تشخیص گرفتگی لوله فاضلاب

لوله‌ها چه مسیر مربوط به آب باشند و یا فاضلاب به هنگام گرفتگی برای هیچ‌کس پدیده‌ی خوشایندی نیستند. اگر لوله‌کشی آب به طور جزئی و یا کلی با گرفتگی مواجه شود، آب مسیر خود را تغییر می‌دهد و مشکلاتی پدید می‌آورد که عبارت‌اند از بازگشت آب، راه افتادن سیل‌آسای آب و یا زهکشی کند و فشار پایین آب شود پس بهتر است با علل گرفتگی لوله و تعمیر آن آشنا شوید. در صورت نیاز میتوانید با لوله بازکنی نیاوران مشورت کنید.  در این مطلب از به بررسی علل گرفتگی لوله و تعمیر آن می‌پردازیم و امیدواریم مطالعه این مطلب برای شما کاربردی و جذاب باشد.

ز

علل رایج گرفتگی چاه و نحوهی باز کردن آن

برخی از این مشکلات مثل  پی بردن به علل گرفتگی لوله و تعمیر آن ممکن است دردسرهای کوچکی درست کنند درحالی‌که برخی دیگر خسارات شدید و هزینه‌های سنگینی را به همراه خواهند داشت.

 بسیاری از افراد به دنبال آن هستند تا بدانند هر کدام از مشکلات گرفتگی لوله به چه صورت حل می‌شود و یا به دنبال راه‌حلی برای مشکلات لوله‌کشی فعلی خود هستند. اطلاعات بیشتر در مورد دلایل گرفتگی لوله بهترین تضمین برای جلوگیری مشکلات مرتبط با آن است و همیشه بهترین راه پیشگیری از انسدادهای خسارت‌بار لوله است. اطلاعاتی که به دست می‌آورید می‌تواند بعدها در پیشگیری و تشخیص مشکلات شما را یاری کند.

به نظر می‌رسد که تشخیص یک چاهک مسدود و رفع این انسداد تقریباً آسان باشد اما تعمیر لوله‌های مسدود می‌تواند پیچیده باشد و بستگی به این دارد که گرفتگی در کدام قسمت واقع شده است، از چه نوعی است و برای دستیابی و رفع آن باید چه کرد. برای تشخیص صحیح میتوانید با لوله باز کنی یوسف آباد تماس بگیرید.

دلایل رایج

سیستم آب و فاضلاب منزل کمی به درخت و ریشه‌های آن شباهت دارد. یک خط اصلی وجود دارد که معمولاً بزرگ‌ترین قطر را داراست و خطوط فرعی وجود دارند که از آن نشات می‌گیرند معمولاً اندازه‌ای کوچک‌تر دارند. اگرچه معمولاً منبع گرفتگی در توالت است اما باید دانست که این گرفتگی‌ها می‌توانند در هر قسمتی از سیستم لوله‌کشی آغاز شوند، انباشته شوند و باعث اختلال شوند.

انسداد می‌تواند در هر قسمتی به وجود بیاید اما بررسی‌ها به شما کمک می‌کنند تا بتوانید احتمالات را خلاصه کنید. شما قادر خواهید بود تا ببینید چه مشکلی وجود دارد و دقیقاً این مشکل چه تأثیراتی به همراه داشته است. اگر قسمتی از راه اصلی آب یا فاضلاب با گرفتگی مواجه شود، این مشکل احتمالاً تمام خانه یا ساختمان را تحت تأثیر قرار می‌دهد. اگر چیزی در یکی از خطوط فرعی گیر کند، اتفاقات بعدی به احتمال زیاد تنها به یک قسمت ساختمان ختم نمی‌شوند.

