چالشی به نام مسکن در گام دوم انقلاب

چالشی به نام مسکن در گام دوم انقلاب

علیرغم اینکه چند سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی ، تمهیداتی برای تأمین مسکن برای مردم در نظر گرفته شده است ، اما چالش های فعلی نشان می دهد که دولت ها نتوانسته اند همانطور که باید و نمی توانند اهداف کلیدی نظام در این زمینه را برآورده کنند. دولت ها برنامه های مختلفی را تحت عنوان های مختلف ، از جمله “مسکن آنلاین” ، “مسکن اجتماعی” ، “مسکن ملی” و سایر نام ها ارائه کرده اند و اعضای پارلمان یازدهم اخیراً نام “مسکن انقلابی” را اعلام کردند.

به گزارش ترندونی ، ایران به عنوان یکی از کشورهای در حال توسعه با شهرنشینی شدید روبرو است. سیاست هایی برای تأمین مسکن افراد جامعه وجود دارد.

وجود 20 میلیون مسکن فقیر ، افزایش مداوم قیمت مسکن در کلان شهرها ، آشفتگی های گاه به گاه در بازارهای موازی برای بخش مسکن ، سالانه 700000 جفت به بازار مسکن اضافه می شود ، ایجاد فضای کارگزاری املاک و مستغلات به دلیل عدم تقاضا در شهرهای بزرگ. و مشکلات در بخش ساخت و ساز

در همین راستا ، مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در گزارش خود با عنوان “الزامات مرحله دوم انقلاب در بخش مسکن و شهرسازی” گفت: پس از چهار دهه پیروزی در انقلاب اسلامی ایران و اولین قدم از انقلاب ، نقاط ضعف و تهدید برای فرصت هایی برای برنامه ریزی و اتخاذ سیاست های دقیق و منصفانه در همه زمینه ها برای دستیابی به اهداف نهایی انقلاب اسلامی و شایستگی جامعه ایران.

از سوی دیگر ، اعضای مجلس یازدهم ، متشکل از چهار نفر که با حوزه مهندسی عمران و مسکن آشنا هستند ، اخیراً بر لزوم توجه به بخش مسکن تأکید کردند. از جمله قوانینی که این روزها توسط قانونگذاران تصویب شده می توان به قانون مالیات بر عایدی سرمایه و قانون مالیات بر خالی بودن خانه ها اشاره کرد که هر دو باعث تشدید فضای سوداگرانه در بازار مسکن شده اند.

در روزهای اخیر میرتاج الدینی سخنگوی مردم تبریز در مورد پروژه ای به نام مسکن انقلاب صحبت کرد و گفت: “مسکن آنلاین در دو فاز بود اما مسکن انقلابی در چهار مرحله ساخته می شود.”

حاشیه هدف اصلی انقلاب ملی مسکن است

میرتاج الدینی اظهار داشت: ما می خواهیم با بحث در مورد ساخت و ساز مسکن در مرحله دوم انقلاب اسلامی یک قدم بزرگ و اساسی برداریم تا همه اقشار متوسط ​​و پایین جامعه که فاقد مسکن هستند بتوانند مشکلات خود را از طریق دو برنامه پنج ساله حل کنند.

نماینده مردم تبریز ، آذرشهر و اسكس در دوره یازدهم مجلس گفت: یكی از ویژگیهای عدالت و براساس اصل 31 قانون اساسی داشتن مسكن است كه نیازهای هر شخص و خانواده ایرانی را برآورده سازد. ما به داده ها اهمیت می دهیم.

وی تصریح کرد: دولت باید در برنامه ملی مسکن انقلاب ، امتیازاتی از قبیل زمین را ارائه دهد ، اراضی دولتی که هزینه و تأثیر آن بر تولید مسکن صفر ارزیابی شود ، مثلاً در دهه اول انقلاب اسلامی که به مردم زمین داده می شد. البته در این طرح سعی کردیم با رفع کاستی ها و استفاده از تجربه زمان در قالب تولید انبوه ، مسکن ایجاد کنیم و در دسترس عموم قرار دهیم.

برنامه های مسکن در دوره های مختلف پارلمان و دولت های پس از انقلاب با پسوند های مختلفی ارائه شد ، در حالی که وزیر راه و شهرسازی مسکن را با پسوندها غیرقابل قبول می داند. بر این اساس ، وزارت راه و شهرسازی یک برنامه اقدام ملی را در دستور کار خود قرار داده است که به گفته مسئولان این وزارتخانه ، یک حرکت پایدار در تولید و عرضه مسکن محسوب می شود. حال باید ببینیم که چگونه مسکن انقلابی با ارائه جزئیات می تواند به مردم کمک کند تا صاحب خانه شوند.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا