معرفی بهترین و ارزان ترین لپ تاپ های ایران (1402)

ارزان ترین لپ تاپ (کیفیت خوب در سال 1401، 2023)

راهنمای انتخاب ارزان ترین لپ تاپ

اگر بودجه خیلی محدودی داشته باشید، شاید فکر کنید که با این گرانی و بالا رفتن قیمت ارز، دیگر باید دور لپ‌تاپ خریدن را خط بکشید. اما جالب اینجاست که این روزها، قیمت‌های خیلی متفاوت و مناسبی در بازار پیدا می‌شود که شاید در گذشته پیدا نمی‌شد. بله، درست است که بسیاری از لپ‌تاپ‌های گیمینگ یا بیزینسی خیلی گران هستند و خرید آنها در توان هر کسی نیست. اما همه که نیاز به لپ‌تاپ حرفه‌ای ندارند. شاید نهایت استفاده شما از لپ‌تاپ، وبگردی، تماشای فیلم و سریال و تایپ کردن باشد. پس دلیلی برای خرید لپ‌تاپ‌های حرفه‌ا‌ی و گران‌قیمت وجود ندارد و ارزان ترین لپ تاپ هم کار شما را راه می‌اندازد. در ادامه با ما همراه باشید تا سه لپتاپ با قیمت بسیار مناسب را بررسی کنیم و نکات خرید لپ تاپ ارزان را با شما در میان بگذاریم.

معرفی و بررسی لپ‌تاپ ایسوس X543MA-GQ1012

اگر نیازی به سخت افزارهای فوق قدرتمند ندارید و یک پنتیوم سیلور N5000 و کارت‌های گرافیک داخلیش کار شما را راه می‌اندازند، پس این ارزان ترین لپ تاپ ایسوس مناسب شماست. این لپتاپ اقتصادی در سال 2020 وارد بازار شد اما از لحاظ طراحی خیلی عقب‌تر از استانداردهای سال 2020 است.

طراحی

این لپتاپ ضخیم از لحاظ شکل ظاهری شبیه چرخ عقب خودروهای فرمول وان است! اگر اندازه‌های دقیق این لپ‌تاپ را بخواهید، 27.2 میلیمتر قطر و 1.9 کیلوگرم وزن دارد. البته باید بدانید که نسبت به متوسط لپ‌تاپ‌های 15 اینچی، سبک‌تر است. طراحی محصول خیلی هم بد نیست و در دو رنگ آبی و نقره‌ای به بازار عرضه شده است. هرچند جنس این لپ تاپ از پلاستیک است اما رویه آن نمای براق و شسته و رفته‌ای دارد.

مشخصا نمی‌توانید درب لپ تاپ را با یک دست باز کنید. در ضمن، اگر قصد چرخاندن لپ تاپ را دارید، باید مراقب باشید وگرنه ممکن است درب آن، تاب بخورد. دور تا دور صفحه نمایش، با حاشیه پهنی گرفته شده است که تاثیر زیادی در ظاهر آن دارد.

کیبورد و تاچ پد

کیفیت کیبورد این ارزان ترین لپ تاپ بد نیست ولی نباید توقع زیادی از آن داشت یا تصور کرد که از مواد باکیفیت بالا تشکیل شده است. در این رنج قیمت، نباید توقع نور پس زمینه کیبورد را داشته باشید اما یک قسمت صفحه کلید به بخش اعداد اختصاص یافته است. تاچ پد این محصول جز سریع‌ترین‌ها نیست و حتی واکنش سریعی هم ندارد اما از بیشتر حرکات ویندوز پشتیبانی می‌کند و سایز مناسبی دارد. یک نوار نقره ای رنگ دور تاچ پد وجود دارد که باعث زیباتر دیده شدن کیبورد شده است. توجه داشته باشید که کیبورد به شدت قابل خمیده شدن است، حتی با کوچکترین تماسی. البته که در کل، مشکلی به وجود نخواهد آورد اما برخی اوقات اعصاب خردکن می‌شود.

