در حالی که سفر رئیس جمهور چین به عربستان بازتاب گسترده ای در رسانه های ایران داشت، سفر بن زاید و دیدار وی با پوتین بازتاب گسترده ای در رسانه های فارسی نداشت. اما سفر شیخ محمد به روسیه (آن هم در اوج جنگ اوکراین) پیام های مهمی فراتر از جهان عرب داشت و در این زمینه لازم به ذکر است:
1. هم دیدار بن سلمان با رئیس جمهور چین و هم دیدار شیخ محمد با رئیس جمهور روسیه را باید در یک بسته/چارچوب دید و آن «معنای جدید عربی» یا «هویت جدید عربی» است.
اعراب خلیج فارس پس از سالها در نقطهای از «تغییر رفتار» نسبت به آمریکا قرار گرفتهاند و تلاش میکنند هویت جدیدی برای عربی تعریف کنند تا از نام آمریکایی خارج شوند.
2- مثلا جام جهانی در قطر برگزار می شود. ارائه یک پروژه بزرگ در این سطح بیش از تعریف فوتبال یا درآمدزایی از گردشگران، با هویت جدید قطر تعریف می شود. هویتی که می خواهد پیامی به دنیای جدید بدهد: «من هستم و پیشنهادی دارم»
3. به جزییات سفر شیخ محمد و دیدار او با پوتین حتی در روزهایی که اعلیحضرت در اوکراین دست به کشتار می زنند، می پردازیم.
این دیدار روز سه شنبه 20 مهرماه برگزار شد. بر اساس متنی از جزئیات مذاکرات منتشر شده توسط کرملین
سخنان پوتین بسیار باز و در عین حال صادقانه است. به صراحت به شیخ محمد می گوید:
می دانم که شما نگران وضعیت نیروگاه هسته ای هستید
نیروگاه هسته ای Zaporozhye
وجود داشتن(!)
پوتین به شیخ محمد اطمینان می دهد که با گروسی در مورد این نیروگاه (در زمان جنگ) صحبت کرده است!
پوتین همچنین به نگرانی های امارات در مورد اوکراین اشاره می کند.
وی در مورد حجم مبادلات تجاری روسیه و امارات گفت.
او همچنین درباره اوپک و سوریه صحبت کرد.
از سوی دیگر سخنان شیخ محمد نیز جالب توجه است:
او اشاره می کند که امارات اولین مدرسه متوسطه روسی را افتتاح کرد. او می افزاید که 4400 شرکت روسی در امارات متحده عربی کار می کنند، بنابراین یک موسسه آموزش عالی روسی ضروری است (دیدگاه بین المللی را از نظر شیخ ببینید).
امسال نیز افتتاح اولین مدرسه روسی در امارات را جشن خواهیم گرفت.
بن زاید اشاره می کند که سطح تجارت بین امارات و روسیه از دو و نیم میلیارد دلار به پنج میلیارد دلار افزایش یافته است.
(عالی)
و او می گوید سالانه 500000 گردشگر روسی از امارات دیدن می کنند.
(آهی از بدن انسان می آید)
شیخ محمد گفت که دلیل “عدم ملاقات با پوتین در سه سال گذشته” به دلیل کرونا بوده است. اما علیرغم تعارفات دو طرف، یکی از دلایل این سفر را می توان به تهدیدات آمریکا علیه امارات و عربستان سعودی مرتبط دانست که مبنی بر تلاش برای خروج سامانه های دفاعی آمریکا از این دو کشور بوده است. ; (احتمالا درخواست امارات برای دریافت سیستم های دفاعی از روس ها)
یک هفته پس از تصمیم اوپک برای کاهش تولید نفت (و در شرایطی که قیمت هر گالن بنزین در کالیفرنیا هفت دلار بود)، بن زاید، در میانه جنگ اوکراین، با صدای بلند (و با اعتماد کشورش) ). مکان در دنیای امروز) ) می گوید که امارات در مورد “همه” است.
دیپلماسی فعال شیخ محمد در ارتباط متقابل با غرب و شرق!
4- اعراب به جایی رسیده اند که احساس «قدرت نسبی» می کنند و این احساس جدید با «احساس اعتماد به نفس» همراه است، به گونه ای که فکر می کنند زمان شروع پروژه های جدید و بزرگ با Let’s Get Started فرا رسیده است. «رقبای آمریکا» در منطقه. اکنون زمان ارسال پیام به واشنگتن است:
هی جو! ما هستیم، اما از مواضع قدرت.
5- دنیا عالم قدرت است و در عالم مردان ضعیفان همیشه مورد ستم قرار می گیرند; اما چقدر خوب است که اگر قرار است شخص، حداقل برای مدتی قوی شود، بتواند انرژی محدود خود را از درگیری های داخلی و رویارویی های خورنده بیرونی دور نگه دارد. اعراب 30-40 سال است که برای رسیدن به “اسکان نسبی” و “توسعه مدرن” در برابر آمریکا صبور بوده اند و امروز عصر جدید و وضعیت جدیدی است!
پیام سفر شیخ محمد به غرب بسیار واضح تر و تلخ تر از سفر «عالیجناب» به ریاض بود.
وقتی کشوری در موقعیت قوی و در مسیر توسعه قرار دارد، طرف «دو طرف» لایحه (و گفتگو) سر میز بزرگان است. اینطور نیست که یک قطعه زمین در گوشه ای کمین کرده باشد که هیچ کدام از کشورها آن را جدی نمی گیرند.
آره! شما باید قوی شوید، اما قوی شدن نیاز به صبر دارد، نه اینکه هر روز پنجه خود را در صورت کسی قرار دهید.
6565