سلامت و دانشکسب و کار ایرانی برتر

درمان بیماری های مقاربتی STD در اصفهان

بیماری مقاربتی چیست؟

بیماری های مقاربتی (آمیزشی) بیماری‌هایی هستند که از طریق ارتباط جنسی به افراد منتقل می‌شوند. حدود ۲۰ نوع بیماری مقاربتی تاکنون شناسایی شده است. بیماری های مقاربتی مردانه با بیماری های مقاربتی در زنان می‌تواند متفاوت باشد. اغلب اوقات این بیماری‌ها با علائم بالینی همراه هستند اما گاهی ممکن است فرد مبتلا ناقل باشد و علائمی بروز ندهد. افراد ناقل همانند افراد علامت‌دار پتانسیل انتقال بیماری به سایرین را دارند. اگر بیماری‌های مقاربتی درمان نشوند به علت پیش‌رونده بودن آن‌ها، احتمال بروز عفونت‌های شدیدتر و ایجاد عوارض مخاطره آمیز وجود دارد.

از شایع‌ترین عفونت‌های آمیزشی می‌توان به کلامیدیا، گنوره، سیفیلیس، PID، هرپس تناسلی، هپاتیت B و HIV اشاره نمود. (مطالعه بیشتر: PID چیست) تعدادی از این عفونت‌ها دارای منشاء باکتریایی و تعدادی دیگر ویروسی هستند. در صورت درمان نشدن عفونت‌هایی مثل گنوره و کلامیدیا در زنان، سیستم باروری آنان با مشکلات جدی روبرو می‌شود طوری‌که حتی احتمال از دست رفتن توانایی باروری دور از ذهن نیست. پس در صورت داشتن رابطه پرخطر جنسی، انجام آزمایش بیماری های مقاربتی را فراموش نکنید! جهت اطلاع از هزینه آزمایش بیماری های مقاربتی در اصفهان با ما تماس بگیرید.

چه کسانی در معرض بیماری مقاربتی قرار دارند؟

بیماری‌های منتقله از طریق تماس جنسی (مقاربتی) همانطور که از نامشان پیداست، از طریق ارتباط جنسی منتقل می‌شوند. به همین دلیل همه افرادی که روابط جنسی دارند، مستعد ابتلا به این بیماری‌ها هستند. این نوع بیماری‌ها از راه واژنی، مقعدی و دهانی قابل انتقال هستند. افرادی که با چندین شریک جنسی رابطه دارند بیشتر از سایرین در معرض ابتلا به بیمارهای مقاربتی هستند.

چنین افرادی حتی اگر فاقد علائم هستند باید هر ۶ تا ۱۲ ماه یکبار آزمایش بیماری های مقاربتی انجام دهند. شما به راحتی می‌توانید تا آزمایش چکاپ کامل را انجام دهید تا خیالتان از این موضوع راحت شود. اکثر بیماری‌های مقاربتی (STD) اگر زود تشخیص داده شوند، قابل درمان هستند. حتی برای بیماری‌هایی که قابل درمان نیستند نیز، اگر به موقع درمان را شروع کنید، عوارض کمتری به دنبال دارند.

بنابراین میزان عوارض و درمان پذیر بودن یا نبودن این بیماری‌ها به این بستگی دارد که آیا شما آزمایش بیماری‌های مقاربتی را پشت گوش می‌اندازید یا خیر! البته بسیاری از افراد پس از رابطه جنسی پرخطر ممکن است حتی در صورت داشتن علائم نیز رفتن به آزمایشگاه برای آن‌ها دشوار باشد. به همین دلیل شما می‌توانید به جای مراجعه مستقیم به آزمایشگاه، با تماس با مجموعه هومکا، آزمایش STD را در منزل انجام دهید.

آزمایش‌های مقاربتی برای افراد زیر نیز توصیه می‌شود:

* اگر شریک جنسی شما مبتلا به یکی از بیماری‌های مقاربتی است.

* در صورت داشتن شریک جنسی جدید

* افرادی که چندین شریک جنسی دارند

در ارتباط با اهمیت آزمایش مقاربتی ( STD )، سایت معتبر Healthline، می‌گوید:

    بسیاری از بیماری‌های مقاربتی بدون علائم یا با علائم بسیار ضعیف هستند که می تواند تشخیص آنها را سخت کند.

    در صورت ابتلا و عدم درمان، بیماری های مقاربتی می توانند باعث مشکلات سلامتی بسیار جدی مانند انواع سرطان و ناباروری شوند.

    همواره در نظر داشته باشید که آزمایش تنها راه برای اطمینان از ابتلا به STD است.

خطرناک‌ترین بیماری‌های مقاربتی

بیماری‌های مقاربتی زیادی وجود دارند که اکثر آن‌ها با استفاده از مصرف آنتی بیوتیک قابل درمان هستند، اما برخی از آن‌ها که درمان ندارند و جزو خطرناک‌ترین بیماری‌های مقاربتی دسته‌بندی می‌شوند شامل موارد زیر هستند:

