هر اقدام علیه این دولت یا از جهالت است یا عداوت

یکی از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: منتقدان تنها قادر به بررسی چهار کالایی هستند که قیمت های جهانی آنها تغییر کرده و بر قیمت های داخلی تاثیر گذاشته است. آنها با این چند محصول آشنا شده اند و در اخبار و تحلیل ها و شعارهای خود به آنها تعالی می بخشند. در حالی که روند مثبت است.»

به گزارش ترندونی، گزیده ای از گفت و گوی غلامرضا مصباحی مقدم، عضو ایلنا در زیر می توانید بخوانید:

– دلیل اصلی این ادعاها علیه دولت رئیسی بی اطلاعی دولت آقای رئیسی است و دیگری تخریبی است و به ضرر آن دولت انجام می شود. به این معنا که دولت را از انجام درست وظایف خود باز می دارند. قرار است فضای عمومی علیه آنها تبدیل شود.

– دولت کارهای زیادی انجام داده، کارهای خوبی انجام داده و قدم های خوبی برداشته است. هر اقدامی علیه این حکومت انجام شود یا نشان دهنده جهل یا خصومت است.

– دولت با چالش های اقتصادی قابل توجهی مواجه بوده است. اول به دلیل بدهی کلانی که دولت قبل به دولت رئیسی داشت. دولت قبل به بانک مرکزی، بانک ها، بنگاه های اقتصادی و سازمان تامین اجتماعی بدهکار بود. دولت قبل حتی با فروش اوراق قرضه به مردم، بدهی زیادی به دولت دیگری داشت. همچنین منجر به بدهی، هزینه های جدید، تاخیر و تاخیر در اجرای برخی از آن قوانین شده است. قوانینی مانند یکسان سازی حقوق کارگران و بازنشستگان در اقشار مسلح و غیرمسلح که نشان می دهد دولت قبل تا جایی که توانسته عمل کرده، هزینه هایی را برای دولت دیگر ایجاد کرده است. اکنون این دولت روی کار آمده است و با چاله هایی روبروست که شکل گرفته و باید ابتدا آنها را پر کند.

– فکر می کنم لیست بسیار موفقی در این دولت وجود دارد که قابل رصد است. یکی از آنها سرکوب عروق بیماری کرونا است. آقای رئیسی زمانی دولت را به دست گرفت که تعداد قربانیان کرونا در روز ۷۰۹ نفر بود. امروزه که واکسیناسیون بسیار گسترده شده، به هفت، هشت یا 10 نفر در روز کاهش یافته است. این نشان می دهد که دولت در رسیدن به هدف اول خود بسیار موفق بوده است. دوم ثبات نرخ ارز بود که دولت خیلی خوب عمل کرد. سوم تامین کالاهای مورد نیاز کشور بود.

– وقتی آقای رئیسی قدرت را به دست گرفت، ما به ته ذخایر رسیده بودیم، رئیسی این سوال را بسیار قابل اعتماد مطرح کرد.

– سفر رئیس جمهور به روسیه، ترکمنستان یا قطر منجر به افزایش 40 درصدی صادرات این کشور شده است. منتقدان چشم بر این موارد می بندند.

– دولت توانسته کسری بودجه 1400 هزار میلیارد تومانی را پر کند و 54 هزار میلیارد تومان از وام 1400 اولی دولت قبل جبران کند. تامین و بازپرداخت بدهی 20 هزار میلیارد تومانی سازمان تامین اجتماعی. دولت حدود 70، 80 یا 90 هزار پرداخت کرد. میلیاردها تومان بدهی ناشی از سررسید اوراق. آن کاغذهایی که هر ماه بالغ می شوند. پس آیا آن را می بینند؟

– تورم در حال کاهش بوده است. ارزش ارز 47 درصد کاهش یافت. آیا همه آن را نمی بینند؟

– پول می دهند تا فقط چهار کالایی را ببینند که قیمت های جهانی آن ها تغییر کرده و روی قیمت های داخلی تاثیر گذاشته است. آنها با این چند محصول آشنا شده اند و در اخبار و تحلیل ها و شعارهای خود به آنها تعالی می بخشند. اگرچه روند مثبت است.

– علت گران شدن برخی کالاها مانند نان و سایر کالاها مشخص است. مجلس برای تشویق کشاورزان به کشاورزی قیمت گندم را دو برابر کرده است. خوب اگر گندم گران شد، آرد هم گران می شود. اگر آرد گران باشد، نه تنها ماکارونی، بلکه نان هم گران می شود. تاکنون دولت اجازه نداده است. زیرا نان یک نیاز ضروری برای زندگی مردم است. علاوه بر این، سال گذشته گندم نیز خریداری شد.

سال گذشته قیمت گندم در بازارهای جهانی 45 درصد افزایش یافت. اکنون با جنگ روسیه و اوکراین، بحران گندم در سراسر جهان قابل مشاهده است. در واقع یک سوم گندم جهان توسط این دو کشور کشت می شد. گندم امسال دوباره گران شد. سپس انتظار دارند پاستا دو برابر شود نه سه برابر. معلوم است که بیشتر از این خواهد بود. اگرچه این امر مورد قبول مسئولان نیست، اما چه باید کرد؟ – هیچ یک از حفره هایی که دولت باید برطرف می کرد؟

انتهای پیام/

دکمه بازگشت به بالا