عمومیکسب و کار ایرانی برتر

بررسی جامع انواع بوستر پمپ ابارا و مزایای آن

بوستر پمپ آبرسانی چیست؟

بوستر پمپ ابارا چیست؟ بوستر پمپ آبرسانی معمولا از چند نوع پمپ افقی و یا عمودی سانتریفیوژ یک طبقه و یا چند طبقه (فشار قوی) طراحی و تولید می شوند که هر یک از بوستر پمپ آبرسانی در نوع خودشان قادر به تامین هد بسیار بالایی هستند. با توجه به افزایش ساختمان ها و برج ها بلند و مجتمع های مسکونی بزرگ در شهرهای کوچک و بزرگ باعث شده مشکل تنظیم فشار آب پمپاژ شده به لوله های وجود داشته باشد.

این مورد را باید در نظر داشت که میزان مصرف آب دائما در حال تغییر است و هیچگونه الگوی خاصی برای مصرف وجود ندارد از این رو انواع مختلفی از بوستر پمپ آبرسانی وارد بازار شده است. هر یک از بوستر پمپ های آب رسانی با هدف افزایش و فشار آب ، تولید و ساخته می شوند و در موارد متفاوتی مورد استفاده قرار می گیرند.

به طور کلی بوستر به مفهوم تقویت کننده می باشد و از بوستر پمپ آبرسانی جهت تامین میزان آب مصرفی و فشار مورد نیاز برای سیستم آبرسانی یا آتش نشانی خصوصا در ساختمان های بلند، صنعتی، کشاورزی، استخر و غیره را تامین نمایند. به عبارتی دیگر می توان گفت بوستر پمپ آبرسانی به یک یا مجموعه از چند الکترو پمپ گفته می شود که به صورت موازی توسط لوله کشی های مورد نیاز به همراه یک سری تجهیزات مربوطه بر روی شاسی مناسب به یکدیگر متصل می شوند گفته می شود.

وظیفه بوستر پمپ آبرسانی

وظیفه اصلی بوستر پمپ آبرسانی ثابت نگه داشتن فشار آب جهت تامین شبکه مصرف با توجه به الگوی متغیر مصرف می باشد. اگر در شبکه مصرف آب وجود نداشته باشد بوستر پمپ ها نیز خاموش می باشند.و در صورت نیاز به مصرف اولین پمپ از بوستر پمپ آبرسانی روشن و اگر نیاز مورد نظر برطرف نشود پمپ بعدی نیز روشن می شود و عکس این عمل نیز هنگام خاموش و یا کاهش مصرف ایجاد می شود.

کاربرد بوستر پمپ آبرسانی

  • بیشترین کاربرد بوستر پمپ آبرسانی در آبرسانی و تنظیم فشار آب در ساختمان های مختلف مانند برج ها، بیمارستان ها، مدارس، سالن های تفریحی ورزشی، مجتمع های مسکونی و آپارتمانی و غیره
  • تامین سیستم اطفاء حریق یکی دیگر از کاربردهای بوستر پمپ آبرسانی می باشد.
  • جهت مصارف کشاورزی و آبیاری نیز از بوستر پمپ آبرسانی استفاده می شود.
  • همچنین در تامین آب صنعتی کارخانجات و صنایع

مزایای بوستر پمپ آبرسانی

  • بوستر پمپ آبرسانی محدوده وسیعی را پوشش می دهند
  • بوستر پمپ آبرسانی شامل تنوع مصرف متفاوتی در هستند
  • هنگامی که نوسان مصرف کننده زیاد است بوستر پمپ آبرسانی بهترین گزینه می باشند.
  • بوستر پمپ آبرسانی استهلاک و مصرف انرژی را به حداقل می رساند.
  • حمل بوستر پمپ آبرسانی به آسانی انجام می شود زیرا اجزای بوستر پمپ آبرسانی قابل جدا شدن هستند و به راحتی مجدد در جای خود نصب می شوند.
  • کارکرد یک بوستر پمپ آبرسانی را با یک پمپ رزرو می توان تضمین کرد و در صورتی که یکی از پمپ های بوستر پمپ آبرسانی خراب شود پمپ رزرو وارد مدار می شود.
  • برترین مزیت بوستر پمپ آبرسانی این است که دارای قابلیت سرویس هنگام کار کردن را دارا می باشند.

انواع بوستر پمپ آبرسانی

بوستر پمپ آبرسانی از نظر تعداد پمپ به یک یا چند پمپ طبقه بندی می گردند

·         بوستر پمپ آبرسانی تک پمپ

بوستر پمپ آبرسانی تک پمپ جهت مصارف آب بهداشتی کم و متوسط در صنعت کاربرد دارند. این بوستر پمپ آبرسانی کاملا یکپارچه بوده و برای شروع کافی است که کلکتور ورودی آن را به منبع تغذیه آب و کلکتور خروجی آن را به شبکه مصرف اتصال دهید و برق مورد نیاز تابلوی کنترل و فرمان آن را نیز تامین کنید.

·         بوستر پمپ آبرسانی دو یا چند پمپِ

بوست پمپ آبرسانی دو یا چند پمپِ با دور ثابت به دو گروه الکترو پمپ پیشرو و بدون الکتروپمپ پیشرو تقسیم کرد.

·         بوستر پمپ آبرسانی با الکترو پمپ پیشرو

این بوستر پمپ آبرسانی از یک الکترو پمپ پیشرو (جاکی پمپ) و یک یا چند الکترو پمپ اصلی تشکیل می شوند که گنجایش و ظرفیت الکترو پمپ پیشرو کمتر از الکترو پمپ اصلی است ولی فشار آن با فشار الکترو پمپ های اصلی برابر است و برترین ویژگی پمپ پیشرو می باشد.

·         بوستر پمپ آبرسانی بدون الکترو پمپ پیشرو

همان طور که اسمش مشخص است این بوستر پمپ آبرسانی از دو یا چند الکترو پمپ اصلی با مشخصات یکسان بدون استفاده از الکترو پمپ پیشرو ساخته می شوند.

مولفه های بوستر پمپ آبرسانی

اصولاً بوستر پمپ آبرسانی را بر اساس حداکثر مصرف آب و حداقل فشار آب طراحی و تولید می کنند و نوسانات ساعتی مصرف آب نیز یکی از عوامل مهم و تاثر گذار در تعیین مشخصات بوستر پمپ آبرسانی می باشد.

اجزای اصلی بوستر پمپ آبرسانی

اجزای اصلی بوستر پمپ آبرسانی شامل تعدادی مشخص از الکترو پمپ ها ، بخش مکش، بخش دهش ، شاسی اصلی و سایر اجزا می شود و عملکرد بوستر پمپ آبرسانی توسط تابلوی کنترل و فرمان ، منبع دیافراگمی و پرشر سوئیچ ها کنترل می شود.

درباره بوستر پمپ ابارا

شرکت ابارا یکی از تولید کنندگان برتر انواع پمپ در دنیا می باشد. محصولات این شرکت در دنیا و در ایران دارای محبوبیت بالایی می باشد. دلیل این محبوبیت نیز کیفیت بالای محصولات ابارا و همچنین خدمات پس از فروش مناسب این شرکت است. که باعث شده در نزد کاربران نهایی دارای جایگاه ویژه ای باشد. شرکت ابارا بنا به مصرف کاربران خود اقدام به طرای و تولید انواع پمپ و بوستر پمپ می نماید تا بدین صورت بتواند به تمامی نیاز های مصرف کننده جواب دهد.

انواع بوستر پمپ های تولیدی این شرکت شامل:

    بوستر پمپ آبرسانی

    بوستر پمپ آتشنشانی

    بوستر پمپ دور متغیر

    بوستر پمپ دور ثابت

بوستر پمپ دور متغییر چیست؟

بوستر پمپ دور متغیر از الکترو پمپ‌هایی که به اینورتر مجهز هستند ساخته می‌شوند. الکترو پمپ‌هایی به کاربرده شده در پمپ دور متغیر دارای سرعت گردش متغیر هستند که از صفر تا سرعت نامی آنها قابل تغیر است، به این صورت که با تغیر گردش الکترو پمپ، منحنی فشار و دبی پمپ نیز تغییر کرده طوری که با سرعت‌های گردش مختلف در یک فشار ثابت، می‌توان دبی‌های مختلفی را در خروجی پمپ داشته باشیم.

در بوستر پمپ دور متغیر الکتروپمپ ها بیکباره خاموش و روشن می‌شوند. شروع کار پمپ دور متغیر با شروع گردش اولین الکتروپمپ اصلی و افزایش تدریجی سرعت گردش آن برای تأمین دبی آب مورد نیاز مصرف صورت می‌گیرد و با افزایش تدریجی مصرف آب، سرعت گردش الکتروپمپ به همان نسبت همزمان با افزایش فرکانس برق خروجی از اینورتر و برق ورودی به الکتروپمپ افزایش می‌یابد تا آنجا که فرکانس برق خروجی از اینورتر به فرکانس برق شهر برسد.

در این زمان سرعت گردش الکتروپمپ و آبدهی آن در فشار مورد نظر به حداکثر رسیده است و از این لحظه به بعد الکتروپمپ با همان سرعت گردش حداکثر برق شهری کار خواهد کرد و اینورتر در دومین مدار الکتروپمپ اصل قرار می‌گیرد و فرکانسان به آرامی از صفر به حدی افزایش می‌یابد که اضافه مصرف آب را نسبت به حداکثر آبدهی یک الکتروپمپ تأمین نماید و این ترتیب تا آخرین الکتروپمپ ادامه پیدا می‌کند. روشن و خاموش شدن الکتروپمپ ها کاملاً نرم و تغییرات سرعت گردش آنها به تدریج و با تغییرات دبی مصرف آب صورت می‌گیرد. تغییر تدریجی سرعت گردش الکتروپمپ باعث ثابت بودن کامل فشار آب می‌شود که این مشخصه اصلی پمپ دور متغییر است.

ویژگی های اختصاصی بوستر پمپ دور متغیر ابارا

  • فشارآب در هر زمان و در هر نقطه از ساختمان ثابت است و یکنواختی فشار باعث رضایت بیشتر مصرف کنده می گردد.
  • به دلیل روشن شدن آرام و حذف شدن شدت جریان راه اندازی پمپ ها هزینه برق مصرفی کاهش می یابد.
  • کنترل فشار از طریق سنسورهایی کم فشار و پر فشار
  • دارای سیستم های حفاظتی ای ایندور و موتور نظیر محافظت در مقابل اتصال کوتاه افزایش شدت جریان عبوری و دو فاز شدن
  • کلیه قطعات و لوازم به کار رفته در بویتر نظیر کنتاکتور بی متال اینوتر کلیه شیر الات و غیره از مرغوب ترین مارک های اصلی که مورد تایید شرکت ابارا می باشد انتخاب می گردند.
  • تمام مجموعه بوستر به همراه پمپ ها دارای گارانتی شرکت ابارا ایران به مدت 18 ماه و حداقل 10 سال خدمات پس از فروش می باشد.
  • افزایش یا کاهش دور موتور متناسب با تغییرات مصرف صورت می گیرد و به هیچگونه تغییرات فشار ناشی از روشن شدن آنی الکتروپمپ ها استهلاک کوپلینگ ها و سایر قسمت های متحرک پمپ کاهش یافته و عمر مفید ان افزایش می یابد.
  • روشن یا خاموش شدن پمپ ها از حالت سکون تا دور مورد نیاز ، به تدریج صورت می گیرد.
  • به دلیل تغییر تدریجی دور الکتروموتور نیازی به استفاده از کنتاکتورهای کمکی و تایمر جهت راه اندازی ستاره مثلث الکترو موتورهای با قدرت 25 اسب و بیشتر نیست.
  • با کاهش استهلاک بوستر هزینه نگهداری آن به نحوه چشمگیری کاهش می یابد.
  • به لحاظ تنظیم دائمی دور الکتروپمپ ها جهت تامین مصارف لحظه ای آب در فشار ثابت نیازی به استفاده از منابع دیاگرامی نمی باشد. با حذف منابع دیاگرامی ضمن صرفه جویی در قیمت پمپ فضای کمتری از موتورخانه یا پمپ خانه را اشغال می کند و موجب افزایش فضای مذکور به سایر مصارف مورد نیاز می شود.
  • دارای قابلیت راه اندازی و توقف نرم جهت همه پمپ ها
  • برنامه ریزی دربه طوری که در مواقع اضطراری که مصرف ناگهانی به حداقل یا صفر برسد سیستم را تنظیم می کند. این ویژگی در حال حاضر منحصر به بوست پمپ های ابارا در بازار ایران می باشد.
  • برنامه ریزی برای کار نوبتی پمپ ها ی بوستر جهت تعمیر تاثیری در برنامه کنترل و عملکرد سار پمپ های بوستر نمیگذارد.
  • دارای سیستم عیب یاب اتوماتیک پیش بینی شده در برد کنترل تابلو برق می باشند

موارد استفاده از بوستر پمپ ابارا

  • آبرسانی به ساختمان های مسکونی از مجموعه های چند طبقه تا برج های مسکونی تا ارتفاع 250 متر
  • آبرسانی به بیمارستان ها، مدارس، مجموعه های ورزشی و تفریحی، مجموعه های صنعتی ،کارخانجات و غیره
  • پروژه های کشاورزی و آبیاری در مزارع
  • سیستم های بوستر برای آتش نشانی و اطفاء حریق
  • تقویت فشار آب

تقویت فشار آب به دلایل زیادی می تواند مفید باشد. در بعضی موارد از آب برای خنک کردن یک جفت کویل الکترومغناطیسی با جریان زیاد استفاده می شود. لوله های خنک کننده اندازه ثابت دارند که قابل افزایش نیستند. با افزایش فشار آب، می توان جریان آب را از طریق لوله ها افزایش داده و به این ترتیب مستقیماً ظرفیت توان سیستم خود را افزایش می دهید. فشار بالاتر همچنین می تواند برای خنک کننده بهتر هر سیستم تولید الکتریکی یا گرما، برای رسیدن آب به مسیر طولانی و یا برای جت اسپری های قوی در آبیاری یا دوش مفید باشد.

دکمه بازگشت به بالا