نکته عجیب دیگر در طراحی این ارزان ترین لپ تاپ، اسپیکرهای ان است. صدا از قسمت بالای کیبورد به گوشی می‌رسد اما هیچ دریچه مشخصی برای اسپیکر وجود ندارد. در قست زیرین لپ تاپ فقط یک دریچه تهویه دیده می‌شود که هوای داغ داخل را به بیرون هدایت می‌کند.

پورت‌ها

جالب است که تمام پورت‌ها در قسمت چپ این لپ تاپ جمع شده‌اند. در این قسمت، شاهد محل اتصال کابل شارژ، میکرو SD ریدر، کانکتور HDMI، و سه پورت USB تایپ A و یک جک صدا خواهید بود. هرچند چیز خیلی خاصی وجود ندارد اما نباید توقع بیشتری از یک لپ تاپ اقتصادی داشته باشید.

کیفیت نمایشگر

این ارزان ترین لپ تاپ ایسوس دارای یک پنل TN فول HD است. صفحه نمایش 15.6 اینچی این محصول دارای رزولوشن 1920*1080 پیکسل است. همانطور که از یک پنل TN انتظار میرود، زوایای دید این لپ تاپ خوب نیست. توصیه ما برای بهتر شدن کیفیت تصویر، داشتن زاویه 45 درجه است.

زمان واکنش

طبق تست‌های ما برای دریافت زمان واکنش پیکسل‌ها به متد معمولی “سیاه به سفید” و “سفید به سیاه” از 10 درصد تا 90 درصد و بر عکس است. PWM روشی آسان برای کنترل روشنی مانیتور است. زمانیکه روشنایی صفحه را کم می‌کنید، شدت نور پس زمینه کم نمی‌شود بلکه با فرکانسی که برای چشم اانسان قابل تشخیص نیست، خاموش و روشن می‌شود. در طول این تکانه‌های برق زدن، نسبت زمان برق زدن به نزدن، در زمانیکه روشنایی بدون تغییر باقی می‌ماند، ثابت باقی می‌ماند که برای چشم‌ها مضر است.

اگر روی نمایشگرگارد محافظ چشم نصب کنید، نه تنها باعث کاهش PWM می‌شود بلکه از شدت تابش نور آبی نیز می‌کاهد و در عین حال، رنگهای صفحه نمایش را تغییر نمی‌دهد. نور آبی برای که از نمایشگر ساطع می‌شود برای چشمها، پوست و کل بدن مضر است.

پردازنده و باتری

یکی از ضعف‌های این لپ‌تاپ در پردازنده آن است: پردازنده Celeron N400. این پردازنده ضعیف کارایی لپ تاپ را پایین می‌آورد و در کنار رم 4 گیگابایتی باعث می‌شود تا برای پردازش صفحات بزرگ نیاز به صبر و حوصله پیدا کنید. بعلاوه، بهتر است تا صفحات زیادی را با هم باز نکنید.

هر چند رم این محصول تا گیگ قابل ارتقاست اما باز هم کافی نیست و تنها برای کسانیکه از این لپ تاپ استفاده روزمره دارند، مناسب خواهد بود. حافظه داخلی را می‌توان با حذف دی وی دی رایتر و اضافه کردن یک SSD کارت ارتقا داد تا سیستم سریع‌تر باشد.

باتری محصول نیز حدود 6 ساعت دوام دارد که در حالت بازی، ممکن است تنها 3 ساعت شارژدهی داشته باشد. شارژر این محصول نیز که جز کوچک‌ترین شارژهای موجود در نوت بوک‌هاست، تنها 33 وات ظرفیت دارد و تقریبا هم سایز یک شارژر گوشی هوشمند است! پس مشخصا نباید توقع زیادی از ان داشته باشید.

