های جهان است. روکش ترد و لطیف این رول به شما اجازه می دهد تا طعم ترش ملایم مواد داخلش را به خوبی بچشید.
بیگل مونترآلی، کانادا
تنور “فیرمونت بیگل” مونترآل همیشه روشن است؛ نانوایی که در سال 1919 بعنوان اولین دکان نان بیگل فروشی مونترال افتتاح شد. در این مکان نانواها از پاروهای چوبی بلند و باریک برای قرار دادن خمیرها داخل تنور چوبی استفاده می کنند تا آن خمیرها تبدیل به بیگل های ترد و طلایی رنگ شوند. خمیر بیگل را با تخم مرغ و عسل مخلوط کرده و حلقه های شیرین قبل از پخت در ترکیب آب و عسل جوشانده می شوند. حاصل تمام این مراحل، بیگلی با خمیر غلیظ و کمی شیرین بوده که شما می توانید در هر ساعتی از شبانه روز آن را به صورت داغ تهیه و میل کنید.
نان شائوبینگ، چین
زیر پوسته کنجدی و ترد این مورد از مشهورترین نان های جهان، لایه ای نرم آغشته به طعم گندم وجود دارد. نانوایان حرفه ای شائوبینگ پز چنان خمیر این مورد از مشهورترین نان های جهان را گرد و نازک می کنند که محصول نهایی دارای حداقل 18 لایه می شود. می توان این نان سربرآورده از سرزمینهای شمالی را با مواد شیرین و لذیذی از خمیر کنجد سیاه گرفته تا گوشت دودی یا فلفل سیچوآن، پر نمود و میل کرد.
پان کوبانو، کوبا
چربی گوشت آب شده طعم و بوی دلنشینی به یکی از برترین نان های دنیا داده و محتوای نرم و بافت پفکی داخل نان تضاد ظریفی با پوسته ترد و ترک خورده ایجاد می کند. اگر به یک دکان نانوایی کوبایی سر بزنید، احتمالا در ویترینش با یک قرص نان بلند و طلایی رنگ مواجه می شوید که شکاف نازکی میان خود دارد. نانوایان کوبایی برای ایجاد یک برش مشخص میانی در طول نان، یک برگ نخل را قبل از پخت خمیر دقیقا میانش قرار می دهند. محبوبیت این مورد از برترین نان های دنیا از هاوانا تا میامی ادامه دارد اما، تنها در مناطق محدودی از آمریکا می توانید شاهد استفاده از پان کوبانا باشید؛ نانی که به باور عموم در قرن نوزدهم میلادی توسط کوبایی های ساکن فلوریدا اختراع شد.
لیبا، مصر
عشایر بادیه نشین در صحراهای پهناور سبک سفر کرده و همیشه گونی هایی از آرد گندم را با خود حمل می کنند تا در محل کمپ چادرهای خود آتش روشن کرده و نان بپزند. در حالیکه برخی از نانهای بادیه نشینان روی ورقه های فلزی داغ پخت می شوند، این مورد از نان های معروف جهان مستقیم روی خاکستر آتش می پزند و گرمای مستقیم و پرحرارت باعث ایجاد یک بافت قهوه ای رنگ و بسیار ترد بر روی مغز خمیر لطیف و مرطوب این مورد از نان های معروف جهان می شود.
پوپوساس، ال سالوادور
امکان ندارد در خیابانهای سن سالوادور قدم بزنید و هرگز عطر و بوی ذرت برشته ای که از پوپوساس در حال پخت برمی آید، به مشامتان نخورد. این مورد از برترین نان های دنیا یک میان وعده دوست داشتنی و هم یک نماد ملی بشمار می رود. یک آشپز برای پخت این مورد از برترین نان های دنیا مراحل مقابل را اجرا می کند: مخلوطی از محتویات پنیر، گوشت و لوبیاهای طعم دار شده را داخل خمیر ذرت قرار داده و سپس آن را برای پخت در قالبهای گرد داخل یک ماهیتابه داغ که روی شعله است، قرار می دهد.
برای دستیابی به یک وعده غذایی کامل می توان تاپینگ سالاد کورتیدوی رنگارنگ را همراه با پوپوساس طعم دار و چرب سرو کرد. این مورد از برترین نان های دنیا برای قرنها قدمت خود را حفظ کرده است؛ باستان شناسان در خویا د سرن ابزار آشپزی را پیدا کردند شبیه به آنچه که تا حدود قرن ششصد پس از میلاد برای پخت این مورد از برترین نان های دنیا از آنها استفاده می شد.
اینجرا، اتیوپی
اینجرا با بافت اسفنجی و بافت بیرونی حبابی، یک گزینه بسیار مناسب برای سرو کردن سس و خورشتهای مقوی محسوب می شود. علاوه بر آن، این مورد از مشهورترین نان های جهان در کشورهای همسایه همچون اریتره و سومالی نیز بسیار محبوب است. اینجرا هم بعنوان یک وعده غذایی اصلی و هم بعنوان بشقاب زیر مخلفات یک وعده غذایی سرو می شود؛ بطوریکه رولهای این مورد از مشهورترین نان های جهان در دیسهای بزرگ در کنار دیگر مخلفات سرو می شوند.
این مورد از مشهورترین نان های جهان از گیاهی بومی با قدمت باستانی و بسیار مقوی به نام “تف” (Teff) بعمل می آید و طعم ترش منحصر بفردی دارد. این طعم نتیجه یک فرآیند تخمیر بوده که با مخلوط کردن خمیر تازه با نان پخت قدیم بدست می آید و برای چند روز به همان صورت نگه داشته می شود تا طعم بیشتر و غنی تری نیز پیدا کند.
باگت، فرانسه
شاید فرانسوی ها با غذا خوردن در حال پیاده روی و حرکت موافق نباشند، اما یک استثنای ناگفتنی در مورد le quignon وجود دارد و شما می توانید در حالیکه در خیابان پیاده روی می کنید، انتهای ترد نان باگت خود را جدا کرده و گاز بزنید؛ شاید به این دلیل که نان باگت بعنوان یک نماد فرهنگی در جایگاه بالایی نزد فرانسوی ها دارد و باعث مباهات آنهاست. اما بد نیست بدانید نان باگت نیز مانند برخی از بزرگترین سنتهای امروزی، یک اختراع نسبتا نو در تاریخ فرانسه بشمار می رود.
براساس گفته های جیم شوالیر استفاده از نانهای باریک و بلند شبیه به باگتهای امروزی در قرن نوزدهم میلادی رایج و مرسوم شد و اولین باری که بطور رسمی از آن نام برده شد، در لیست قیمت سال 1920 میلادی است. جالب هست بدانید با وجود نبود تاریخچه ای چندان قدیمی پشت این مورد از نان های معروف جهان، رئیس جمهور فعلی فرانسه یعنی امانوئل ماکرون معتقد است که نان باگت سزاوار دریافت جایگاه مخصوص خود در لیست سازمان ثبت میراث جهانی یونسکو هست.