معاملات روزانه چیست ؟ انواع استراتژی ها در معاملات روزانه بروکر کدامند؟ معامله گران روزانه چه ویژگیهایی دارند؟ مدیریت ریسک در ترید روزانه فارکس چگونه است؟

معامله روزانه یکی از استراتژی های معاملاتی است که در تمام بازارهای مالی، مانند بازار فارکس استفاده میشود. بر اساس این استراتژی، معامله گر قصد نگهداری یک دارایی را ندارد و با خرید و فروش آن در طول یک روز یا بازههای زمانی کمتر، سود به دست میآورد. ریسک چنین معاملاتی نسبتا بسیار بالا است. معاملهگرانی که به این صورت فعالیت میکنند، لازم است تا علاوه بر نظم شخصی و انضباط فکری و برخورداری از سرمایه کافی، تجربه معاملاتی و دانش تحلیلگری زیادی نیز داشته باشند.
در صورتی که این معاملات به درستی انجام شوند، میتوانند شغل بسیار پردرآمدی برای معاملهگران باشند. اما این چنین ترید جفت ارزها برای مبتدیان، به خصوص برای کسانی که استراتژی معاملاتی ندارند، نیز ممکن است اندکی چالشبرانگیز باشد.
معاملات روزانه چیست ؟
در معاملات روزانه، ما یک دارایی نظیر جفت ارزها را چندین بار در طول یک روز، خرید و فروش میکنیم. معاملهگران روزانه امیدوار هستند که از نوسانات بازار برای کسب درآمدهای کوچک از طریق معامله استفاده نمایند. این معاملات بیشتر برای معاملهگران حرفهای مناسب است که میتوانند به سرعت تصمیم گیری کنند. با وجودی که با انجام معامله روزانه، میتوان پول زیادی به دست آورد، اینگونه معاملات ریسک قابل توجهی نیز میتوانند به همراه داشته باشند. به همین خاطر است که انجام چنین معاملاتی به همه تریدرها توصیه نمیشود.
حاشیه سود این معاملات معمولا بسیار کم است و امکان دارد مقدار قابل توجهی از پول خود را در مدت زمان کوتاهی از دست بدهیم. علاوه بر این، برای انجام این معاملات، لازم است تا زمان زیادی را نیز برای تحقیق و برنامهریزی صرف کنیم. در حقیقت، معامله روزانه شغلی تمام وقت است. پس در صورتی که به دنبال کسب درآمد سریع و آسان هستید، درباره انجام این نوع معاملات بیشتر فکر کنید به این خاطر که مستلزم نظم، صبر و ثبات احساسی است.
بیشتر وقت معامله گران روزانه به تحقیق و تماشای بازارهای مختلف میگذرد. هدف این معاملهگران این است که فرصتهایی برای خرید جفت ارزها با قیمت پایین و سپس فروش آنها با سود پیدا کرده و این کار را تکرار کنند تا در طول یک روز، به سود مناسبی دست یابند. به همین دلیل است که دانش قوی در امور مالی و سرمایه گذاری و همچنین تجربه کار در بازار، دارایی مهمی محسوب میشود. معامله گران روزانه از مقادیر بالایی از اهرم ها و استراتژیهای معاملاتی کوتاهمدت استفاده میکنند تا از تغییرات قیمتی کوچکی که در جفت ارزهای با نقدشوندگی بالا رخ میدهد، سود به دست آورند.
