امیرعبداللهیان:همدستی قدرت‌های جهانی بیشترین نقش را در جسارت رژیم بعث در بکارگیری سلاح شیمیایی علیه سردشت داشت

امیرعبداللهیان:همدستی قدرت‌های جهانی بیشترین نقش را در جسارت رژیم بعث در بکارگیری سلاح شیمیایی علیه سردشت داشت

متن گزارش حسین امیرو عبدالهیانو وزیر امور خارجه به این شرح است:

به نام خدا

سی و پنج سال از بمباران هولناک شیمیایی شهر سرداشی توسط رژیم سفاک بعث می گذرد. اگرچه در طول هشت سال جنگ بیش از 300 بار از سلاح و بمب شیمیایی در تمامی استان های مرزی غرب ایران علیه ارتش و غیرنظامیان ایران استفاده شد، اما حمله شیمیایی در سال 1366. جولای. در چهار نقطه سرداش و در برخی نقاط. روستاها غم انگیزترین جنبه از جنایات رژیم صدام حسین و متحدان غربی اش را به تصویر می کشد.

به همین مناسبت و با نام روز ملی مبارزه با سلاح‌های شیمیایی و بیولوژیک، یاد و خاطره شهدای والامقام و جانبازان سرافراز شیمیایی را گرامی می‌دارم و برای بازماندگان و خانواده‌های محترمشان صبر و شکیبایی از درگاه خداوند متعال مسئلت دارم.

برای اولین بار در تاریخ بشر، نظامیان و غیرنظامیان ایرانی در معرض مواد شیمیایی پرکاربرد از جمله خردل و اعصاب قرار گرفتند. دانش فنی مورد نیاز برای ساخت سلاح های شیمیایی، مواد اولیه شیمیایی، تجهیزات تولید سلاح های شیمیایی و کمک های مالی سال هاست که توسط برخی شرکت های غربی به ویژه آمریکا، انگلیس و آلمان با چراغ سبز در اختیار رژیم صدام قرار می گیرد. در برخی از کشورهای غربی

سکوت و همدستی قدرت های جهان و کسانی که خود را جامعه جهانی می نامند، بدون شک نقش مهمی در استفاده جسورانه رژیم بعثی از سلاح های شیمیایی علیه مردم سرداش، اولین شهری که مورد تهاجم شیمیایی قرار گرفت، داشته است.

استفاده گسترده از سلاح های شیمیایی در طول جنگ علیه ایران یکی از عوامل کلیدی در تدوین و انعقاد کنوانسیون سلاح های شیمیایی در سطح بین المللی و همچنین در تقویت ممنوعیت کامل سلاح های شیمیایی است. جمهوری اسلامی ایران به عنوان بزرگترین قربانی سلاح های شیمیایی امروز، استفاده از این سلاح های غیرانسانی را در هر زمان و تحت هر شرایطی محکوم می کند.

ایران تجربه منحصر به فرد و ارزشمندی در زمینه پزشکی و درمان مجروحان شیمیایی دارد و همواره آماده است تا تجربیات خود را در اختیار جامعه جهانی قرار دهد. این فرصت را مغتنم شمرده و از جامعه پزشکی کشورمان که در دوران جنگ و پس از جنگ و همچنین در دوران اپیدمی کرونا با روحیه جهادی و فداکاری معرفی شد، صمیمانه تشکر و قدردانی می کنم. در درمان مواد شیمیایی

دولت جمهوری اسلامی ایران سیاست فعالی را در مجامع حقوقی و بین المللی در جهت استیفای و استیفای حقوق معنوی و مادی شهدا و جانباختگان گرانقدر جنگ شیمیایی در پیش گرفته است. پیشنهاد می شود یک شبکه بین المللی برای کمک و حمایت از قربانیان سلاح های شیمیایی، صندوقی برای کمک به قربانیان مواد شیمیایی، برای حمایت از ادعاهای مشاغل و اتباع خارجی ایجاد شود. واضح است که برای حصول نتیجه باید این اقدامات ادامه یابد.

در چهار دهه گذشته، تلاش‌های بین‌المللی برای کاهش آلام جسمی و روحی قربانیان محترم جنگ شیمیایی با موانعی روبرو بوده است، از جمله:

فقدان اراده سیاسی از سوی برخی دولت ها و کوتاهی نظام حقوقی و کیفری بین المللی کنونی برای محاکمه عاملان و عاملان حملات شیمیایی، اقدام قانونی را با مشکل مواجه کرده است.

تحریم های اجباری یکجانبه در ایالات متحده، دستیابی به داروها و تجهیزات پزشکی مورد نیاز قربانیان جنگ شیمیایی را بسیار دشوار کرده است. اگرچه کهنه سربازان جنگ شیمیایی در برابر ویروس Quaid-19 آسیب پذیر بوده اند، تحریم های یکجانبه ایالات متحده با همراهی برخی کشورها و شرکت های داروسازی آسیب پذیری آنها را افزایش داده است. همچنین این فرصت را مغتنم شمرده و شکنجه بسیاری از قربانیان جنگ شیمیایی کوئید 19 را به ملت بزرگ ایران و خانواده هایشان تسلیت می گویم.

مشکل و مانع دیگر عدم اعتماد به ایجاد یک مکانیسم الزام آور و مؤثر بشردوستانه برای کمک به قربانیان جنگ شیمیایی بر اساس کنوانسیون سلاح های شیمیایی است. انتظار می‌رود سازمان منع سلاح‌های شیمیایی (OPCW) و کشورهای عضو آن اقدامات ملموسی از جمله تقویت همکاری‌های بین‌المللی و اجرای مکانیسم‌های بشردوستانه اجباری برای کمک به مجروحان شیمیایی انجام دهند.

عدم توجه مناسب بین المللی به شهرستان سرداش به عنوان اولین شهر بمباران شیمیایی، موجب یأس و یأس مردم شجاع و مظلوم سرداشو از دیدگاه جامعه جهانی و جامعه شده است. انتظار می‌رود که وضعیت بین‌المللی سرداشی مانند شهرهای هیروشیما و ناکازاکی که به حملات هولناک هسته‌ای معروف هستند شناسایی و برجسته شود.

علی‌رغم مشکلات، موانع و وقاحت‌های فوق، وزارت امور خارجه در انجام وظایف محوله در راستای حفظ حقوق و منافع اتباع جمهوری اسلامی ایران در مجامع بین‌المللی و بر اساس مصوبات مجلس شورای اسلامی . به ویژه قانونی که دولت را موظف به پیگیری حقوق می کند. جانبازان و قربانیان جنگ شیمیایی علیه جمهوری اسلامی ایران و قانون شناسایی و حمایت از جراحات شیمیایی از تلاش برای استیفای حقوق خود صرف نظر نمی کنند. شهدا و جانبازان شیمیایی از مجاری مناسب قانونی و بین المللی.

جهان بی شک صبر و استقامت را از ایمان و تعهد راسخ جانبازان عزیز شیمیایی در هشت سال دفاع مقدس می گیرد و ایمان و صبر را مرهون آرامش و امنیت ناشی از ممنوعیت استفاده از سلاح های ضد انسانی است. این بستگان

در خاتمه از خداوند متعال برای شهدای گرانقدر شیمیایی و سلامتی و طول عمر جانبازان گرانقدر شیمیایی مسئلت دارم. همچنین برای خانواده ها و بازماندگان جانباختگان شهید و شیمیایی صبر و اجر مسئلت دارم.

به امید اینکه عدالت و صلح واقعی و پایدار در سایه حکومت جهانی حضرت حجت (عج) به سرعت اجرا شود.

311311

دکمه بازگشت به بالا