چرا قالب پلاستیکی جایگزین پلی وود شده است؟

امروزه قالب بتن پلاستیکی، امروزه کابرد فراوانی دارد.ما در اینجا قصد معرفی قالب بتن پلیمری را برای شما داریم
قالب بتن پلاستیکی که بدنه اصلی آن برخلاف سایر قالب های بتنی از جنس پلیمر فشرده می باشد. و امروزه به دایل خواص فراوان جایگزین قالب های فلزی و پلی وود ها شده است.

اگر چه بدنه و متریال به کار رفته در ساخت قالب  پلیمری بتن ریزی  پلیمری می باشد ،قالب های بتن ریزی پلاستیکی دارای کاربرد گوناگونی می باشند که از محبوب ترین و پر کاربرد ترین آن ها در عرصه ساخت و ساز می توان به قالب پلاستیکی دیوار، قالب پلاستیکی ستون بتنی و قالب پلاستیکی سقف اشاره کرد.

قالب های بتنی پلاستیکی که در ادامه به شرح و توصیف آن ها خواهیم پرداخت. اما قبل از اشاره به انواع قالب بتن پلاستیکی، لازم است شما را با مزایای استفاده از قالب های بتنی پلاستیکی بیشتر آشنا کنیم.

مزایای قالب بتن پلاستیکی؟

در ابتدا با این نوع قالب اشنا میشویم سپس در ادامه به شرح ان خواهیم پرداخت. در این قرن قالب های پلاستیکی یکی از پرکاربرترین نوع قالب ها در صنعت ساختمان سازی بوده اند

قالب پلاستیکی بتن ریزی که در بتن ریزی، قالب بندی های بتنی و به طور کلی ساخت انواع سازه های بتنی استفاده میشوند.

این قالب ها بدنه و اسکلت اصلی اها از پلیمر فشرده بوده. چرا که این امر استقاومت قالب را بالا میبرد. اگر چه بدنه و متریال به کار رفته در ساخت قالب پلاستیکی بتن ریزی پلیمری می باشد، اما قدرت و استحکام این قالب ها باعث افزایش کیفیت آنها میشود

دارای انواع گوناگونی می باشند که از محبوب ترین و پرطرفدار ترین نوع قالب هستند . همچنین کاربرد های این محصول می توان به قالب پلاستیکی دیوار، قالب پلاستیکی ستون بتنی و قالب پلاستیکی سقف اشاره کرد. در ادامه با مزایای این نوع قالب اشنا خواهید شد.

ابعاد وزن متریال قیمت خرید
50 * 100 6kg سفید pp ——
50 * 100 6kg سیاه pp ——
20 * 100 2.5kg سفید pp ——
20 * 100 2.5kg سیاه pp ——
15 * 100 1.8kg سفید pp ——
15 * 100 1.8kg سیاه pp ——

مزایای قالب بتن پلاستیکی

۱- مهم ترین مزایای قالب بتن پلاستیکی وزن سبک این قالب است. چرا که وزن و سبکی یکی از پر اهمیت ترین فاکتور در امر ساختمان سازی بوده. چرا که هرچه وزن سبک تر باشه سازه سبکتر بوده و اجرای ان راحت تر است. همین مسئله باعث محبوبیت بیش از پیش قالب های بتن پلاستیکی می شود.

۲- قابلیت استفاده از آن در مناطق سردسیر و با شرایط جوی و آب و هوایی سرد و خشک زیرا قالب های پلاستیکی از نفوذ و انتقال سرما به سازه های بتنی جلوگیری می کنند و مانع از سردی و یخ زدگی بتن ها می شوند. از همین رو در این مناطق بیشتر استفاده میشوند.

۳- اگر چه قالب پلاستیکی، قالبی بسیار مناسب برای ساخت سازه های بتنی در مناطق سردسیر می باشد، اما جالب است بدانید این قالب ها، قالب های رایج و قابل استفاده در مناطق گرمسیری نیز می باشند. زیرا سطح و رویه این قالب ها، مانند سایر قالب های بتن ریزی فلزی، از جنس فلز نبوده و از این رو از انتقال گرمای شدید و زیاد به سطوح قالب بندی جلوگیری کرده و مانع از خشک شدن و تبخیر رطوبت و آب لایه های سطحی بتن می گردد.

۴- پس از باز کردن قالب ها فاقد نیاز به تمیز کردن می باشند.

قیمت قالب پلاستیکی (پلیمری)

انواع قالب پلیمری

قالب پلیمری معمولاً در دو سبک عرضه می شود. سبک اول شامل ستون های مستطیلی و مربع است که از نظر عرض متفاوت هستند و سبک دوم آن نیز مشهور به قالب کنج است که به طور کلی با سایز کوچک عرضه می شود و برای قالب بندی نقاط باریک ساختمان استفاده می شود و سرعت اجرا را بیشتر می کند.

