تشخیص آیفون باز شده و تعمیری!
خرید آیفون دست دوم گزینه ای بسیار مقرون به صرفه است اما در عین حال می تواند دردسرهای بسیاری را با خود به همراه داشته باشد. خوشبختانه اپل اکنون قادر است به شما در تشخیص آیفون باز شده و تعمیری و هم چنین این که آیا قطعات موبایل جایگزین استفاده شده برای تعمیر دستگاه قطعات اصلی اپل هستند یا خیر کمک کند.
بررسی تاریخچه قطعات Parts and Service History آیفون
درست مانند یک ماشین، امروزه آيفون ها نیز دارای دفترچه گزارشی از لیست قطعات تعویض شده هستند. این قسمت فقط در دستگاهی که قطعات آن تعویض شده باشد قابل دسترسی و مشاهده هستند. به این ترتیب می توان گفت که اگر آن را در دستگاه خود مشاهده نمی کنید می توانید نسبتا مطمئن باشید که آیفون شما باز شده و تعمیر شده نیست و مهر و موم آن از زمان خروج از کارخانه تا به حال باز نشده است.
این ویژگی از iOS 15.2 به بعد در دسترس است. برای دسترسی به این ویژگی لازم است تا به آدرس Settings > General > About بروید و در زیر بخش شماره سریال دستگاه به دنبال بخش «Parts and Service History» بگردید.
اگر این بخش را پیدا نکنید به این معنی است که هیچ چیز (حتی باتری) دستگاه شماه نیز تعویض نشده است.
حال اگر قطعه یا قطعاتی از آیفون شما تعویض شده باشند در این قسمت قادر به مشاهده فهرستی از این قطعات خواهید بود. از آن جایی که این ویژگی نسبتا جدید است بیشترین کاربرد را در دستگاه های جدید دارد و ممکن است لیست قطعاتی که در این بخش مشاهده می کنید بسته به دستگاه متفاوت باشد.
برای مثال در آیفون ۱۲ یا ۱۳ می توانید مشاهده کنید که باتری، دوربین و یا صفحه نمایشگر دستگاه شما تعویض شده است یا خیر.
این در حالی است که در آیفون 11 این موضوع به باتری آیفون و نمایشگر محدود می شود و هم چنین در آیفون های XR، XS (و Max) و آیفون SE، فقط باتری نمایش داده می شود.
در هر قسمتی که روی آن عبارت «Genuine Apple Part» مشاهده می شود قطعه اصلی است و توسط خود اپل یا یکی از شرکای خدمات مجاز آن ها جایگزین شده است. در غیر این صورت به جای این نوشته، برچسب « Unknown Part» را مشاهده خواهید کرد.
اهمیت متن «Genuine Apple Part» در قطعات آیفون باز شده و تعمیری
به طور کلی قطعات اصلی اپل کیفیت بالاتری نسبت به قطعات متفرقه دارند. این قطعات می توانند شامل قطعاتی که خودتان خریداری و نصب می کنید هم بشود. این موضوع اغلب در قیمت نیز منعکس می شود زیرا تعمیرات آیفون توسط یک تکنسین غیرمجاز معمولا هزینه بسیار ارزان تری در بر دارد.
علاوه بر این شما نمی توانید از نوع قطعات تعویض شده ای که استفاده می شود اطلاعی داشته باشید تنها راهی که دارید این است که به تکنسین مربوطه اعتماد کنید.
البته این موضوع به این معنا نیست که نباید یا نمی توان به تکنسین های خدمات جانبی اعتماد کرد، بلکه به این معناست که خود کمپانی اپل این اطمینان و تضمین را می دهد که خدماتی سطح بالا و استانداردهای بسیار بالایی را برای قطعات جایگزین خود به کار می گیرد.
قطعا دلایلی برای گران تر بودن قطعات اصلی اپل وجود دارد. این قطعات نسبت به قطعات جایگزین ارزان تر که تکنسین های خدمات جانبی ممکن است به منظور صرفه جویی در هزینه ها آن ها را انتخاب کنند با استاندارد بسیار بالاتری ساخته شده اند. این موضوع می تواند منجر به عدم پایداری و طول عمر آن ها شود، به خصوص زمانی که صحبت از تعویض باتری باشد.
یک مزیت دیگر تشخیص آیفون باز شده و تعمیری!