در این قسمت به علل رایج گرفتگی چاهک‌ها  و علل گرفتگی لوله و تعمیر آن می‌پردازیم:

ریشههای درخت و علل گرفتگی لوله و تعمیر آن

ریشه‌ی درخت به عنوان اولین دلیل انسداد یا گرفتگی لوله‌های اصلی آب و فاضلاب شناخته شده است. گرچه پیدا کردن ریشه‌های درخت در اطراف لوله‌ها در خانه‌های قدیمی رایج‌تر است اما ریشه‌ها می‌توانند به هر سیستم لوله‌کشی با هر قدمتی راه یابند. برخی متخصصان می‌گویند اولین نشانه‌ی ورود ریشه به خط آب یا فاضلاب صدای قل‌قل آب است.

ریشه‌های درختان به عنوان موجودات زنده به دنبال رطوبت هستند و به صورت طبیعی کم و بیش به سمت آب موجود در فاضلاب و لوله‌های زیرزمینی فاضلاب می‌روند خصوصاً اگر این لوله‌ها دارای ترک یا هر گونه نشتی آب باشند.

اگر در نواحی جنگلی و یا مکان‌هایی که در اطراف آن درختان زیادی است زندگی می‌کنید مهم است تا به دنبال هر گونه هجوم ریشه‌ی درخت باشید. برخی از افراد هر چند سال یک‌بار به بازرسی ویدئویی می‌پردازند چراکه هزینه‌ی این کار بسیار کمتر از مشکلاتی است که بعدها به سبب غفلت از یک مشکل پدید می‌آید.

ریختن دستمال در چاه

برخی از دستمال‌ها با وجودی که گفته می‌شود بودن آن‌ها در چاه مشکلی ایجاد نمی‌کند، برای چاه مضر است. برخی از شهرها و نهادهایی که مسئول تصفیه و مدیریت فاضلاب هستند شروع به باز داشتن مردم از ریختن این مواد به درون چاه‌ها کرده‌اند. یک گزارش در سال ۲۰۱۵ نشان داد که شهر نیویورک در طول ۵ سال ۱۸ میلیون دلار هزینه کرده است تا با گرفتگی‌هایی که به‌واسطه‌ی این مواد در فاضلاب پیش آمده بوده است دست و پنجه نرم کند.

این دستمال‌های مرطوب که در سرویس بهداشتی استفاده می‌شوند در سال‌های اخیر بسیار محبوب شده‌اند و همچنین شکایت‌های مربوط به ادعای کذبی که گفته شده است پس از کشیدن سیفون بر روی آن‌ها از هم متلاشی می‌شوند افزایش یافته است. گفته شده است این مواد پس از اینکه سیفون کشیده می‌شود متلاشی نمی‌شوند و تنها به این دلیل گفته شده است می‌توان آن‌ها را در چاه انداخت که به صورت فیزیکی در لوله‌ها جا می‌شوند.

در مورد شهرهای کوچک در بخش Federal Trade Commission، دستمال‌های مرطوب و تأثیر آن‌ها بر سیستم عمومی به مشکل بزرگی تبدیل شده است به طوری که گفته شده است میلیون‌ها دلار به سبب آن هدر رفته است و کمپین‌های آموزش عمومی در بسیاری از ایالات‌های و شهرها دست به فعالیت زده‌اند. برخی از نهادهای تصفیه آب با خرید مواد حل کننده‌ی صنعتی گران برای از بین بردن این دستمال‌ها در حال دست و پنجه نرم کردن با این مشکل هستند و این موضوع یکی از علل گرفتگی لوله و تعمیر آن است.

حقیقتی که در مورد دستمال‌های توالت ضخیم، دستمال‌های کاغذی، دستمال‌های صورت، مقواهای نازک و سایر محصولات کاغذی وجود دارد این است که این مواد به طوری ساخته نشده‌اند که بتوان آن‌ها را در چاه توالت انداخت. سیستم‌های لوله‌کشی خانگی و تجاری می‌توانند آب، مدفوع انسان و دستمال‌های توالت تجزیه‌پذیر را مدیریت کنند. تنها همین.