نقاط قوت نقاط ضعف

قیمت به شدت اقتصادی        زوایای دید محدود و کنتراست پایین

سه پورت USB و یک میکرو SD ریدر            عدم وجود پورت USB تایپ C

سخت افزار خوب   حاشیه پهن نمایشگر

صفحه فول HD

معرفی و بررسی لپ‌تاپ لنوو Ideapad 3 N4020

مهم نیست ایران زندگی می‌کنید یا نه، چرا که سری 3 Ideapad لنوو در هر جای دیگر دنیا هم که باشید جز محصولات اقتصادی و ارزان است. مشخص است که نباید از این ارزان ترین لپ تاپ بازار، انتظار عملکرد فوق العاده یا کیفیت بالای بدنه داشته باشید. البته این حرف‌ها بدین معنی نیست که کیفیت این لپ تاپ بد باشد، بلکه به این معناست که برای یک لپ تاپ خوب با قیمت اقتصادی، سازنده مجبور شده تا یک سری از امکانات را فاکتور بگیرد.

اولین چیزهایی که فدای قیمت شده اند کیفیت صفحه نمایش و ظرفیت مموری است. این لپ تاپ با پردازشگر اینتل سلرون و رم 4 گیگابایت فقط برای کاربران عادی که استفاده روزمره از محصول دارند، مناسب است.

طراحی

از لحاظ ظاهری این ارزان ترین لپ تاپ با رنگ خاکستری پلاتینیومی خود، نمایی مدرن دارد. جنس پلی کربنات و پلاستیک ABS این محصول، باعث نشده تا در ظاهرش خللی وارد شود. شاید این لپ تاپ به نظر حجیم و زمخت به نظر برسد اما نسبتا سبک است. در قسمت پایه و درب محصول، زمانیکه با دست فشار وارد کنید، کمی داخل می‌رود اما احساس بی کیفیتی و بی دوامی نخواهید داشت. شاید تنها چیزی که به قیمت پایین این لپ تاپ بیاید، حاشیه پهن و مشکی باشدکه دور نمایشگر جا خوش کرده است. بعلاوه، یک لنز دوربین بزرگ هم در حاشیه بالای نمایشگر به چشم میخورد. این لنز بزرگ 720 پیکسلی انگار متعلق به چندین سال قبل است.

نمایشگر 14 اینچی این محصول که فاقد تاچ است، دارای رزولوشن 1366*768 پیکسل است و از فناوری پنل TN بهره برده است. این نمایشگر واقعا تیره و تاریک است و بسیار بدتر از نمایشگرهای فول HD است که در سایر لپ تاپ‌های اقتصادی به کار برده می‌شود.

ارتباطات و اتصالات

این ارزان ترین لپ تاپ ایسر از استاندارد وای فای 802.11ax استفاده می‌کند که نکته مثبتی محسوب نمی‌شود. اما در طول تست ایت محصول، هیچ دیسکانت یا کندی خاصی دیده نشد. در کل، با وجود این وای فای، سرعت و اطمینان خوبی خواهید داشت اما نسل بعدی وای فای قطعا بهتر است.

ایدیاپد 3 یک حافظه داخلی 32 گیگی دارد و شما برای ذخیره فایل‌های بزرگ، نظیر عکسها، ویدئوها و ..، قطعا نیاز به حافظه خارجی یا فضای ابری دارید. خوشبختانه، سازنده یک اسلات میکرو SD برای این محصول در نظر گرفته است. در نتیجه، می‌توانید به راحتی فضای ذخیره ارزان قیمت به ان اضافه کنید.

در سمت چپ بدنه، شاهد پورت USB-C، یک پورت USB-A و یک جک هدفون و میکروفون قرار دارد. در سمت راست نیز شاهد دو پورت USB دیگر هستیم، یکی تایپ C و دیگری تایپ A. با در نظر گرفتن این پورتها و اسلات کارت میکرو SD، این لپ تاپ از لحاظ ارتباطی فوق العاده است و می‌توان آن را با گزینه‌­های گران‌تر از خود نیز مقایسه کرد.