نوعی قالب مودلار پلیمری وجود دارد که با ابعاد ثابت 50 در 100 تولید می شود و مشهور به قالب لبه 5 است و جایگزین برای سقف های وافل است. این قالب ها وزن کمی دارند و از نظر مقاومت در شرایط خوبی قرار گرفته اند. به طور کلی قالب های مدولار جایگزین خوبی برای پلای وود ها هستند چون مشکل پوسیدگی تخته های چند لایه را ندارند و از نظر اقتصادی نیز به صرفه هستند. این قالب ها نیاز به روغن کاری ندارند.

سایز بندی پانل های  بتن پلاستیکی

پانل های پلیمری  بتن به طور کل در 3 سایز تولید میشوند که به طور عمده به شرح زیر هستند.

  1. پانل پلیمری 100*50
  2. پانل پلاستیکی100*20
  3. قالب پلاستیکی (پلیمری)100*15

با اتصال این قالب ها میتوان سایز های مختلفی از قالب پلیمری بتن ایجاد کرد.

تفاوت قالب پلاستیکی بتون سیاه رنگ و سفید رنگ

قالب بتن سیاه رنگ به دلیل نوع پلیمری که از آن ساخته شده است قمت مناسب تری نسبت به قالب بتن سفید رنگ دارد ولی این موضوع دلیل بر این نیست که از استحکام لازم برخوردار نیست بلکه دلیل اصلی اختلاف قیمت نایاب بودن پلیمر سفید و ویژگی های از قبیل ضد اشعه یو وی بودن آن است

نحوه اتصال قالب بتن پلاستیکی(پلیمری)

ویژگی های قالب پلیمری

اولین و مهمترین ویژگی قالب های پلیمری وزن کم آن است به طوری که برای جابجایی هیچ مشکلی نداشته و ضربه پذیری بالایی برای آن دیده می شود.

این محصول برای آب و هوای مرطوب شمال و جنوب کشور مناسب است. نیاز به روغنکاری ندارد و به دلیل سطح صافی که دارد هیچ نیازی به نماسازی برای آن نخواهد بود. برای تمیز کردن قالب های پلیمری آب کفایت می کند و هیچ ماده شوینده دیگری مدنظر نخواهد بود.

شما می توانید قالب پلیمری تا 100 مرتبه مورد استفاده قرار دهید چون مقاومت آن در برابر سایش بسیار خوب است و برای بتن ریزی استفاده می شود. در نهایت قالب های پلیمری دوستدار محیط زیست هستند و قابلیت بازیافت دارند.

نوع پلیمر مصرفی در قالب بتن پلاستیکی

در ابتدا  باید بگوییم این دیدگاه که قالب پلیمری های سیاه رنگ مواد دوم میباشند کاملا غلط و اشتباه میباشد. اما نباید از این حقیقت دور بود که میتوان قالب پلیمری سیاه رنگ مواد دوم را به دلیل قیمت کمتر به بازار عرضه کرد.

در واقع ویژگی های  اصلی پلیمر و ملاک هایی مانند کمیاب بودن آن وارداتی ویا تولید داخلی بودن آن در قیمت گذاری نقش دارد.

تفاوت عمده پلیمر سیاه رنگ و سفید رنگ در انعطاف آن میباشد که پلیمرسفید رنگ انعطاف بالاتری دارد. استفاده از مواد سفید در تولید قالب بتن های پلاستیکی سبب مشود طول عمر قالب ها افزایش پیدا کرده و در مقابل ضربات چکش مقاوم تر باشد .

هر دو پلمیر سفید و سیاه دارای درجه بندی کیفیتی بوده و ممکن است سود جویان از مواد درجه دو در تولید قالب ها استفاده کنند . استفاده از قالب پلیمری درجه دو علاوه بر ایجاد خطر در کارگاه باعث هدر رفت سرمایه و ایجاد مشکلات اجرایی سازه شود.

قالب پلیمری جایگزین پلی وود

پلی وودها همان تخته های چندلایی هستند که برای سقف های بتنی دال استفاده می شدند. امروزه قالب پلیمری جایگزین پلی وود ها شده است تا مشکلات پوسیدگی و چسبندگی پلی وود در مناطق مرطوب را حل نماید.

استفاده از قالب پلیمری در کف ویژگی های خاص خود را دارد که میتوان به افزایش سرعت کار کاههش هزینه ها و کاهش هزینه های نیروی انسانی اشاره کرد

چرا قالب پلاستیکی جایگزین پلی وود شده است؟

حقیقت این است که پلی وود ها نوعی تخته هستند که از چندین لایه تشکیل شده اند. تخته ها در مناطق مرطوب به خصوص شمال کشور بعد از مدتی دچار پوسیدگی می شوند و دیگر قدرت چسبندگی اولیه خود را از دست می دهند و این موضوع سبب باز شدن لایه ها می شود به این ترتیب قالب پلیمری جایگزین پلی وود شده است تا استحکام بیشتری فراهم سازد.

قالب های پلیمری برای سقف های دال استفواضح و بدیهی است که عملیات بتن‌ریزی بدون استفاده از قالب ممکن نیست. امروزه شرکت‌ها و کارخانه‌های زیادی اقدام به تولید و فروش قالب‌های بتن می‌کنند. هریک از این قالب‌ها دارای مزایا و معایبی نیز هستند که ممکن است انتخاب را مشکل کند. قالب‌های پلاستیکی بتن به دلیل داشتن مزایی چون؛ مقاومت در برابر خوردگی، ضد آب بودن، بدون نیاز به روغن کاری و … به یک انتخاب محبوب در صنعت ساخت‌و‌ساز تبدیل شده است.

چرا قالب تخت پلاستیکی جایگزینی مناسب برای تخته پلای‌وود است؟

تخته پلای وود در گذشته از متداول‌ترین سیستم‌های قالب‌بندی است.  اگر چه در پروژه‌های عمرانی بزرگ مانند سد سازی و پل از قالب‌های فلزی به دلیل استحکام بالا استفاده می‌شود.

با توجه به تنوعی که در حال حاضر در بازار وجود دارد بهترین نوع قالب کدام است؟ برای پاسخ به این قبیل سوالات ابتدا باید با هر یک از این قالب‌ها آشنا شده و معایب و مزایای هر یک مورد بررسی قرار گیرد.

مقایسه قالب تخت پلاستیکی و پلای‌وود

پلای‌وود گزینه خوبی برای مناطق مرطوب و شرجی و یا شهرهایی که هوای سرد دارند نیست. حتی رطوبت خود بتن هم ممکن است به پلای‌وود آسیب بزند. اما در قالب‌های پلاستیکی با هیچ یک از این مشکلات مواجه نیستیم. پلای‌وود قابل بازیافت نیست و تعداد دفعات استفاده از آن‌ها نیز محدود است.

اگر پلای‌وود آسیب دیده باشد و یا اصطلاحا از بین رفته باشد دیگر قابل فروش نیست. ولی قالب‌های پلیمری (پلاستیکی) چون قابلیت بازیافت دارند حتی اگر دچار آسیب (شکستگی، دفرمگی و …) هم شده باشند باز خریداری می‌شوند.

آیا شرایط جوی روی قالب‌های پلیمری اثرگذار است؟

همانطور که گفته شد پلای‌وود برای هوای سرد و مرطوب مناسب نیست. رطوبت باعث می‌شود چسبندگی بین لایه‌ها از بین برود و از هم باز شوند. در این حالت اصطلاحا گفته می‌شود تخته سه‌لا باد کرده است.

قالب‌های فلزی هم برای استفاده در آب و هوای گرم و همچنین سرد مناسب نیستند. آب و هوای معتدل برای قالب‌های فلزی بسیار مناسب است.

اما قالب‌های تخت پلاستیکی تا حدودی مانند عایق عمل می‌کنند و حرارت و گرما را عبور نمی‌دهند. به همین جهت کیفیت بتن در قالب‌های تخت پلاستیکی تا حد چشمگیری حفظ می‌شود.

چرا قالب تخت پلاستیکی جایگزین قالب پلای‌وود شده است؟

امروزه شاهد تغییرات فراوانی در روند ساخت و ساز هستیم. از روش اجرای سازه‌ها گرفته تا مصالح و تجهیزات ساختمانی، همگی از گذشته تا کنون تغییرات چشمگیری داشته‌اند.

در حال حاضر قالب‌های تخت پلاستیکی به دلیل مزایای فراوانی که به لحاظ فنی و اقتصادی که دارند در بسیاری از پروژه‌ها جایگزین قالب‌های فلزی و پلای‌وود شده‌اند.

پلی‌وود درست است یا پلای‌وود؟

خیلی‌ها فکر می‌کنند که هر دوی این کلمات معنی یکسانی داشت و هر یک را به کار ببرند صحیح است. در حالی‌که این دو با یکدیگر تفاوت دارند.

پلی‌وود برخلاف تصور عامه چوب خالص نیست و از ترکیب خرده چوب یا خاک اره و پلاستیک‌های قابل بازیافت به دست می‌آید.

در حالیکه پلای‌وود که با نام تخته سه‌لا نیز شناخته می‌شود، مجموعه‌ای از چند ورق نازک چوبی است. این ورقه‌ها با چسب چوب و فشار دستگاه پرس به یکدیگر می‌چسبند و یک تخته یکپارچه را ایجاد می‌کنند.

حال که تفاوت این دو را دانستید حواستان باشد که آن‌ها را اشتباه به کار نبرید.

قالب پلای‌وود در کدام مرحله از ساخت سازه کاربرد دارد؟

از قالب پلای‌وود در مرحله اجرای اسکلت سازه برای سیستم قالب‌بندی بتن استفاده می‌شود. این قالب برای بتن‌ریزی کف تیر بتنی و کف دال به کار برده می‌شود.

