ماهی هایی که صید شدند در مخازن با دمای پایین برای انتقال به خط تولید روغن ماهی آراداکس ذخیره می شوند.
سپس ماهی های کوچک و بزرگ توسط دستگاه جدا می شوند. ماهی های بزرگ تر وارد دستگاه خرد کن می شوند و سپس همراه با ماهی های کوچک در یک مخزن موقت قرار می گیرند و به مرحله پخت منتقل می شوند. ماهی ها به مدت بیست دقیقه با بخار تولید شده از دیگ ها توسط دیگ بخار پخته می شوند و سپس به دستگاه جداکننده منتقل می شوند. مخلوط حاصل در یک جداکننده به سه بخش تقسیم می شود؛ پودر ماهی مرطوب، روغن ماهی و پساب
روغن ماهی با استفاده از سانتریفیوژ شفاف و خالص می شود و برای بسته بندی به مخازن ذخیره سازی منتقل می شود. پودر ماهی به سمت خشک کن هدایت می شود. رطوبت پودر با حرارت مشعل های گازی از بین می رود. پس از چند مرحله پساب غلیظ می شود. این کنسانتره با پودر ماهی مخلوط شده و در دستگاه مخصوص همگن می شود.
تولید روغن ماهی و پودر ماهی
پودر و روغن ماهی هزاران سال است که در تمام جهان مورد استفاده قرار میگیرد. به عنوان مثال، در کشورهای شمال اروپا از روغن ماهی به عنوان سوخت برای روشنایی استفاده می شد.
پودر ماهی به دلیل دارا بودن پروتئین منبع اصلی خوراک دام است. مطالعات نشان داده است که پودر ماهی تأثیر مطلوبی بر رشد طبیعی دام، طیور و آبزیان دارد و باعث رشد سریع دام می شود. بنابراین طیوری که با پودر ماهی تغذیه می شوند در مدت زمان کوتاهی به رشد کامل می رسد. بنابراین خط تولید روغن و پودر ماهی اهمیتی دوچندان دارد.
پودر ماهی
پودری قهوه ای رنگ است که از گونه های ماهی غیر خوراکی به دست می آید.
پودر ماهی از فرآوری ماهی از فرآیندهایی که طی روند از صید، آبگیری، پختن، جداسازی و تا مرحله ی خشک کردن و آسیاب کردن به دست می آید.
پودر ماهی ارزش غذایی بسیار بالایی دارد و حاوی اسیدهای آمینه مهمی به نام لیسئین است که در غلات خوراک دام استفاده می شود.
علاوه بر این، پودر ماهی حاوی میتونین، اسیدهای آمینه سیستنین است که قابلیت هضم بالایی دارد و ارزش غذایی بالایی برای دام و طیور دارد. همچنین حاوی ویتامین های گروه B (B6-12)، کولین، نیاسین، اسید پانتوتیک و ریبوفلاوین است و منبع خوبی از کلسیم، مس، آهن، فسفر و سایر مواد معدنی است.
ماندگاری پودر ماهی
یکی از اجزای اصلی پودر ماهی پروتئین است. وجود نیتروژن در فرمول پروتئین است که به مرور زمان آزاد می شود و باعث از بین رفتن پروتئین می شود.
بنابراین یکی از شاخص های پودر ماهی تولید شده، تازگی (نیتروژن آزاد شده) یا TVN است. بنابراین توصیه می شود مدت کوتاهی پس از تولید از پودر ماهی استفاده شود.
استفاده از روغن ماهی و پودر
پودر ماهی به عنوان یک منبع غنی از پروتئین، نقش مهمی در تغذیه دام، طیور و آبزیان دارد. در حال حاضر این محصول در صنعت طیور که دومین صنعت بزرگ کشور است کاربرد فراوانی دارد و حدود 6 تا 12 درصد بذر مرغ را در خود دارد. روغن ماهی نیز مانند پودر ماهی نقش مهمی در صنعت دامداری به ویژه در آبزی پروری ایفا می کند و باعث بهبود رشد، ضریب تبدیل خوراک FCR و مقاومت در برابر بیماری می شود.
استفاده ترکیبی از پودر ماهی و روغن در آبزی پروری منجر به رشد چشمگیر آنها، کاهش هزینه های تولید، حفظ و بهبود طعم غذای ماهی می شود.
روغن ماهی
برای تولید روغن ماهی، ابتدا باید پودر ماهی به طور کامل تامین شود. بدین ترتیب پس از مرحله پخت، روغن ماهی از پودر ماهی به دست می آید. روغن ماهی سرشار از اسیدهای چرب غیراشباع و امگا 3 است که نقش بسیار مهمی در تغذیه انسان دارد. علاوه بر این، نقش مهمی در آبزی پروری ایفا می کند و رشد و راندمان تبدیل و مقاومت در برابر بیماری خوراک FCR را بهبود می بخشد.
سرمایه مورد نیاز برای راه اندازی خط تولید پودر ماهی
از آنجایی که تولید این محصولات برای تهیه آب و گوشت طیور و دام استفاده می شود، باید حداکثر تلاش را انجام داد. برای تولید پودر ماهی با کیفیت بالا استفاده می شود.
هزینه تجهیزات تولید پودر ماهی برای تهیه پودر ماهی نیاز به تجهیزات و تجهیزات زیادی دارد بالاست و تقریباً می توان گفت با سرمایه چند صد میلیونی می خواهید، این خط تولید را راه اندازی کنید بیشتر سرمایه شما صرف خرید این تجهیزات می شود.