کابل شارژر این محصول نیز واقعا جالب است و به گونه‌ای طراحی شده است که بتوان از شارژر سایر محصولات نیز برای شارژ آن استفاده کرد.

کیبورد و تاچ پد

کیبورد این ارزان ترین لپ تاپ بازار به شما راحتی زیادی حین استفاده و تایپ می‌دهد. کلیدها از یکدیگر فاصله مناسبی دارند و کیفیت ساخت و کلیک خوبی دارند. از آنجا که این محصول برای کودکان نیز هست، کمپانی سازنده اعلام کرده است که کیبورد ضد ریزش و نشت مایعات است. البته ما جرات نکردیم تا یک لیوان شیر را روی آن چپ کنیم اما زمانیکه چند قطره آب روی آن ریختیم، اتفاق بدی رخ نداد.

کیبورد دارای نور پس زمینه نیست که برای افرادی که در نور کم تایپ میکنند، خبر خوبی نیست، اما باید بدانید که چنین چیزی در این رنج قیمت، کاملا نرمال است. تاچ پد این لپ تاپ هم راضی کننده است.

کیفیت صدای این محصول هم شما را قانع میکند. اما از آنجا که اسپیکرهای استریو 2 وات از طریق شبکه‌های زیر لپ تاپ به گوش می‌رسند، ممکن است، هنگام تماشای فیلم یا گوش دادن به موسیقی، صدا کمی خفه به نظر برسد.

سخت افزار

عاوه بر حافظه 4 گیگابایتی و حافظه موقت 32 گیگی، این لپ‌تاپ دارای پردازشگر دو هسته‌ای اینتل سلرون N4020 است که سرعت کلاک پایه 1.1 گیگاهرتزی دارد. چنین سرعتی در میان لپ تاپ‌های اقتصادی متداول است و اگر نیاز به قابلیت‌های بیشتری دارید باید هزینه آن را بپردازید.

البته برای استفاده های روزمره و ویگردی و باز کردن چند صفحه باهم، مشکلی نخواهید داشت. بوت این لپ تاپ نیز تنها 10 ثانیه طول خواهد کشید و برای انتقال فایلی چندین گیگابایتی ممکن است نیاز به صبر و طاقت زیادی داشته باشید اما سیستم هیچ وقت دچار توقف کامل نمی‌شود.

نقاط قوت نقاط ضعف

قیمت اقتصادی و رقابتی       صفحه نمایش تاریک با رزولوشن پایین

تایپ راحت با کیبورد          عمر باتری متوسط

اسلات SD کارت و پورتهای USB-C   ظرفیت ذخیره 32 گیگا بایتی

کیفیت ساخت خوب             عدم ساپورت وای فای 6

معرفی و بررسی لپ‌تاپ ایسر Aspire 1 A114-33-C0A1

اگر از یک لپ تاپ انتظاراتی در حد فرستادن ایمیل، تایپ و تماشای فیلم و وبگردی دارید، لپ تاپ اقتصادی ایسر که در لیست “ارزان ترین لپ تاپ” قرار گرفته است، گزینه مناسبی برای شماست. در واقع، از لپ تاپ‌های زیر 400 دلار، انتظار می‌رود که عملکرد کُند و صفحه نمایش ضعیفی داشته باشند اما این موضوع درباره لپتاپ اقتصادی ایسر صدق نمیکند. این محصول 249 دلاری طراحی زیبا دارد، سبک و نازک است و نمایشگر 1080 پیکسلی آن نسبت به سایر محصولات در این رنج قیمت، حرفهایی برای گفتن دارد. اما مطمئنا کاستی­‌های در این ارزان ترین لپ تاپ ایسر دیده می‌شود. از باتری متوسط و وبکم ضعیفش گرفته تا کیفیت ساخت نه چندان بالا. با وجود تمامی تفاسیر، این لپ تاپ ارزش خرید و هزینه‌ای که می‌پردازید را دارد.