یک مزیت دیگر در رابطه با این ویژگی جدید جهت تشخیص آیفون باز شده و تعمیری و قطعات تعویض شده آن وجود دارد. اگر فروشنده ای به شما بگوید باتری دستگاهی که قصد خرید آن را دارید تعویض شده است، اکنون می توانید بدون اتکا به اطلاعاتی که فروشنده از سلامت باتری در اختیارتان قرار می دهد، خودتان به بررسی این موضوع بپردازید . اطلاع از این موضوع که آیا از باتری اصلی اپل در دستگاه مورد نظر استفاده شده است یا خیر، می تواند به شما در داشتن خریدی آگاهانه تر کمک شایانی کند.
تشخیص تعمیری بودن آیفون | نحوه تشخیص ریفرب، اکتیو و تعمیر شده بودن آیفون
اگر قصد خرید آیفون دست دوم را داشته باشید آن را به صورت کامل بررسی میکنید تا ببینید که آیا آیفون سالم است یا خیر، اما آیا به بررسی این مورد که آیفون تعمیر شده است یا خیر نیز میپردازید؟ آیا تشخیص تعمیری بودن آیفون برای کاربر ممکن است؟ در این مطلب به نحوه تشخیص ریفرب بودن، ریپلیس بودن، اکتیو شده بودن و تشخیص تعمیری بودن آیفون و تعویض شده بودن ال سی دی آیفون یا صفحه نمایش آن میپردازیم.
تشخیص ریفرب یا تعویضی بودن آیفون
در گذشته بررسیهای پیچیدهای برای تشخیص این مورد انجام میشد، اما روش بسیار سادهای برای تشخیص ریفرب بودن آیفون وجود دارد و این مورد علاوه بر تشخیص در آیفونهای دست دوم در آیفونهای نو نیز کارساز است.
همانطور که شما آیفون خود را برسی میکنید تا دارای کد LLA برای سفارش ساخت کشور آمریکا باشد(که البته آیفونهای دبی و هنگکنگ نیز دارای این کد هستند) میتوانید ریفرب بودن آیفون خد را بررسی کنید.
تنها کافی است تا کد Model آیفون را در تنظیمات در General> About یا نوشته شده بر روی جعبه آیفون بررسی کنید. زمانی که میخواهید تا ریجن دستگاه را چک کنید چند حرف آخر آن را میبینید؛ برای این کار کافی است تا حرف اول این کد را ببینید.
- اگر حرف اول M باشد – آیفون شما آیفون اصلی است و ریفرب یا ریپلیس نیست.
- اگر حرف اول F باشد – آیفون ریفرب است که به خودی خود معنای بدی ندارد و به این معناست که این آیفون بعد از تعمیر توسط شرکت اپل دوباره برای فروش اما با قیمت پایینتر ارائه شده است.
- اگر حرف اول N باشد – آیفون ریپلیس (Replace) که شبیه یک آیفون ریفرب شده است که جلوتر به آن میپردازیم.
- اگر حرف اول P باشد – آیفون توسط شرکت دیگری به صورت مستقیم از اپل خریداری شده و شخصیسازی یا Personalized شده است که در این صورت این آیفون یک آیفون سفارشی است و از نگاه کردن به گوشی متوجه این مورد خواهید شد.
تفاوت آیفون ریفرب و ریپلیس
آیفونهای ریفرب و ریپلیس هردو آیفونهایی هستند که توسط خدمات پس از فروش اپل تعویض شدهاند اما تفاوت آنها این است که آیفونهای ریفرب تعمیر شده و سپس فروخته میشوند؛ اما آیفونهای ریپلیش آیفونهایی هستند که بعد از بررسی دقیق از نظر شرکت اپل مشکلی نداشته و دارای استانداردهای کنترل کیفیت اپل هستند و بدون تعمیر شدن دوباره فروخته میشوند.
تشخیص اکتیو شده بودن یا نبودن آیفون
برای تشخیص اکتیو بودن یا نبودن آیفون تنها کافیست تا Serial Number 15 رقمی آیفون خود را که در Settings و در بخش General > About یا اطلاعات پشت جعبه قابل دسترسی است را در آدرس Checkcoverage.apple.com وارد کنید.
در صورتی که آیفون شما از قبل اکتیو شده باشد اطلاعات مربوط به مدل آیفون، زمان باقیمانده گارانتی و خدمات موجود را مشاهده میکنید.