مهم‌ترین مزایای فنی قالب پلاستیکی تخت

  • کم‌وزن و سبک هستند و جابه‌جایی آن‌ها زحمت کمتری دارد.
  • عدم نیاز به روغن‌کاری قالب
  • سهولت در شست‌وشو و نظافت آن‌ها
  • دوام و ماندگاری بالا
  • قابلیت استفاده چند باره از آن‌ها
  • تامین ایمنی نیروی کارگر و بتن‌ریز

مزایای اقتصادی قالب تخت پلاستیکی

تخته‌های چوبی دارای محدودیت در ابعاد هستند و از این جهت دست شما در انتخاب سایز خیلی باز نیست. در صورتی که نیاز به ابعاد جدید داشته باشید این تخته‌ها باید به کارگاه منتقل شده و در اندازه‌های دلخواه برش بخورند. این مسئله شما را درگیر پرداخت هزینه اضافی جهت حمل و نقل و دستمزد کارگاه خواهد کرد.

قالب‌های پلای‌وود را فقط برای بتن‌ریزی در کف دال و تیر می‌توانید به کار ببرید. بنابراین برای اجرای دیگر سازه‌ها باید قالب‌های دیگری را خریداری کنید.

در حالیکه قالب‌های پلاستیکی نظیر قالب‌های فلزی در ستون، دیوار برشی، بدنه فونداسیون و می‌توان گفت برای تمام اجزای سازه قابل استفاده هستند.

مبحث اتصال در قالب‌های پلاستیکی بتن

در قالب‌های تخت پلاستیکی برخلاف قالب‌های فلزی برای اتصال نیازی به پین و گوه و انواع گیره نیست.

قالب‌های تخت پلاستیکی تسکو توسط یک اهرم، که آن هم از جنس پلاستیک است، با یک چرخش 90 درجه به یکدیگر متصل می‌شوند.

استحکام و قدرت تحمل آنها در برابر فشارهای بتن‌ریزی کاملا تضمین‌شده است و می‌توانید با خیال راحت بتن‌ریزی را به روشی کاملا اصولی انجام دهید.

چرا نباید قالب بتن دست دوم بخریم؟

گاهی پیمانکاران برای کاهش هزینه‌های پروژه ترجیح می‌دهند قالب‌های دست دوم خریداری کنند. اما توصیه ما این است که سمت قالب‌های دست دوم نروید. زیرا قالب‌های فلزی و پلای‌وود دست دوم به دلیل استفاده چند باره کیفیت خود را تا حد زیادی از دست داده‌اند. علاوه بر این ممکن است طی زمان به تعمیر نیاز پیدا کرده باشند و به همین سبب دارای موج و دفرمگی هستند. فراموش نکنید که یکدستی و عدم اعوجاج تاثیر شگرفی بر روی کیفیت سازه بتنی خواهد داشت.

قالب‌های پلاستیکی یا به عبارتی پانل‌های پلیمری دارای سطحی صاف و یکپارچه هستتند.

از قالب‌های پلاستیکی برای اجرای چه پروژه‌هایی می‌توان استفاده کرد؟

با توجه به مزایای فراوانی که برای این قالب‌ها ذکر شد، به جرات می‌توان گفت برای اجرای تمامی پروژه‌ها، علی‌الخصوص پروژه‌های عظیم عمرانی قابل استفاده هستند. فارغ از ابعاد سازه و محل اجرای آن به لحاظ شرایط جوی می‌توانید با خیال راحت قالب‌های پلاستیکی بتن تسکو را به کار ببرید.

قیمت قالب تخت پلاستیکی بتن

این قالب‌ها از جنس ای بی اس، پلی اتیلن و پلی پروپیلن تهیه می‌شوند. بنابراین قیمت تمام شده این قالب‌ها بستگی به مواد اولیه تولید آنها دارد.

تسکو سابقه درخشانی در زمینه ارائه‌ و فروش قالب‌های تخت پلاستیکی داشته و انواع قالب‌های بتن را با قیمت مناسب در اختیار مشتریان محترم قرار می‌دهد.

شرایط ارسال این محصول به شهرستان‌ها چگونه است؟

قالب‌های پلاستیکی بسیار کم‌وزن بوده و جابه‌جایی آنها به سهولت انجام می‌گیرد. از طرف دیگر این قالب‌ها برای پروژه‌های ساخت و ساز در شرایط خاص جوی (خیلی سرد، خیلی گرم و مرطوب) گزینه‌ای بسیار مناسب محسوب می‌شوند. از این رو تقاضا برای ارسال آنها به شهرهای دیگر بالا است.

ارسال با توجه به حجم و میزان سفارش، توسط باربری و سایر راه‌های انتقال و جابه‌جایی امکان‌پذیر بوده و صورت می‌پذیرد.