طراحی

واقعا از لحاظ ظاهری انتظار چنین چیزی را نخواهید داشت. نمایی جذاب و باریک و سبک وزن که یک سر و گردن از رقبای ارزان قیمت خود بالاتر است. این ارزان ترین لپ تاپ با ابعاد 13.5*9.6*0.7 اینچی خود بسیار نازک و جمع و جور است. از آنجا که این محصول 3.3 پوند وزن دارد، قابلیت حمل متوسطی نیز دارد. اگر به  دنبال رنگ‌های چشمگیر و متفاوت هستید، این لپ تاپ برای شما نیست. این لپتاپ به غیر از لوگو نقره‌ای ایسر و نوشته‌های سفید رنگ کیبورد، تماما مشکی رنگ است. البته برای دادن جلوهای زیبا و کمی هنری کردن کلیت کار، رویه این لپ تاپ، بافت رنگ متفاوت‌تری دارد. در قسمت پشت محصول نیز یک لوگو Aspire به چشم می‌خورد که طراحی چندان متفاوتی ندارد اما یک فاکتور مثبت برای محصول به حساب می‌آید.

کیفیت ساخت ایسر اسپایر 1 ملغمه‌ای از ترکیبات مختلف است. درب پلاستیکی محصول چندان جالب نیست و زیر کوچک‌ترین فشار، خم می‌شود. حتی زمانیکه انگشتانتان را محکم روی کیبورد بزنید، کمی احساس فنری بودن می‌کنید. از سوی دیگر، این لپ تاپ، لولاهای مستحمکی دارد و می‌توانید صفحه نمایش را تا 180 درجه باز کنید. چنین نمایشگر انعطاف پذیری مطمئنا یکی از نقاط قوت این محصول است اما بیشتر برای صفحات تاچ مفید است که چنین آپشنی در این محصول وجود ندارد.

پورت‌ها

این ارزان ترین لپ تاپ ایسر تنوع خوبی در زمینه پورت‌ها دارد، حتی اگر از آخرین و بهترین اتصالات ممکن برخوردار نباشد. در قسمت چپ بدنه، یک اسلات SD کارت، یک پورت USB، پورت HDMI، پورت اترنت و یک قفل Kensington وجود دارد. در سمت راست نیز یک جک هدفون ویا میکروفون و دو پورت USB 2.0 وجود دارد. البته دو LED برای نشان دادن وضعیت باتری و انرژی و یک جک DC نیز به چشم می‌خورد. مشخص است که همه دوست داشتند تا یک پورت USB تایپ C هم در این محصول باشد، اما نبود آن چیز عجیبی برای این رنج قیمت نیست.

صفحه نمایش

نمایشگر 14 اینچی این محصول دارای رزولوشن 1080 پیکسل است و جزئیات را به خوبی نشان می‌دهد اما تصاویر کمی رنگ و رو رفته هستند. شاید رنگها چندان روشن و درخشان نباشند و متاسفانه زوایای دید نیز محدود است و باید حواستان باشد که از چه زاویه‌ای رنگها و تصویر به خوبی دیده می‌شوند.

این لپ تاپ قادر به تولید مجدد، 71 درصد از sRGB طیف رنگ است. شاید این مقدار برای بیشتر استانداردها رنگارنگ نباشد اما برای یک لپ تاپ ارزان قیمت، درصد مناسبی است. نهایت روشنایی این نمایشگر نیز 206 nits است که قابل قبول است اما باز هم به استاندارد لپ تاپهای اقتصادی که 239 nits است نمی‌رسد. با این وجود، در شرایطی که نور محیط زیاد باشد، می‌تواند از پس انعکاس نور بربیاید و تصویر خوبی را نشان دهد.

دکمه بازگشت به بالا