محصولات بهداشتی زنان

محصولات بهداشتی بانوان و پوشک بچه برای لوله‌ها خطر محسوب می‌شوند چراکه این مواد تجزیه‌پذیر نیستند و شامل پنبه و سایر فیبرهایی هستند که توانایی بالایی در ایجاد گرفتگی در لوله و جذب سایر مواد که سبب گرفتگی لوله می‌شوند دارند. این مواد تجزیه‌پذیر نیستند و هردو سبب ایجاد تهدیدی برای سیستم‌های عمومی و خصوصی می‌شوند.

سیستم فاضلاب به گونه‌ای است که برای تجزیه‌ی مدفوع انسان میکرو ارگانیزم‌هایی دارد اما قادر به فروپاشی ماده‌ای به جز مدفوع نیست حتی اگر نوارهای بهداشتی و یا تامپون ها ادعا کنند که مشکلی برای چاه به وجود نمی‌آورند.

دلایل مسدود شدن لوله های فاضلابی

از مهم ترین دلایل مسدود شدن لوله های فاضلاب می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • اجرای نامناسب در هنگام نصب لوله های فاضلاب
  • قطر نامناسب لوله های فاضلاب بکار رفته
  • استفاده نادرست و غیراصولی از سرویس های بهداشتی
  • استفاده نکردن از صافی در لگن های بهداشتی و کف شورها و لوله ناودان
  • کارگذاری نادرست سرویس های بهداشتی بر روی لوله های فاضلاب (که نفوذ دوغاب سیمان و قیر و نخاله های ساختمانی در درون لوله های فاضلاب را به دنبال دارد)
  • استفاده از اتصالاتی با زاویه ای غیر دقیق و نامناسب

تشخیص محل گرفتگی شبکه فاضلاب

برای یافتن محل گرفتگی شبکه فاضلاب ابتدا بایستی به شیوه اجرای توجه نمود.

محل لوله های فرعی فاضلاب سرویس های بهداشتی را غالباً در درون سقف های کاذب یا زیرسقف ها قرار می دهند.

از آنجا می توان مشاهده کرد که فضولات کدام یک از سرویس های بهداشتی با لوله افقی به لوله اصلی عمودی منتقل و از آنجا در چاه تخلیه می شود.

چنانچه گرفتگی شبکه فاضلاب به طبقه زیرزمین مربوط باشد، پلان شبکه فاضلاب آن بایستی موجود باشد تا بتوان به چگونگی انتقال فضولات سرویس های بهداشتی طبقه زیرزمین پی برد.

اگر سینک ظرف شویی، روشویی، وان و زیردوشی دچار گرفتگی شده باشند و فضولات هر یک از سرویس های ذکر شده به طرف چاه تخلیه نشود، قبل از هرگونه اقدامی با گذاشتن ظرفی در زیر سیفون و زیرآب سرویس های فوق، اقدام به باز کردن سیفون ها می شود.

بعد از باز نمودن سیفون می توان علت گرفتگی را دریافت و اقدامات لازم را انجام داد.

زیرا ممکن است علت گرفتگی و در نتیجه عدم تخلیه فضولات، مسدود شدن زیراب سرویس بهداشتی یا پر شدن سیفون باشد.

در غیر این صورت بایستی با انجام آزمایش تخلیه فضولات از سرویس های مجاور، محل گرفتگی شبکه فاضلاب را تشخیص داد.

مطالعه مقاله می تواند برای انجام این مهم به شما کمک کند.

نحوه تشخیص محل دقیق گرفتگی در لوله فاضلاب با ذکر چند مثال

در اینجا با داشتن پلان لوله کشی شبکه فاضلاب یک ساختمان و طرح مثال هایی می توان محل گرفتگی شبکه فاضلاب را در ساختمان پیدا کرد.

در ابتدا پلان لوله کشی شبکه فاضلاب طبقه اول بررسی می شود.