اما در صورتی که آیفون شما اکتیو نشده باشد مدل آیفون و پیام Please Activate your iPhone به معنای “لطفاً آیفون خود را فعال کنید” را مشاهده خواهید کرد.
البته قطعاً اگر آیفون دست دوم تهیه میکنید آیفون اکتیو شدهاست و شخصی که از او آن را میخرید با آن کار میکرده است، این مورد برای افرادی است که قصد خرید آیفون نو دارند.
تشخیص تعمیری بودن آیفون
طبیعی است که قطعاتی که بیشترین میزان خرابی و نیاز به تعویض در آیفونها و حتی تلفنهای همراه دیگر ا دارند صفحه نمایش و باتری است و در ادامه با روش تشخیص تعویض شده بودن این قطعات و تعمیری بودن آیفون آشنا میشویم.
تشخیص تعویض شده بودن صفحه نمایش آیفون ۱۲ و ۱۱
اگر میخواهید تا یک آیفون ۱۲ یا ۱۱ را به صورت دسته دوم خریداری کنید این مدلهای آیفون خود میتوانند به شما بگویند که صفحه نمایش تعویض شدهاست یا خیر.
تنها کافی است تا به تنظیمات و بخش General > About بروید. اگر در پایین بخش مربوط به کدهای تلفن پیام زیر را مشاهده کردید به این معناست که صفحه نمایش تعویض شده و به این دلیل که توسط خود شرکت اپل این تعمیر اتفاق نیفتاده است از قطعه اوجینال برای تعمیر استفاده نشده که آیفون خود قابلیت تشخیص آن را داشته است.
در صورتی که قصد تهیه آیفونهای قدیمیتر را به صورت دست دوم دارید با توجه به قابلیتهای متفاوت مدلهای مختلف آیفون باید تا روشهای متفاوتی را در پیش بگیرید.
تشخیص تعمیری بودن آیفونهای قدیمیتر
بیشتر آیفونهای جدیدتر از صفحات نمایش اورگانیک ال ای دی یا OLED استفاده میکنند و زمانی که صفحهات نمایش آنها تعویض میشود با صفحات تقلبی LCD تعویض میشوند. برای این که قادر به تشخیص تعمیری بودن این مدل از آیفونها باشید باید تا در ابتدا آیفونهای صفحه OLED را بشناسید و سپس با مطالعه مطلب روشهای تشخیص LCD از LED میتوانید تا متوجه تفاوت صفحهات نمایش شوید.
اما بدانید که حتی اگر صفحه نمایش به درستی از نوع OLED باشد نیز امکان تعویض شده بودن صفحه نمایش و تعمیری بودن آیفون وجود دارد، اما بدون باز کردن آیفون این مورد ممکن نخواهد بود.
- حالت اول تعویض شدن صفحه نمایش آیفون با یک صفحه نمایش باز شده از یک آیفون دیگر است؛ این صفحات نمایش از آیفونهای دزدیده شده به علت قابلیت قفل کردن آیفون و غیر قابل استفاده کردن آیفونهای دزدی وجود دارند
- حالت دوم توعیض شدن تاچ صفحه نمایش است که باعث میشود تا قطعه اصلی تعویض نشود؛ اما خوشبختانه روشهایی برای تشخیص این مورد وجود دارد که در مطلب تفاوت تعویض تاچ ال سی دی با تعویض ال سی دی به آن پرداخته شده است.
- حالت سوم تعویض شده بودن صفحه نمایش با یک صفحه نمایش جایگزین ۳rd Party مانند قطعات ارائه شده توسط پلتفرم تعویض صفحه نمایش آیفون سورن استور ارائه میشود است که کیفیت مناسبی به نسبت به قطعات اصلی دارند و استانداردهای آنها به قطعات اصلی بسیار نزدیک است.
تشخیص تعویض شده بودن باتری آیفون
روش مستقیمی برای تشخیص تعویض شده بودن باتری آیفون وجود ندارد؛ حتی اگر با روشهای زیر تشخیص دهید که باتری آیفون تعویض شده است باز هم نباید تا نگران باشید و حتی اگر قصد آیفون دست دوم را دارید و بیشتر از ۳ سال از عمر آیفون گذشته باشد ما پیشنهاد میکنیم تا باتری آیفون را تعویض کنید تا بتوانید از حداگر ظرفیت قدرتی و عمر باتری آن استفاده کنید و با روشهای نگهداری از آیفون و افزایش عمر باتری آیفون کاربری خود را بهبود ببخشید.