یکی از مزیت‌هایی اصلی پلاستیک در مقابل چوب این است که پوسیده نمی‌شود. قالب پلاستیکی سال‌ها بدون نشانه‌ای از تخریب دوام می‌آورند.

قابلیت استفاده مجدد، یک تفاوت عمده بین این دو محصول میزان قابلیت استفاده مجدد است. تخته‌های سه‌لا نسبت به قالب پلاستیکی طول عمر کمتری دارند.

قالب‌های تخت پلاستیکی نه تنها در بتن‌ریزی سقف، در قالب‌بندی ستون، فونداسیون و … نیز قابل استفاده است. به همین علت برای پروژه‌های بزرگ بسیار مقرون به‌صرفه است.

هر متر مربع قالب تخت بتن معمولا هم قیمت با قالب فلزی است. با توجه به وارداتی بودن محصول پلای‌وود با توجه به قیمت بالای آن تامین آن نیز با مقدار زیاد برای پروژه‌ها هزینه‌بر خواهد بود.

اخبار و مقالات دیگری از تسکو

اده می شود و برای مناطق رطوبتی بسیار عالی هستند. این قالب ها نیازی به روغن کاری ندارند.

از سوی دیگر قالب های پلیمری برای تمیزکاری نیازی به هزینه زیاد و ابزارهای خاصی ندارند و به راحتی با آب شستشو می شوند.

مزایای قالب پلیمری  نسبت به تخته چند لایی در یک نگاه

از زمانی که قالب پلیمری جایگزین پلی وود شد، استقبال از این محصول بیشتر و بیشتر شد. وزن این قالب ها به نسبت  کمتر است و این موضوع سبب اجرای آسانتر و جابجایی بهتر آن می شود. برای اتصال قالب های پلیمری نیاز به پین و گوه های فلزی است اما نیاز به ابزار خاصی برای نصب آن نیست. مقاومت قالب های پلیمری زیاد است و در برابر باد دچار مشکل نمی شود اما تخته های چند لایه معمولاً استحکام بالایی ندارند. شاید قیمت قالب های پلاستیکی کمی بالا به نظر برسد اما دوام بالا، نصب آسان و اجرای دقیق آن باعث شده که قالب پلیمری جایگزین پلی وود شود و مورد تایید بسیاری از افراد قرار بگیرد. شرایط خرید قالب های پلیمری و ثبت سفارش برای شما فراهم شده است.

برای دریافت فایل کلیک کنید.

قالب 100 در 50 فلزی 

سالهاست که در صدر استفاده در امور قالب بندی و آرماتور بندی ساختمان های اسکلت بتنی میباشد

این نوع قالب فلزی بتن به دلیل کاربرد فراوان قابلیت دسترسی آسان و سالها استفاده در صنعت ساختمان طرافداران خاص خود را دارد.

برای دریافت لیست قیمت پانل فلزی 100 در 50 وجدول وزنی این محصول وارد لینک زیز شوید.

مقایسه قالب فلزی دست دوم با قالب پلیمری نو

قالب فلزی کارکرده به دلیل قیمت مناسب و پاسخگویی نیاز کاربران مورد توجه قرار گرفته است . قالب بتن کارکرده چناچه کیفیت و استحکام خود را از دست داده باشد باعث ایجاد مشکلات اجرایی در قالب بندی ساختمان میشود .

قالب بتن کار کرده برای استفاده در بتن های اکسپوز مناسب نیست و برای جلوگیری از چسبندگی آن به بتن باید حجم زیادی روغن قالب یا روغن سوخته استفاده شوذ .

قالب بتن پلیمری با قیمت کمتر از قابل اجرا در بتن های اکسپوز میباشد و به هیچ عنوان چسبندگی به بتن ندارد. و نیازی به روغن کاری قالب نیست

سوالات متداول

قیمت قالب بتن پلیمری چگونه محاسبه میشود؟

  • قیمت گذاری این محصول به نوع پلیمری مصرفی در تولید قالب ، میزان پلیمر استفاده شده و اجرت ساخت قالب بستگی دارد.

آیا امکان ارسال قالب به شهرستان وجود دارد؟

  • بله ، ازطریق باربری ، اتوبوسرانی ، تیپاکس و سایر موارد انتقال کالا بسته به میزان خرید ارسال میشود .

قالب بتن پلاستیکی در همه سایز تولید میشود؟

  • خیر ، درحال حاظر سایز های 100 * 50 ، 100 * 20 ، 100 * 15 تولید میشود .

برای ارتباط با شهر قالب مشاوره رایگان و خرید قالب ها میتوانید  روی لینک  کلیک کنید شوید.

دیگر محصولات شهر قالب

از دیگر محصولات شهرقالب میتوان به جک های صلیبی اشاره کرد که یکی از پر فروش ترین محصولات کارخانه شهرقالب میباشد جک های صلیبی یا همان شهر قالب در متراژ های 3 متر تا 6 متر تولید میشود که در تمامی فالیت ها پاسخگو باشدبرای دریافت اطلاعات و دریافت قیمت وارد لینک شوید.