الف) در گوشه سمت راست بالای پلان، محل آشپزخانه و قرار گیری سینک ظرف شویی و کف شوی آشپزخانه است.

برای بررسی محل گرفتگی در این محل، به ترتیب زیر می توان آن را تشخیص داد:

  • در زمان استفاده از سینک ظرف شویی، چنانکه انتقال فضولات ظرف شویی به داخل آشپزخانه از طریق کفشوی باشد، گرفتگی فاضلاب به قسمت انتهایی لوله اصلی (دوعدد زانوی٤٥ متصل به رایزر)، لوله های عمودی و یا لوله فرعی قبل از سه راهی (نقطه A) مربوط است.

      می توان از طریق کف شوی، لوله عمودی فاضلاب ظرف شویی یا دریچه بازدید که در انتهای لوله اصلی قرار گرفته است، اقدام به باز کردن لوله فاضلاب کرد.

  • در هنگام استفاده از سینک ظرف شویی، اگر تخلیه فضولات آن از طریق لوله اصلی انجام نگیرد و از طریق کف شوی خارج نشود، محل گرفتگی احتمالاً مربوط به سیفون و زیراب ظرف شویی یا نقطه A (قبل از سه راهی 45 درجه) خواهد بود.
  • در موقع شست وشوی کف آشپزخانه، در صورتیکه پساب ناشی از شست وشو از طریق کف شوی خارج نشود، محل گرفتگی، همان موارد اشاره شده در بند یک است و طبق آن باید برای باز کردن لوله فاضلاب اقدام کرد.
  • اگر از هیچ کدام از محل های تخلیه اشاره شده فضولات خارج نشود، محل گرفتگی از بعد از نقطه A تا نقطه انتهایی لوله اصلی و لوله افقی منتهی به چاه فاضلاب یا پرشدن چاه خواهد بود.
  • سرویس های مستقر در سمت چپ پلان لوله کشی شبکه فاضلاب طبقه اول ساختمان (شامل توالت و دست شویی و حمام)
  • در صورت استفاده از وان حمام، چنانکه فضولات تخلیه نگردد و از طریق کف شوی حمام خارج نشود، محل گرفتگی فاضلاب در لوله اصلی است.
  • در صورت شست وشوی کف حمام اگر فضولات موجود تخلیه نشده و به داخل وان حمام انتقال داده شود، محل گرفتگی در لوله اصلی خواهد بود.
  • در صورت شستن کف حمام، اگر تخلیه فضولات انجام نشود و به هیچ کدام از سرویس ها منتقل نگردد، محل گرفتگی فاضلاب در نقطه B (قبل از سه راهی 45 درجه) است.
  • در صورت استفاده از وان حمام، چنانچه فضولات تخلیه نشود و از کف شوی نیز خارج نگردد، محل گرفتگی فاضلاب در لوله اصلی است.
  • در صورت استفاده کردن از روشویی، اگر فضولات تخلیه نگردد و از کفشوی خارج شود، محل گرفتگی در لوله اصلی خواهد بود.
  • در صورت استفاده از روشویی اگر تخلیه فضولات انجام نشود و از کف شوی نیز خارج نگردد، محل گرفتگی به سیفون و زیراب و لوله فرعی منتهی به نقطه C مربوط است.
  • در صورت استفاده از توالت ایرانی، چنانچه فضولات تخلیه نشود و سرویس های دیگر دچار گرفتگی فاضلاب نباشند، محل گرفتگی نقطه D است.
  • در صورت استفاده از توالت فرنگی یا، اگر تخلیه فضولات انجام نشود، محل گرفتگی فاضلاب در نقطه E یا لوله اصلی، لوله افقی منتهی به چاه یا پر شدن چاه است.
  • در صورت استفاده از بیده، چنانچه فضولات تخلیه نشود و توالت های شرقی و غربی گرفتگی نداشته باشد، محل گرفتگی نقطه D می باشد.
  • در صورت استفاده از توالت فرنگی، اگر تخلیه فضولات انجام نشده و از طریق توالت شرقی خارج شود، محل گرفتگی لوله فرعی فاضلاب، لوله اصلی یا لوله افقی منتهی به چاه یا پرشدن چاه است.
  • در صورت استفاده از توالت فرنگی، چنانچه فضولات تخلیه نگردد و به توالت شرقی منتقل نشود، محل گرفتگی نقطه E خواهد بود.
  • در صورت استفاده از هر کدام از سرویس های بهداشتی مستقر در طبقه اول، فضولات تخلیه گردد و از طریق سرویس های بهداشتی طبقه همکف خارج شود، گرفتگی به لوله اصلی فاضلاب اصلی () قبل از طبقه همکف مربوط است.
  • برای پیدا کردن مکان گرفتگی لوله های شبکه فاضلاب به کار رفته در طبقه همکف و زیرزمین، مطابق موارد اشاره شده در بندهای فوق و با توجه به شیوه قرار گیری لوله فاضلاب آن طبقه عمل می شود.

احتیاط:

برای تعیین کردن محل گرفتگی و به منظور آزمایش سرویس های بهداشتی ساختمان، به هیچ عنوان از شیر فشاری (فلاشوالو) یا مخزن فشاری (فلاش تانک) توالت استفاده نکنید.

در صورت استفاده از آنها در موقعی که فاضلاب سرویس دچار گرفتگی است، آب به مقدار زیادی رها شده و ممکن است باعث سرریز شدن فضولات به نقاط دیگر ساختمان شود.

بهترین روش رفع گرفتگی لوله فاضلاب کدام است؟

قبل از بررسی راه حل ها و روش باز کردن لوله فاضلاب، لازم است نکات مهم برای انتخاب بهترین روش را بدانید. در انتخاب راه حل ها و روش هایی که در ادامه به آنها اشاره خواهد شد، لازم است ابتدا بدانید که دلیل گرفتگی لوله فاضلاب چیست؟ میتوانید این کار را به لوله بازکنی تجریش بسپارید.

 به عبارت دیگر، باید بدانید که چربی، مو و تکه های مواد غذایی باعث این گرفتگی شده است یا ورود مصالح ساختمانی مانع از عبور فاضلاب در لوله ها می باشد؟ علاوه براین، لازم است به جنس لوله و اتصالات نیز توجه داشته باشید، چون استفاده از برخی مواد شیمیایی ممکن است منجر به آسیب وارد شدن به لوله های فاضلاب و ایجاد سوراخ در آنها گردد. در نتیجه می توان گفت، بهترین روش باز کردن لوله فاضلاب راه حل یا مجموعه ای از راه حل ها می باشد که با نوع مواد موجود در فاضلاب و جنس لوله و اتصالات سازگری کامل داشته باشد. لازم به ذکر است که اصلی ترین دلایل گرفتگی لوله فاضلاب عبارتند از:

  • تجمع مو و پرز و نخ در لوله های فاضلاب
  • گرفتگی لوله فاضلاب بخاطر انباشته شدن مواد شوینده و صابونی
  • انباشته شدن تکه های مواد غذایی در مسیر عبور فاضلاب آشپزخانه
  • گرفتگی لوله فاضلاب به علت تجمع دستمال توالت و دستمال کاغذی
  • گیر کردن اشیای فلزی یا پلاستیکی در لوله دستشویی و توالت
  • انباشته شدن مصالح ساختمانی در چاه فاضلاب

روش رفع گرفتگی لوله فاضلاب

از بهترین و کاربردی ترین روش های بازکردن لوله فاضلاب می توان به گزینه های زیر اشاره نمود که تمام این موارد باید با رعایت استانداردها و اصول ایمنی صورت گیرند:

