رئیس اتحادیه ملی گاز پزشکی و صنعتی از کاهش سهمیه اکسیژن مراکز صنعتی به دلیل افزایش تعداد بیماران کرونا ویروس در مراکز درمانی و افزایش شدید تقاضای گاز اکسیژن خبر داد.
پیکان کلانتری در مصاحبه با ترندونی اظهار داشت: ظرفیت تولید اکسیژن در واحدهای تولیدی مشخص است و اکنون با اوج شیوع ویروس کرونا ، مصرف اکسیژن در بیمارستان افزایش یافته و ما مجبور شده ایم سهمیه اکسیژن خود را کاهش دهیم. مراکز صنعتی اکسیژن رسانی به مراکز درمانی را انجام می دهند. “ظرفیت تولید نمی تواند افزایش یابد مگر اینکه ماشین آلات جدیدی به خط تولید اضافه شود. کاهش سهمیه مراکز صنعتی مشکلات زیادی را برای تولید این واحدها ایجاد کرده است.
وی با بیان اینکه بسیاری از صنایع از جمله فولاد ، سازه های فلزی و تولید از گاز صنعتی استفاده می کنند ، گفت: برای برش در این صنایع از اکسیژن استفاده می شود. از نیتروژن همچنین برای برش لیزر ، سلولهای بنیادی و ژنتیک استفاده می شود. از طرف دیگر ، اکسیژن یا نیتروژن باید استخراج شود و اکنون با افزایش مصرف اکسیژن ، مصرف کنندگان نیتروژن با مشکلات بیشتری روبرو هستند.
به گفته رئیس اتحادیه ملی گاز پزشکی و صنعتی ، ظرفیت تولید گاز پزشکی و صنعتی مشخص است. بنابراین برای افزایش تولید ، واردات تجهیزات جدید ضروری است. به عبارت دیگر ، تولید اکسیژن با تقطیر ، به استثنای دستگاه های خاص ، این امر را می طلبد که در چند سال اخیر به دلیل تحریم های اعمال شده در این زمینه ، چنین اتفاقی نیفتاده است. زیرا ژنراتورهای اکسیژن دو منظوره هستند و در لیست تحریم ها قرار دارند. در سال های اخیر ، ماشین های کوچکی از برخی کشورهای تازه استقلال یافته وارد شده اند ، اما هیچ دستگاه تولید انبوه وجود نداشته است. آخرین سیستم نصب شده در صنعت فولاد مدتهاست که وجود دارد.
وی افزود: از طرفی نصب و راه اندازی این دستگاه ها زمان زیادی می برد. راه اندازی این دو دستگاه قبلاً آغاز شده است که احتمالاً شش تا هفت ماه به طول خواهد انجامید. بنابراین هیچ راه حل کوتاه مدت برای این مشکل وجود ندارد ، اما وزارت بهداشت می تواند با کمک آن زمان شروع را کوتاه کند.
کلانتری با بیان اینکه هر مولد اکسیژن ظرفیت مشخصی دارد و بیش از توان خود کار می کند ، بدون شک با مشکل افت فشار روبرو خواهد شد ، در این صورت باید از سیلندرها برای اطمینان از افت فشار استفاده شود ، اظهار داشت: هیچ سرمایه گذاری در بخش و عدم پشتیبانی سازمان های دولتی ، به عنوان مثال ، تمام واحدهای تولیدی در این منطقه از نظر تأمین برق و هزینه های زیاد مشکل دارند.
به گفته وی ، مشکل دیگر این صنعت بنگاه های دولتی است که قیمت ها را افزایش می دهد. به عنوان مثال ، شرکت های پتروشیمی با ایجاد حراج های جدید ، قیمت پایه گاز تولیدی را به 12000 تن و قیمت اکسیژن مایع را به ازای هر کیلوگرم 5200 تن افزایش داده اند. به نظر می رسد که این وضعیت قیمت گاز پزشکی و صنعتی را افزایش می دهد.
انتهای پیام