___________________________________________________________________________________

قالب بتن ، قالب فلزی بتن ، قالب بتون ، قالب فلزی بتون ، قالب بتن دست دوم ، قالب فلزی بتن دست دوم ، قالب بتن بوذرجمهر ، قالب بتن صنعت یدک، قالب بتن خم ، قالب بتن ارس ، قالب بتن مدولار ، قالب بتن پرسی ، قالب بتن مرسل ، مرسل قالب ، قالب بتن لبه پنج ، قالب بتن لبه شش ، قالب بتن تسمه پنج سانتی ، قالب بتن تسمه شش سانتی ، قالب بتن کارکرده ، قالب بتن مستعمل  ، قالب بتن مدولار ، قالب تیرچه ، قالب جدول ، قالب نیوجرسی ، قالب تونلی ، قالب پرنده ، قالب دال بتنی ، قالب مدولار پانلی ، قالب مدولار تخت ، قالب کنج داخلی ، قالب کنج بیرونی ، قیمت قالب فلزی بتن ، قیمت قالب بتن ، قالب کمانی ، اجاره قالب فلزی ، خرید قالب فلزی ، خریدار قالب فلزی ، فروش قالب فلزی ، فروشنده قالب فلزی _ دابست مثلثی ، داربست مدولار مثلثی ، اسکافولد ، اسکافولد مثلثی ،داربست امگا ، شورینگ ، فرم مثلثی ، پایه مثلثی ، داربست مثلثی دست دوم ، داربست مثلی کارکرده ، داربست امگا دست دوم ، داربست امگا کارکرده ، شورینگ دست دوم ، فرم مثلثی دست دوم ، فرم مثلثی کارکرده ، مهار داربست مثلثی ، مهار قطری داربست مثلثی ، مهار ضلعی داربست مثلثی ، کفشک داربست مثلثی ، پاشنه داربست مثلثی ، سرجک داربست مثلثی ، قیمت داربست مثلثی ، جدول وزنی داربست مثلثی ، وزن داربست مثلثی ، محاسبه داربست مثلثی _ داربست چکشی ، داربست ستاره ای ، فرم چکشی ، فرم ستاره ای ،داربست مدولار چکشی ، داربست مدولار ستاره ای ، قیمت داربست چکشی ، قیمت داربست ستاره ای ، قیمت فرم چکشی ، قیمت فرم مثلثی ، مهار داربست چکشی ، مهار فرم چکشی ، مهار داربست ستاره ای ، مهار فرم ستاره ای ، جدول وزنی داربست چکشی ، جدول وزنی داربست ستاره ای ، قیمت داربست چکشی ، قیمت داربست ستاره ای ، قیمت فرم ستاره ای ، قیمت فرم چکشی ، جدول وزنی داربست ستاره ای ، جدول ونی داربست چکشی ، چایه فرم چکشی ، پایه فرم ستاره ای ، کفشک داربست ستاره ای ، کفشک داربست چکشی ، محاسبه داربست چکشی ، محاسبه داربست مثلثی سرجک داربست ستاره ای ، سرجک داربست چکشی ، سرجک فرم ستاره ای ، فرم داربست چکشی _لوله داربست ،  لوله داربست فلزی ، داربست فلزی ، داربست فلزی دست دوم ، داربست فلزی کارکرده ، لوله داربست دست دوم ، لوله داربست کارکرده ، لوله داربست مستعمل ، لوله داربست فلزی دست دوم ، لوله داربست فلزی کارکرده ، لوله داربست فلزی مستعمل ، لوله داربس سبک ، لوله داربست سنگین ، لوله داربست نیمه سنگین ، قیمت لوله داربست ، خریدار داربست فلزی ، خریدار لوله داربست ، خریدار لوله داربست فلزی ، قیمت لوله داربست ،قیمت داربست فلزی ، قیمت لوله داربست فلزی _ سولجر ، سلجر ، سولجر دست دوم ، سولجر کارکرده ، سلجر دست دوم ، سلجر کارکرده _  ،قالب بتن پلیمری ،قالب پلاستیکی100 در 50،قالب پلیمری بتن ، سایز قالب های پلاستیکی ، انواغ قالب های پلاستیکی ، انواع قالب پلاستیکی ، قالب پلاستیکی کار کرده ، یونولیت که با نام‌هایی همچون آکاسیف، پلاستوفوم، استایروفوم و پلی استایرن انبساطی نیز شناخته می‌شود اولین بار در سال ۱۸۳۹ کشف شد و در چند دهه اخیر انقلاب بزرگی در صنایع مختلفی همچون ساختمان‌سازی به وجود آورده است. فوم سقفی به عنوان رایج‌ترین و پرمصرف‌ترین نوع یونولیت‌ها شناخته می‌شود که در اجرای سقف ساختمان‌ها به کار می‌رود و می‌تواند مزیت‌های متعددی داشته باشد. یونولیت یا فوم سقفی در کنار تمامی مزیت‌ها و فوایدی که دارد از ایرادات و معایبی نیز برخوردار است و همین امر باعث شده است که امروزه از تجهیزات و مواد جایگزینی برای آن‌ها استفاده شود. در ادامه مطلب به بررسی و معرفی قالب جایگزین فوم سقفی و ویژگی‌ها و مزایای آن پرداخته می‌شود.

چرا باید از قالب جایگزین فوم سقفی استفاده کرد؟

فوم سقفی یا یونولیت از جمله کاربردی‌ترین مصالح ساختمانی است که امروزه مورد استفاده قرار می‌گیرد. از مهم‌ترین ویژگی‌ها و مزایای استفاده از فوم سنتی می‌توان به مواردی همچون کاهش وزن قابل توجه ساختمان، کاهش مصالح، صرفه‌جویی در هزینه‌ها، افزایش امنیت و مقاومت ساختمان در برابر عوامل مختلفی همچون زلزله، افزایش طول عمر سازه، افزایش سرعت ساخت‌وساز، عایق‌بندی سازه و صرفه‌جویی در مصرف انرژی‌ها و … اشاره کرد. در کنار تمامی مزیت‌هایی که یونولیت و فوم سقفی دارد از ایرادات و معایبی نیز برخوردار است که باید موردتوجه قرار بگیرد.

از مهم‌ترین معایب یونولیت‌ها می‌توان به مقاومت کم در برابر آتش و اشتعال‌پذیری بالا، مقاومت کم در برابر حلال‌های آلی، آسیب رساندن به محیط‌زیست و لایه ازن در صورت استفاده از کلروفلوروکربن‌ها در تولید آن‌ها، محدودیت اجرا در سقف‌های قوسی و مثلثی و … اشاره کرد به همین دلیل امروزه از قالب‌های جایگزین استفاده می‌شود. در مقاله‌ای با عنوان آکاسیف چیست؟ به بررسی و معرفی کامل آکاسیف یا یونولیت، ویژگی‌ها و مزایا و معایب آن پرداخته شده و می‌تواند اطلاعات کاملی به خواننده بدهد.

قالب جایگزین فوم سقفی چیست و چه مشخصاتی دارد؟

همان‌طور که گفته شد فوم سقفی در کنار مزایای متعدد از معایب و ایرادات مختلفی نیز برخوردار است به همین دلیل امروزه و با کمک تکنولوژی‌های پیشرفته از قالب‌های پلاستیکی و پلیمری جایگزین استفاده می‌شود. این قالب‌ها دو دهه است که در ایران در ساختمان‌سازی استفاده می‌شود و روزبه‌روز در حال توسعه و رواج است. البته باید توجه داشت که قالب‌های جایگزین هنوز از موسسه استاندارد و تحقیقات کشور تائیدیه دریافت نکرده و در خصوص استفاده از آن‌ها شبهاتی وجود دارد. قالب جایگزین فوم سقفی از پلیمر پلی‌اتیلن ساخته می‌شود و می‌توان به راحتی آن را در اندازه‌های مختلف برش داده و برای چندین بار استفاده کرد.

قالب‌های جایگزین یونولیت به دو گروه قالب وافل یک‌طرفه و قالب فوم لِس (لایت فرم) تقسیم می‌شوند. مهم‌ترین تفاوت این قالب‌ها نوع تیرچه‌های بتنی است به‌گونه‌ای که در قالب‌های وافل یک‌طرفه تیرچه‌های بتنی به‌صورت درجا ایجاد و بتن‌ریزی می‌شوند درحالی‌که در قالب‌های فوم لِس (لایت فرم) تیرچه‌های بتنی به صورت پیش‌ساخته به محل پروژه حمل شده و استفاده می‌شوند. در مقاله دیگری از سایت مادفوم تحت عنوان ساندویچ پانل دکوراتیو چیست؟ به معرفی و بررسی کامل ساندویچ پانل‌های دکوراتیو و کاربردهای آن‌ها پرداخته شده که مطالعه آن خالی از لطف نخواهد بود.

مزایای استفاده از قالب‌های جایگزین یونولیت

در حقیقت استفاده از هرکدام از انواع مصالح ساختمانی می‌تواند مزیت‌هایی داشته باشد و قالب‌های جایگزین یونولیت نیز از این قاعده خارج نیستند. از مهم‌ترین مزیت‌های این قالب‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره داشت:

  • استفاده از این قالب‌ها باعث حذف هزینه تأمین بلوک یونولیت می‌شوند
  • استفاده از قالب جایگزین به کاهش بار مرده ساختمان کمک کرده و در کاهش مصرف مصالح ساختمانی نقش ویژه‌ای دارد.
  • برخلاف یونولیت خطر آتش‌سوزی به حداقل میزان ممکن خواهد رسید
  • امکان استفاده از قالب‌ها به مراتب وجود دارد و می‌توان تا ۳۰ بار از آن‌ها استفاده کرد.
  • دوستدار محیط‌زیست بوده و دارای قابل بازیافت هستند
  • در کاهش هزینه‌های ساخت ساختمان مؤثر بوده و خطرات جانی و مالی را به شکل قابل‌توجهی کاهش می‌دهند.
  • نیازی به روغن‌کاری ندارند و انبارداری آن‌ها ساده خواهد بود.
  • امکان کاهش عرض قالب‌ها در تیرچه‌های غیراستاندارد وجود دارد و …

نکات و مراحل اجرای قالب جایگزین فوم سقفی

همان‌طور که گفته شد اجرای قالب جایگزین یونولیت کار ساده‌ای بوده و نیروهای اجرایی به راحتی می‌توانند اقدام به اجرای سقف‌ها نمایند. برای اجرای این قالب‌ها به تجهیزاتی همچون چهار تراش، قوطی فلزی، لوله داربست و جک‌های معمول سقف نیاز خواهد بوده و اجرای آن شباهت زیادی به اجرای سقف‌های تیرچه بلوک دارد. مراحل اجرای قالب‌های جایگزین یونولیت به شرح زیر هستند:

  • در مرحله اول باید زیرسازی سقف انجام شود که تقریباً شبیه زیرسازی سقف‌های تیرچه بلوک است و می‌توان با استفاده از تجهیزات و لوازم ساده‌ای همچون چوب و چهار تراش، قوطی فلزی، لوله داربست و… آن را انجام داد. لازم به ذکر است سقف وافل مانند یوبوت و تیردال نیاز به تخته فرش کردن کل سقف ندارد.
  • در مرحله دوم باید قالب‌های پلاستیکی بر روی شبکه زیرسازی چیده شود و در محل خود ثابت شوند. چیدمان قالب‌ها باید مطابق نقشه‌های اجرایی باشد
  • در مرحله سوم نوبت به اجرای آرماتوربندی میلگرد حرارتی و تیرچه‌های میانی است به شیوه‌ای که در این مرحله ابتدا میلگرد تحتانی در جان تیرچه‌های میانی قالب‌های وافل به صورت سراسری اجرا شده و باعث کاهش پرت میلگرد و افزایش ظرفیت مقاومتی سقف می‌شود. سپس شبکه فوقانی میلگردها نیز مطابق با جزئیات ذکر شده در نقشه اجرا شده و در پایان میلگرد تحتانی و شبکه فوقانی با استفاده سنجاقی متصل می‌شوند.
  • در مرحله چهارم باید با رعایت ضوابط اجرایی اقدام به بتن‌ریزی کرد. بتن‌ریزی در این قالب‌ها برخلاف سقف‌های مجوف دیگر (مانند کوبیاکس، یوبوت) به صورت دو مرحله‌ای نخواهد بود.
  • در مرحله پایانی نیز می‌توان قالب‌ها را از زیر سقف باز کرد

در مقاله دیگری از سایت مادفوم تحت عنوان هزینه ساخت ویلا با ساندویچ پانل به بررسی و برآورد هزینه‌های ساخت ویلا با استفاده از ساندویچ پانل‌ها پرداخته شده و می‌تواند اطلاعات کامل و جامعی در اختیار خواننده قرار بدهد.

قیمت قالب جایگزین یونولیت

یکی از مهم‌ترین مزیت‌های استفاده از قالب‌های جایگزین یونولیت داشتن صرفه اقتصادی بالای آن‌ها است چرا که امکان استفاده چندین باره از آن‌ها وجود دارد. قیمت این قالب‌ها همانند قیمت یونولیت می‌تواند تحت تأثیر فاکتورهایی همچون ابعاد و اندازه قالب‌ها، کیفیت ساخت قالب، برند و شرکت تولیدکننده، تعداد و حجم خریداری شده، نوع و نحوه کاربرد قالب و … باشد.

جمع‌بندی نهایی

هرچند که استفاده از فوم سقفی در صنعت ساختمان‌سازی می‌تواند مزیت‌های متعددی داشته باشد اما ایرادات و معایب یونولیت‌ها باعث شده است که امروزه از قالب‌های جایگزین یونولیت که شامل دو دسته قالب وافل یک‌طرفه و قالب فوم لِس (لایت فرم) هستند استفاده شود. این قالب‌ها از مزیت‌هایی همچون قیمت مناسب، نصب و اجرای راحت، سازگاری با محیط‌زیست، کاهش خطرات آتش‌سوزی، کاهش بار مرده ساختمان، امکان استفاده متعدد و … برخوردارند و می‌توانند در اجرای سقف‌های مختلف به کار بروند.

 

دکمه بازگشت به بالا