1- استفاده از آب جوش برای رفع گرفتگی فاضلاب

یکی از اصلی ترین دلایل گرفتگی لوله های فاضلاب آشپزخانه و سینک ظرفشویی، انباشته شدن زیاد ذرات چربی و روغن می باشد. در نتیجه بهتر است با مشاهده کوچکترین گرفتگی لوله سینک ظرفشویی و سایر چاه ها، از آب جوش برای رفع این مشکل استفاده نمایید. مراحل انجام دادن این کار به این صورت است:

  • آب جوش به مقدار زیاد تهیه کنید
  • یک طرف آب جوش در لوله های فاضلاب بریزید. بهتر است تا چند دقیقه هیچ چیز دیگری وارد لوله ها نشود تا آب جوش فرصت باز کردن چربی ها را داشته باشد.
  • پس از چند دقیقه مجدد آب جوش بریزید. این کار را چند مرتبه تکرار کنید.
  • پس از باز شدن کامل لوله فاضلاب، مقدار زیادی آب در چاه یا سینک ظرفشویی بریزید تا مسیر عبور به طور کامل شستشو داده شده و تمیز گردد.

2-باز کردن چاه توالت با مواد شوینده

برای باز کردن چاه توالت می توان از محلول بسیار موثری که با مایع ظرفشویی ساخته میشود استفاده کنید. مقداری از مایع ظرفشویی را با آب ترکیب کنید و کمی حرارت دهید و در نهایت در چاه توالت بریزید. پس از چند آب بسیار داغ درون چاه بریزید تا به طور کامل مسیر تمیز شود.

3- رفع گرفتگی لوله فاضلاب با نمک و سرکه

از رایج ترین روش های باز کردن لوله فاضلاب، استفاده از محلول های مختلف می باشد که هر یک قدرت تمیزکنندگی خاصی دارند. استفاده از محلول نمک و سرکه یکی از کم خطرترین راه حل ها برای رفع این گرفتگی ها می باشد. برای این منظور ابتدا نمک و سرکه را به اندازه مساوی با هم ترکیب نموده و بلافاصله در لوله فاضلاب بریزید. با انجام واکنش نمک و سرکه، محلول شروع به جوشش میکند و باعث میشود چربی و مو و مواد مسدود کننده لوله از بین بروند. پس از انجام این مرحله و باز شدن لوله فاضلاب، مقدار زیادی آب بریزید تا مسیر را به طور کامل تمیز کند.

4- بازکردن لوله فاضلاب با محلول نمک و جوش شیرین

از دیگر روش های باز کردن لوله فاضلاب می توان به استفاده از ترکیب نمک و جوش شیرین اشاره نمود. در این روش لازم است مقدار مساوی نمک و جوش شیرین را با هم ترکیب کنید و درون چاه فاضلاب بریزید. پس از چند دقیقه آب جوش را در چاه بریزید تا مو، ذرات چربی و سایر کثیفی هایی که مسیر عبور فاضلاب را گرفته اند از بین بروند.

5- رفع گرفتگی لوله با محلول سرکه و جوش شیرین

وجود چربی و مو و مواد شوینده ته نشین شده در کف لوله های فاضلاب از اصلی ترین دلایل گرفتگی لوله های حمام و دستشویی می باشد. یکی از راه حل های بسیار موثر برای رفع این قبیل گرفتگی ها استفاده از ترکیب سرکه و جوش شیرین می باشد. البته توجه داشته باشید که پس از ورود سرکه و جوش شیرین به لوله فاضلاب، لازم است حدود یک ساعت صبر کنید. در نهایت حجم زیادی آب را یکباره وارد چاه کنید.

6- بازکردن لوله فاضلاب با جوهر نمک

قبل از اشاره به این راه حل بهتر است بدانید که استفاده از جوهر نمک و محلول های شیمیایی بدون دستکش و عینک و در فضاهای دربسته بسیار خطرناک می باشد. لذا بهتر است در صورت عدم آشنایی با استفاده از این مواد، از افراد حرفه ای و تیم های لوله بازکنی در تهران و شهر مربوطه خدمات دریافت کنید. پس از رعایت نکات ایمنی 3 فنجان جوهر نمک را با 4 لیتر آب ترکیب کنید و در چاه فاضلاب بریزید. سپس به محلول اجازه دهید تا مواد مسدود کننده لوله را از بین ببرد. در نهایت آب جوش در لوله بریزید تا مسیر را باز کند.

7- باز کردن سیفون ظرفشویی

در بسیاری از مواقع استفاده از آب جوش نمی تواند به خوبی مسیر سیفون ظرفشویی را تمیز کند. در این شرایط بهترین گزینه باز کردن سیفون می باشد. برای اینکار لازم است گام های زیر انجام شوند:

  • ابتدا یک سطل زیر سینک قرار دهید تا پس از باز شدن سیفون آب به داخل آن بریزد.
  • پیچی که خرطومی سیفون را به سینک متصل کرده است با پیچ گوشتی باز کنید.
  • تمام لوله و اتصالات سیفون را جدا نموده و با آب گرم بشویید.
  • پس از تمیز شدن کامل لوله ها و تخلیه موادی که در مسیر عبور فاضلاب قرار گرفته اند، مجدد سیفون را به سینک متصل کنید.

8- رفع گرفتگی چاه فاضلاب با محلول شیمیایی

استفاده از آنزیم ها و محلول های شیمیایی از دیگر روش هایی می باشد که تاثیر زیادی بر باز شدن مسیر عبور فاضلاب دارد. توجه داشته باشید که برای استفاده از این مواد حتما دستکش و عینک داشته باشید و این کار را در فضای دربسته انجام ندهید. محلول را بر اساس دستور ارائه شده بر روی بسته بندی داخل کاسه توالت یا چاه فاضلاب بریزید و پس از زمان مشخص آب زیادی را وارد چاه کنید.

9- استفاده از فنر دستی

تیم های حرفه ای برای بازکردن لوله فاضلاب، از فنرهای برقی استفاده می کنند. در واقع با فنر زنی لوله فاضلاب باعث میشوید تمام مواد انباشته شده در مسیر عبور فاضلاب به حرکت درآمده و به بیرون منتقل شوند. علاوه بر فنرهای برقی، نوع دیگری از آنها نیز وجود دارد که می توانید از ابزار فروشی ها تهیه کنید. فنر دستی را به صورت فشرده تا حد امکان به درون لوله منتقل نمایید و سپس آن را حرکت دهید و بچرخانید. با انجام اینکار به صورت مکرر حجم زیادی از مواد انباشته شده به فنر چسبیده و به بیرون کشیده میشوند.

10- رفع گرفتگی لوله فاضلاب با تلمبه دستی

از ضروری ترین ابزارهای لوله بازکنی که لازم است در تمام منازل وجود داشته باشد، تلمبه های دستی می باشد. چون بخش زیادی از گرفتگی های لوله فاضلاب را می توان با این تلمبه ها برطرف نمود. تلمبه را روی دهانه چاه قرار دهید به طوریکه امکان ورود هوا به چاه وجود نداشته باشد. سپس به صورت مرتب و سریع تلمبه را پایین و بالا کنید. چند مرتبه این کار را تکرار کنید و در هر مرتبه نحوه ورود آب به چاه را بررسی نمایید. اگر با این راهکار گرفتگی لوله فاضلاب برطرف نشد، به سراغ سایر روش ها بروید.