معامله گران روزانه لازم است با مفاهیم نسبت ریسک به ریوارد، به خصوص چگونگی مدیریت ریسک روی یک جفت ارز و همچنین در سطح پرتفوی، از طریق تنوعبخشی سرمایه آشنایی داشته باشند. با بررسی تاریخچه بازار با استفاده از نمودارها و سایر ابزارهای تحلیل تکنیکال، تریدرهای روزانه بهتر میتوانند درک کنند که چگونه الگوهای تکرارپذیر در حرکات قیمت را شناسایی کنند. معامله گران روزانه از استراتژیهای گوناگونی برای انجام معاملات خود استفاده مینمایند:
- معاملات شکست (Breakout)
بسیاری از معامله گران عقیده دارند که داراییها در محدودهای از قیمت معامله میشوند. زمانی که قیمت از آن محدوده بالاتر یا پایینتر میرود، معامله گر روزانه ممکن است برای خرید یا فروش تصمیم بگیرد. این محدوده قیمت ممکن است شامل سطوح حمایت و مقاومت، نقاط پیوت، سطوح فیبوناچی و غیره باشد. - معاملات پولبک (Pullback)
این استراتژی به دنبال یافتن فرصتهایی در روندی بلندمدت برای سرمایه گذاری با کاهش قیمت است. از آنجا که بیشتر ارزها از نظر ارزش روند صعودی دارند، اُفت قیمت در بازار میتواند فرصتی برای خرید در کف قیمت و سپس فروش در بالاترین قیمت ایجاد کند. - اسکالپینگ (Scalping)
اسکالپینگ زمانی روی میدهد که در طول یک روز، چندین معامله انجام میدهیم و به کسب سود اندکی منجر میشود. در این نوع معاملات، تریدرهای روزانه ارزها را برای چند ثانیه نگه میدارند، چون معاملات با این استراتژی بسیار سریع انجام میشوند. کلید موفقیت با این روش معامله در حجم زیاد است. همچنین، از این روش در دورههای زمانی پایین استفاده میشود. - معاملات رنج یا محدوده نوسان (Range Trading)
این استراتژی بسیار به معاملات شکست شبیه است. به جای این که معامله گران روزانه منتظر بمانند تا قیمت به بالاتر یا کمتر از محدوده تخمین زده شده برود، زمانی که قیمتها به محدوده رنج نزدیک شود، اقدام به خرید و فروش میکنند. در این استراتژی، در درجه اول از سطوح حمایت و مقاومت برای تعیین تصمیمات خرید و فروش استفاده میشود. - معاملات مبتنی بر اخبار
بر اساس این استراتژی، فرصت های معاملاتی معمولاً از نوسانات شدید پیرامون رویدادهای خبری به دست میآید. تریدرهای روزانه با رویدادهایی هماهنگ هستند که باعث حرکتهای کوتاه مدت در بازار میشوند. معامله بر اساس اخبار بازار روشی رایج است. عواملی مانند آمارهای اقتصادی، درآمد شرکتها یا نرخ بهره تابع انتظارات بازار و روانشناسی بازار هستند. زمانی بازارها واکنش نشان میدهند که این انتظارات برآورده نشود یا از آنها فراتر روند. به این ترتیب، حرکتهای ناگهانی و قابل توجه ممکن است به سود تریدرهای روزانه باشند. - معاملات فرکانس بالا (High-Frequency Trading)
این استراتژی که همان انجام معاملات بالا در زمانی بسیار کوتاه است، از الگوریتم های خودکار برای معامله در مقادیر زیاد با بیشترین سرعت ممکن استفاده مینماید. از آنجا که برای انجام این نوع معاملات، سیستمهای رایانهای خاصی مورد نیاز است، این معاملات معمولا توسط سرمایه گذاران نهادی انجام میشوند.
نکته مهمی که باید در نظر داشته باشیم این است که تغییر رهبران سیاسی، فروش شرکتها یا تغییر مدیر عامل، کمبود عرضه، انتشار توییتها و هیجانات ایجاد شده در شبکههای اجتماعی همه وقایعی هستند که میتوانند بر ارزش ارزهای مختلف تأثیر بگذارند. در صورت وقوع چنین رویدادهایی، باید مراقب تغییرات در بازار باشیم.
قوانین معاملات روزانه چیست ؟
بیشتر قوانینی که معامله گران روزانه ملزم به رعایت آنها هستند، به نظم و تعهد معاملاتی و همچنین قدرت کنترل احساسات برای مقابله با نوسانات مداوم بازار مربوط میشوند. آشنایی با عوامل موثر با ترید روزانه و رسیدن به روشی که منجر به کسب سود شود، زمان زیادی میبرد. لازم است که دیدگاهها و روشهای مختلف را در نظر بگیریم، اما در پایان روز، فرآیند تصمیم گیری به خود ما بستگی دارد. بهتر است فهرستی دقیق برای ورود و خروج از پوزیشن های معاملاتی داشته باشیم و مطابق با آن فهرست عمل کنیم تا به موفقیت دست یابیم.
مزایا و معایب معاملات روزانه
این نوع از معاملات ریسک زیادی به همراه دارند و بسیاری از معامله گرانی که وارد این نوع از سرمایه گذاری میشوند، اغلب ناموفق هستند چون این نوع معاملات بر اساس نوسانات بازار و الگوی سر و شانه سقف و معکوس انجام میشوند. در نتیجه، مدیریت ریسک برای موفقیت در این معاملات از اهمیت زیادی برخوردار است. با این حال، تریدرهای روزانه در صورت موفقیت، میتوانند در مدت زمانی نسبتاً کوتاه، درآمد زیادی به دست آورند. آنها همچنین میتوانند در طول روز، هر چقدر که میخواهند کار کنند.
ویژگی های معامله گران روزانه
معامله گران حرفهای روزانه افرادی هستند که نه برای سرگرمی، بلکه برای امرار معاش معامله میکنند. معمولاً آنها دارای دانش عمیقی در مورد بازار هستند. در این قسمت از مقاله، به برخی از پیش نیازهای لازم برای یک تریدر روزانه موفق اشاره میکنیم.
- دانش و تجربه در بازار
افرادی که بدون آگاهی از اصول بازار، برای انجام این معاملات اقدام میکنند، اغلب دچار ضرر میشوند. قدرت تحلیل تکنیکال و ارزیابی نمودار به عنوان مهارتهای کلیدی برای معامله گر روزانه محسوب میشوند. اما بدون داشتن درک عمیق از بازاری که در آن هستیم و داراییهای موجود در آن بازار، نمودارها ممکن است برای ما فریبنده باشند. - سرمایه کافی
معامله گران روزانه تنها از سرمایهای استفاده میکنند که میتوانند از دست بدهند. این روش نه تنها آنها را از ورشکستگی مالی حفظ میکند، بلکه به حذف احساسات از معاملات آنها نیز کمک میکند. برای سرمایه گذاری موثر و کسب سود خوب در ترید روزانه، اغلب به سرمایه نسبتاً زیادی نیاز است. - استراتژی معاملاتی
یک تریدر باید نسبت به بقیه بازار برتری داشته باشد. استراتژی مختلف زیادی نظیر معاملات نوسانی، آربیتراژ و معامله با اخبار وجود دارند که تریدرهای روزانه از آنها استفاده میکنند. تا زمانی که این استراتژیها سود ثابتی ایجاد کنند و به طور مؤثر زیان را محدود نمایند، پایش میشوند. - انضباط
یک استراتژی سودآور بدون داشتن نظم و انضباط بیفایده است. بسیاری از معامله گران معاملات روزانه در نهایت پول خود را از دست میدهند چون در انجام معاملاتی که مطابق معیارهای خاص خود آنها باشد، موفق نیستند. برای به دست آوردن سود، تریدرهای روزانه به شدت به نوسانات بازار تکیه میکنند. به همین دلیل، بازارهای مالی که دارای نوسانات زیادی هستند، برای این نوع تریدرها مناسبتر هستند. این مسئله میتواند به دلیل موارد مختلفی مانند گزارش درآمد، احساسات سرمایهگذاران یا حتی اخبار عمومی اقتصادی اتفاق بیفتد.
علاوه بر این، معاملهگران روزانه سهامی را میپسندند که دارای نقدینگی زیادی باشد چون این ویژگی به آنها امکان میدهد تا بدون تغییر قیمت سهام، موقعیت خود را تغییر دهند. در این حالت، اگر قیمت سهام افزایش یابد، ممکن است تریدرها موقعیت خرید را به دست آورند و اگر قیمت کاهش یابد، ممکن است تریدرها تصمیم به فروش کوتاه مدت بگیرند تا بتوانند در هنگام کاهش قیمت سود کنند.
مهم ترین معیارهای ترید یا معامله روزانه
در این قسمت، به معیارهایی اشاره میکنیم که برای موفقیت این معاملات باید مورد توجه قرار گیرند:
- نقدینگی بالا : سهولت خرید و فروش در مقادیر زیاد، باعث راحتی در انجام معاملات میشود و این خود عدالت و کارایی قیمت را تضمین میکند.
- نوسان زیاد : برای کسی که میخواهد در مدت زمان کم، چندین بار سود کند، نوسان زیاد اهمیت بسیاری پیدا میکند. نوسان نه تنها برای قیمتگذاری محصولات مالی ساده، نظیر سهام و اوراق قرضه اهمیت دارد، بلکه نقشی اساسی نیز در قیمت گذاری سایر معاملات مالی پرطرفدار، مانند معاملات آپشن، ایفا میکند.
- هزینه پایین تراکنش : معاملات مکرر نباید به پرداخت هزینههای بالای تراکنش منجر شود. هزینههای پایین برای هر تراکنش در Day Trading لازم است.
- معاملات مارجین یا لوریج : در صورت نیاز به مقادیر زیادی سرمایه برای انجام معامله، هیچ معامله گری به طور مداوم از این روش استفاده نمیکند. سود ذاتی لوریج ناشی از این ویژگی است که به تریدرها امکان میدهد تا نسبتهای بالاتری را با سرمایه محدود خود معامله کنند. با این وجود، استفاده از معاملات لوریج یا مارجین مانند شمشیری دو لبه است که در هر دو طرف سود و ضرر قرار دارد. پس در زمان معامله با این روش، باید بسیار محتاط باشیم.
- در دسترس بودن اطلاعات : وضعیت بازارها مطابق با خبرهای منتشر شده تغییر میکنند و تریدرها به اطلاعات زیادی در مورد داراییهایی که با آن تجارت میکنند، نیاز دارند. صرافیها و بسترهای مالی خرید و فروش، دسترسی آسان و سریع به تمام اخبار مرتبط با بازار را فراهم نمیکنند. در دسترس بودن آسان اخبار و ویژگیهای مرتبط، یکی از مهم ترین معیارها برای معاملهگرانیست که میخواهند از طریق معامله روزانه (Day Trading) سود به دست آورند.
آیا معاملات روزانه برای ما مناسب هستند؟
- دسترسی به اخبار بازار، داده های فاندامنتال و آنچین (on-chain).
- آموزش کامل در زمینه امور مالی، سرمایه گذاری و بازارهای جهانی.
- یک صرافی مناسب و معتبر که به ما امکان انجام معاملات را میدهد.
- نمودارهای قیمت جفت ارزها، تحلیلها و سایر داده های تکنیکال که میتوانند به ما در تصمیم گیری آگاهانه کمک کنند.
- سرمایه کافی برای انجام معاملات مورد نیاز برای به دست آوردن سود.
نکات کلیدی برای موفقیت در معاملات روزانه
- تحلیل بازار : قبل از هرگونه معامله، باید بازار را به دقت و با استفاده از نمودارها و ابزارها تحلیل کرد.
- برنامه ریزی : هر معامله باید بر اساس یک برنامه کامل انجام شود. تعیین کنید که در چه قیمتی میخرید و در چه قیمتی میفروشید.
- مدیریت ریسک : هرگز بیش از یک درصد از سرمایهی خود را در یک معامله ریسک نکنید.
- روانشناسی معاملاتی : حالت روحی و احساسی شما بسیار مهم است. باید کنترل کاملی بر احساسات خود داشته باشید.
- آموزش مداوم : بازارهای فارکس، ارز دیجیتال و غیره مدام در حال تغییر هستند و شما باید همیشه در حال یادگیری باشید.
چگونگی مدیریت ریسک در معاملات روزانه
- تعیین حد ضرر (Stop-Loss) : قبل از انجام معامله، حتماً یک حد ضرر تعیین کنید تا در صورت عدم رسیدن به اهداف، زیان کمتری ببینید.
- نسبت ریسک به ریوارد (Risk to Reward Ratio) : این نسبت باید حداقل 1 به 3 باشد. به این ترتیب، حتی اگر در بیشتر معاملات زیان ببینید، باز میتوانید سودآور باشید.
- تنوع بخشی : همه سرمایهتان را در یک بازار یا یک ابزار مالی نگذارید. تنوع میتواند ریسک معامله را کاهش دهد.
- بررسی عملکرد : پس از هر معامله، عملکرد خود را بررسی کنید. اگر خطایی کردهاید، سعی کنید در معاملات بعدی آن را اصلاح کنید. تکنیک های مدیریت ریسک فارکس نیز فرا بگیرید تا خطای کمتری انجام دهید.