سران مصر، فلسطین و اردن بر اولویت مراجع حقوقی، بینالمللی و عربی برای حل قضیه فلسطین و لزوم پایان اشغال فلسطین توسط رژیم صهیونیستی تاکید کردند.
به گزارش ترندونی، به نقل از روسیا الیوم، محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین، عبدالفتاح سیسی، رئیس جمهور مصر و عبدالله دوم، پادشاه اردن در شهر العلمین مصر با یکدیگر دیدار کردند.
در بیانیه ریاست جمهوری مصر آمده است که آنها بر اولویت مراجع حقوقی، بینالمللی و عربی برای حل قضیه فلسطین و لزوم پایان اشغال فلسطین توسط رژیم صهیونیستی تاکید کردند.
سیسی و عبدالله دوم بر حمایت کامل خود از تلاشهای محمود عباس در تداوم دفاع از منافع ملت فلسطین در همه سطوح تاکید کردند.
سران سه دولت تاکید کردند که حل قضیه فلسطین و تحقق صلح عادلانه و فراگیر، گزینه استراتژیک و یک ضرورت منطقهای و مساله امنیت و صلح بینالمللی است.
آنها همچنین تاکید کردند که تنها راه تحقق این صلح، اجرای مصوبات سازمان ملل و شورای امنیت در تشکیل کشور مستقل فلسطین به پایتختی قدس شرقی در راستای تحقق ایجاد دو دولت است.
سیسی، عبدالله دوم و عباس بر لزوم پایبندی تلآویو به تعهدات خود براساس قوانین بینالمللی و لزوم احترام رژیم صهیونیستی به تعهدات خود نسبت به طرف فلسطینی و توقف یورش به شهرهای کرانه باختری تاکید کردند.
به نقل از میدل ایست نیوز، آنها تداوم و تشدید اقدامات غیر قانونی رژیم صهیونیستی و نقض قوانین بینالمللی را محکوم کردند و خواستار توقف شهرک سازی و کوچاندن اجباری فلسطینیان شدند و بر لزوم جلوگیری از تروریسم شهرک نشینان و طرفهای افراط گرا تاکید کردند.
سه طرف ضمن محکوم کردن نقض وضعیت حقوقی و تاریخی شهر قدس و مقدسات آن، خواستار توقف یورش به مسجد الاقصی شدند و مخالفت کامل خود با هرگونه تلاش برای تقسیم زمانی و مکانی مسجد الاقصی را اعلام کردند.
سیسی و عباس نیز بر اهمیت قیمومیت تاریخی اردن بر مقدسات اسلامی و مسیحی در قدس و حفظ هویت عربی و اسلامی آن تاکید کردند.
سران مصر، فلسطین و اردن تاکید کردند مسجد الاقصی تنها مکانی برای عبادت مسلمانان است و اداره اوقاف قدس و امور مسجد الاقصی تنها متولی امور آن است.
سه طرف ضمن تاکید بر عزم خود برای تداوم تلاش در جهت احیای فرآیند صلح، بر پایبندی خود به طرح صلح عربی تاکید کردند.
عبدالله دوم و محمود عباس نیز بر اهمیت نقش سیسی و مصر در متحد کردن فلسطینیها و پایان اختلافات میان آنها تاکید کردند.
آنها بر اهمیت تداوم کمک و حمایت جامعه بینالمللی از سازمان آنروا و پشتیبانی از این سازمان در سایه بحران مالی آن تاکید کردند.
سران سه کشور بر سر تداوم رایزنی و هماهنگی گسترده در چارچوب هماهنگی سه جانبه در همه سطوح از جمله برای ازسرگیری مذاکرات و توقف اشغالگری و تحقق صلح عادلانه و فراگیر توافق کردند.
انتهای پیام