بررسی ظرفیت باتری آیفون
با رجوع به Settings و بخش Battery > Battery Health ظرفیت حداکثری باتری آیفون خود را مشاهده خواهید کرد.
به صورت متوسط اگر:
- یک سال از مدل آیفون گذشته باشد این عدد باید بین ۹۵ تا ۱۰۰ درصد باشد
- دو سال از مدل آیفون گذشته باشد این عدد باید بین ۹۰ تا ۹۵ درصد باشد
- سه سال از مدل آیفون گذشته باشد این عدد باید بین ۸۰ تا ۹۰ درصد باشد
در صورتی که آیفون دست دومی که قصد تهیه آن را دارید با توه به سال ساخت مدل عدد بالاتری را داشته باشد به احتمال بالا باتری آن تعویض شده است. البت منظور ما از بالاتر بودن این عدد اختلاف بالا است و استثناهایی وجود دارند که افراد با درست نگهداشتن از تلفن خود توانسته این تا ظرفیت ماکسیموم باتری خود را بالا نگه دارند.
اما اگر آیفون ۷ای را دیدید که عدد ظرفیت ماکسیموم باتری آن ۱۰۰ درصد بود، باتری آن قطعا تعویض شده است.
بررسی تعداد سیکل باتری آیفون
روش دیگری نیز برای تشخیص وجود دارد که بسیار دقیقتر است؛ اما همچنان به صورت کامل مشخص نمیکند که باتری تعویض شدهاست یا خیر.
این روش مقداری پیچیده و زمانبر نیز خواهد بود.
ابتدا باید تا به تنظیمات آیفون وارد شوید و به بخش Privacy > Analytics & Improvements > Analytics Data بروید.
در اینجا فایلهای آنالیز آیفون از وضعیت خود که به صورت خودکار با مجوزی که در ستاپ اولیه آیفون به آن میدهید برای اپل ارسال میشوند وجود دارد؛ نگران نباشید، اپل فایلهای شخصی شما را بررسی یا ارسال نمیکند.
در اینجا به دنبال فایلی با شروع اسم “log-aggregated” باشید و جدیدترین تاریخ مربوط به آن که پایینترین فایل موجود در لیست است را پیدا کنید.
وارد آن شوید. در اینجا متنی مانند کد را مشاهده خواهید کرد.
کل این کد را انتخاب و کپی کرده و در نوت پد خود پیست کنید. بعد از این کار در نوت پد عنوان “BatteryCycleCount” را سرچ کنید؛ یکی از عنوانهایی که پیدا میکنید که در بازه عددی بین ۰ تا ۲۰۰۰ خواهد بود و آن تعداد بار سایکل باتری ثبت شده برای باتری درون آیفون است.
این عدد دقیق است اما چیزی باعث میشود تخمین سیکل باتری شما دقیق نباشد نظم صاحب آیفون در شارژ کردن آن است.
از شخص صاحب آیفون بپرسید که چندبار در روز آیفون خود را شارژ میکردهاست؟ به عنوان مثال اگر فرد روزی یک بار آیفون خود را شارژ میکند و عدد سایکل باتری آیفون ۷ او حالا در سال ۲۰۲۱ عدد ۲۹۰ است با توجه به این که آیفون ۷ مدل سال ۲۰۱۷ است باید عدد سایکل باتری او در حدود ۱۲۰۰-۱۴۰۰ باشد و عدد ۲۹۰ به این معناست که این شخص باتری آیفون خود را تقریباً ۱۰ ماه پیش عوض کردهاست.
جمعبندی
تنها راه مطمئن برای تشخیص تعمیری بودن آیفون باز کردن آن و بررسی قطعات داخلی آن است که در بسیاری از موارد ممکن نخواهد بود، اما با کمک روشهای بالا میتوان به تشخیص نسبتاً دقیقی از تعمیر شده بودن یا نبودن آیفون رسید. آیا شما روش دیگری را برای تشخیص تعمیری بودن آیفون و یا آیفون رفرش، ریفرب یا ریپلیس از نو میشناسید؟ آن را با ما با ثبت آن در بخش نظرات به اشتراک بگذارید.