11- باز کردن لوله فاضلاب با جاروبرقی آب

اگر به جاروبرقی های آب دسترسی دارید براحتی می توانید مسیر لوله های فاضلاب را با آنها باز کنید. جاروبرقی آب نوع خاصی از جاروبرقی ها می باشد که به جای خاک، دارای قابلیت مکش آب را داشته و عبور مایعات به آن به تجهیزات داخلی آسیب وارد نمی کند. برای استفاده از این نوع جاروبرقی، لوله جارو را به درون چاه یا کاسه توالت منتقل کنید و دهانه چاه را به طور کامل با پارچه مسدود کنید. با انجام این کار راه های ورود هوا به درون چاه مسدود خوهند شد و با روشن کردن دستگاه، محتوی لوله به کیسه جاروبرقی منتقل خواهد شد.

12- رفع گرفتگی لوله فاضلاب با قلاب فلزی

در صورت عدم دسترسی به فنر می توان با وسایل موجود در منزل ابزاری بسیار کاربردی برای باز کردن لوله فاضلاب ساخت. به عنوان مثال، با کمک چوب لباسی های فلزی و مقاوم می توان چیزی شبیه به قلاب تهیه کرد. برای این منظور کافیست ابتدا چوب لباسی را به طور کامل باز کنید تا به یک میله بلند تبدیل شود. در نهایت نوک میله را به شکل قلاب خمیده کنید و میله را به درون لوله فاضلاب منتقل نمایید. با انجام اینکار می توان بخش زیادی از مواد و جرم های مسدود کننده لوله را به بیرون بکشید.

13- باز کردن لوله فاضلاب با سود پرک یا سود سوز آور

سود پرک یا سود سوز آور یکی از قوی ترین مواد قلیایی می باشد که قدرت بسیار بالایی در چربی زدایی دارد. این مواد واکنش پذیری بالایی داشته و در صورت تماس با نم و رطوبت پس از واکنش حرارت تولید می کند. این حرارت ذرات چربی و لایه های روغنی انباشته شده بر روی جداره لوله های فاضلاب را از بین برده و باعث رفع گرفتگی آن میشود. البته دقت داشته باشید که این مواد منجر به خفگی و همچنین سوختگی پوست میشود و به همین دلیل لازم است از دستکش و ماسک و عینک استفاده شود و درب نیز باز باشد.

14- باز کردن لوله فاضلاب با نوشابه

نوشابه قدرت بسیار کمی در رفع گرفتگی و از بین بردن مواد انباشته شده در مسیر لوله های فاضلاب دارد. از این قبیل مواد بیشتر برای رفع گرفتگی لوله فاضلاب آشپزخانه استفاده میشود که لایه های کمی از چربی و روغن در مسیر پساب ها قرار گرفته است. پس از ریختن نوشابه گازدار درون سینک، لازم است آب جوش نیز برای شستشو وارد لوله ها شود.

15- رفع گرفتگی لوله فاضلاب با اسید رقیق

استفاده از اسید رقیق برای باز کردن لوله فاضلاب و رفع گرفتگی آنها توصیه نمیشود. چون این مواد خورنده بوده و به همین دلیل به جداره لوله های پلاستیکی آسیب وارد می کند. حتما دقت داشته باشید که مواد اسیدی تا حد امکان رقیق باشند تا از آسیب های جدی به لوله ها جلوگیری شود.

16-رفع گرفتگی لوله فاضلاب با چنگک فلزی

در بسیاری از مواقع دلیل گرفتگی لوله های فاضلاب گیر کردن اشیای مختلف در لوله می باشد. در این شرایط کافیست با کمک چنگک و گیره های مخصوص گرفتگی های مسیر را باز کنید. این گیره ها دارای تنوع بالایی بوده و در اندازه های مختلف در ابزارفروشی ها موجود می باشد.

17- استفاده از محلول لوله  بازکنی

مواد شیمیایی مختلف تحت عنوان محلول لوله بازکنی در بازار عرضه میشوند که می توانند به عنوان جرم گیر عمل کنند. این مواد لایه های روغن و چربی و صابونی انباشته شده در جداره لوله های فاضلاب را پاکسازی می کند. با پاکسازی لوله ها و جداره آنها بسیاری از گرفتگی های لوله ها رفع خواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا