تاکنون 500 تن سهمیه شکر به برخی از استان ها تصویب شده اما در حال حاضر در استان سمنان سهمیه ای تخصیص و تحویل کندوداران نشده است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ترندونی، زنبورداری اصولی به این صورت است که زنبوردار با کوچ دادن زنبورهای خود در فصول مختلف به مناطقی که شهد گل وجود دارد، عسل تولید کند. که بخش زیادی از هزینههای زنبورداری نیز به همین کوچها و حمل و نقل کندوها برمیگردد.
اما همه میدانیم که جریان شهد در تمام فصول یکسان نیست. حتی با فرض اینکه زنبوردار کندوهای خود را در فصول مختلف کوچ دهد بازهم در برخی از فصلها بخصوص فصل زمستان، یعنی از اواخر پاییز تا اوایل اسفند جریان شهد در کل کشور متوقف و یا بسیار محدود میشود، چرا که عملا هیچ گیاهی که شهدزا باشد در طبیعت وجود ندارد.
در این زمان زنبوردار برای حفظ کلنی زنبور خود و قوی نگه داشتن آن مجبور به تغذیه مصنوعی زنبور است. عسلی که به این شیوه تولید میشود صرفا برای مصرف خود زنبور و زنده ماندن آن است و عملا وارد بازار نمیشود.
حتی اگر زنبور زمستان را با عسلی که خودش در اواخر تابستان تولید کرده سپری کند، در اوایل بهار منابع تغذیه آن به شدت کاهش یافته است. این در حالی است که اتفاقا این زمان، یک زمان حساس برای زنبوردار است. چرا که میخواهد کلنی خود را قوی و پرجمعیت نگه دارد تا با باز شدن اولین شکوفهها جریان شهد مناسبی وارد کندو شود.
در واقع زنبور ملکه هر زمان که احساس کند جریان شهد به داخل کندو کم شده است، تخم گذاری را کاهش میدهد تا جمعیت کلنی کاهش یابد و به نوعی میزان شهد را با تعداد زنبورها در تعادل نگه دارد.
چندی پیش، برخی از زنبورداران شهرستان شاهرود به خبرگزاری ترندونی اطلاع دادند که برای دریافت سهمیه شکر به اداره جهاد کشاورزی استان سمنان مراجعه کرده اند اما در آنجا به آنها اطلاع داده شده که سهمیه ای تعلق نگرفته و درحال حاضر شکر موجود نیست.
بر همین اساس منبعی آگاه که نخواست نام وی افشا شود اظهار داشت: در حال حاضر سه ماه است که وزارت جهاد کشاورزی سهمیه شکر زنبورداران را که حدودا 10 هزار تن است تحویل شرکت کشت و صنعت کارون داده که تحویل استانها بدهند؛ سهمیه استان سمنان 55 تن است اما متاسفانه شرکت کارون سهمیه ای به زنبورداران نداده و چندین بار هم با مشاور وزیر که مسئول زنبورداری هستند مکاتبه شده و به نظر می رسد که مشکل باید در داخل خود وزارتخانه حل و فصل شود.
وی ادامه داد: تاکنون 500 تن سهمیه شکر به برخی از استان ها تقدیم شده اما در حال حاضر در استان سمنان سهمیه ای تحویل ندادند.
این مقام مسئول در پایان گفت: آقای امراللهی که مسئول بازرسی و نظارت بر کالاهای اساسی هستند باید این موضوع را پیگیری کنند و از دست مسئولین استانی کاری ساخته نیست.
انتهای پیام/