  • ایدز یا HIV: HIV یکی از بیماری‌های مزمن ویروسی است که قابل درمان نیست و جزو خطرناک‌ترین بیماری‌های مقاربتی است. البته اگر تحت نظر پزشک باشید، می‌توانید رابطه جنسی بدون خطری را با شریک زندگی خود داشته باشید.
  • هپاتیت B: یکی از بهترین‌ راه‌ها برای مقابله با این بیماری، تزریق واکسن هپاتیت B است. این ویروس یکی از عوامل اصلی سرطان کبد به شمار می‌رود.
  • ابتلا به HPV: ویروس HPV بسیار شایع است، به‌طوری که از هر ۱۰ نفر فعال جنسی، ۹ نفر به این ویروس مبتلا می‌شوند. البته در بسیاری از موارد این بیماری درمان نمی‌شود و می‌توان منجر به سرطان دهان، سرطان دهانه رحم و زگیل تناسلی شود. (مطالعه بیشتر: زگیل تناسلی در مردان، زگیل تناسلی در زنان) تزریق واکسن HPV برای نوجوانان و جوانان بسیار مهم است.
  • هرپس (Herps): این ویروس به دلیل ابتلا بسیار بالایی که دارد، جزو خطرناک‌ترین بیماری‌های جنسی به شمار می‌رود. تخمین زده می‌شود که بیش از ۵۰۰ میلیون نفر در سراسر جهان به این ویروس مبتلا هستند. این بیماری از طریق پوست منتقل می‌شود و در بسیاری از موارد بدون علائم است. البته گاهی ممکن است بصورت زخم‌های دردناک اطراف اندام تناسلی یا مقعد به وجود بیاید.

راههای پیشگیری از بیماری‌های مقاربتی

برای پیشگیری از این بیماری‌ها و مصونیت صد درصد در قبال آنها، نداشتن ارتباط جنسی تنها راه کار است که البته چنین چیزی تقریبا مقدور نیست. ولی با رعایت نکاتی که در ذیل به آنها اشاره خواهیم کرد. ریسک ابتلا به این بیماری‌ها به شدت کاهش پیدا می‌کند. دانستن راه های جلوگیری از بیماری های مقاربتی و رعایت نکات زیر الزامی است.

رعایت مواردی که از مبتلا شدن به بیماری‌های مقاربتی جلوگیری می‌کند

تعداد حداقلی پارتنرها

اولین نکته حائز اهمیت، تعداد حداقلی شرکای جنسی است. بدون مداخله در باورها و سبک زندگی هر شخص و فقط به دلیل ایمنی در قبال بیماری‌های مهلکی مانند ایدز و هپاتیت B ، توصیه می‌کنیم در صورت تاهل ارتباط جنسی را فقط با همسرتان محدود کنید و در صورت مجرد بودن با شخصی ارتباط داشته باشید که تا حد زیادی از سلامتی و ایمن بودن او مطمئن هستید و بدانید با شخص دیگری رابطه جنسی ندارد.

استفاده از کاندوم

با وجود اینکه ابزار محافظتی مانند کاندوم در برابر همه بیماری‌های مقاربتی، مصونیت ایجاد نمی‌کنند و در بیماری‌هایی که ضایعات پوستی دارند مانند زگیل تناسلی و تبخال نمی‌توانند شما را محافظت کنند (کاندوم کل پوست ناحیه تناسلی و اطراف آن را پوشش نخواهد داد) و در صورت برخود پوست با فرد مبتلا، امکان انتقال بیماری بسیار زیاد است، ولی تاکید می‌کنیم در صورت داشتن ارتباط با افراد نا مطمئن حتماً از این وسیله استفاده کنید.

کاندوم در بیماری‌هایی مانند سوزاک، ایدز، هپاتیت B وکلامیدیا می‌تواند نقش پیشگیرانه داشته باشد.

درمان بیماری های مقاربتی در اصفهان

دفع ادرار پس از ارتباط جنسی

جریان ادرار مهمترین مکانیسم دفاعی در مقابل ورود عوامل بیماری زا به بدن است. توصیه می‌شود بلافاصله بعد از ارتباط جنسی ادرار کنید و با این کار اجازه ندهید میکروبها وارد مثانه و پروستات شوند.

آیا در افراد باکره نیز بیماری‌های تناسلی انتقال پیدا می‌کند؟

الزاماً دخول تناسلی تنها راه انتقال بیماری‌های مقاربتی نخواهد بود. برخی از این بیماری‌ها، همانطور که اشاره شد به دلیل ضایعات پوستی، با هر تماسی (پوستی، دهانی، مقعدی و …) انتقال پیدا می‌کنند. مثل تبخال و زگیل تناسلی، ولی سرایت بیماری‌هایی مانند سوزاک، اچ پی وی، ایدز و … از طریق ترشحات جنسی است.

گاهی ممکن است یک عفونت واژن از طریق خانم به همسرش که تنها شرکای جنسی هم هستند، منتقل شود و به پروستات مرد سرایت کند و حتی منجر به عفونت، آبسه و گاهی عمل جراحی شود. برای جلوگیری از ایجاد این عوارض باز هم توصیه می‌کنیم حتماً بلافاصله پس از ارتباط جنسی، حتی با همسر خود، ادرار کنید و در صورت مواجهه با هر موردی (درد، ترشحات غیرمعمول، سوزش، خارش، ایجاد ضایعه جدید، تغییر ضایعات قبلی و …) به متخصص اورولوژی یا پزشک زنان مراجعه نمایید.

نحوه انجام آزمایش بیماری های مقاربتی

انواع آزمایش‌ها نوع بیماری معیارهای مورد نظر
آزمایش خون آزمایش HIV، هپاتیت B و C، سیفیلیس، هرپس ارزیابی آنتی‌ژن ویروسی یا باکتریایی و یا بررسی آنتی بادی‌های تولیده شده توسط سیستم ایمنی بر ضد عوامل عفونی
سواب واژن یا رکتوم و یا سواب زخم‌های دهانی کلامیدیا، سوزاک، هرپس، HPV، سیفیلیس در مراحل ابتدایی آن بررسی میکروب‌ها در زیر میکروسکوپ
آزمایش ادرار کلامیدیا، سوزاک، تریکوموناس واژینالیس بررسی میکروب‌های ادراری در زیر میکروسکوپ
سواب دهانه رحم HPV شناسایی DNA ویروس HPV

منبع مقاله:

https://dzegil.ir/category/wart-treatment/

دکمه بازگشت به بالا