فرایند ساخت مبلمان اداری به چه صورت است ؟
یکی از مواردی که باید در ساخت محصولات در نظر گرفته شود ، نوع سبک محصولات است.ساختار هر سبک با دیگری متفاوت است.به طوری که برای هر کدام افراد باید مهارت های مختلفی داشته باشند.با توجه به این موضوع در این مطلب فرایند ساخت دو سبک اصلی مبلمان اداری را بررسی خواهیم کرد.دو سبک اصلی مبلمان اداری عبازتند از مدرن و کلاسیک ، که هر کدام از آنها ویژگی های خاص خود را دارند.
فرایند ساخت مبلمان اداری مدرن :
یکی از سبک های اصلی است.این سبک که از قرن 19 میلادی وارد این صنعت شد ، ساختار متفاوتی نسبت به نمونه های دیگر دارد.ساختار اصلی این محصولات ساده است و در آن از تجملات استفاده نمی شود.همچنین برای افراد می تواند کاربردی تر و قابل دسترس تر باشد.چرا که می توان این محصولات را با تکنولوژی های روز همراه کرد.برای ساخت این محصول باید از طراح ها قالب های مختلفی استفاده کنند.چرا که خطوط صاف و منحنی های هندسی این محصولات باید در قالب های مخصوص شکل بگیرد.اما شاید برای شما نیز این سوال پیش بیاید که برای ساخت مبلمان اداری مدرن از چه متریالی استفاده می شود ؟
فرایند ساخت مبلمان اداری کلاسیک :
یکی از پر طرفدار ترین و خاص ترین سبک های موجود مبلمان اداری کلاسیک است.این سبک که از زمان های گذشته در این صنعت حضور داشته ، ساختاری خاص دارد.اغلب این محصولات را استاد کاران ماهر و متخصص می سازند.چرا که ظرفت در ساخت این محصولات بسیار مهم و ضروری محسوب می شود.تجملات و دور بودن از سادگی از اولین مولفه های مبلمان اداری کلاسیک است.در طراحی این محصولات از تلفیق هنر و صنعت استفاده می شود.نمونه طراح هایی هستند که بر روی محصولات کلاسیک نقش می بندند.
منبت کتاری صنعتی است که با ابزار های مختلف بر روی تجهیزات اشکال خارق العاده ای را پدیید می آورند.این کار می تواند با دستگاه های cnc و یا دست انجام شود.نقاشی و معرق نیز هنری هستند که هر کدام زیبایی ست های اداری کلاسیک را دو چندان می کند.
هر کدام از این مواد در بخش های مختلف یک محصول کاربرد دارند.مثلا چوب اصلی ترین متریالی است که برای ساخت بدنه این سبک به کار می رود.اما از ام دی اف نیز در برخی موارد در ساخت بدنه محصول به صورت کمکی استفاده می شود.چرم نیز در مواردی به صورت روکش کار می شود و بیشتر حالت تزئینی دارد.چوب ها انواع مختلفی دارند که هر کدام دارای ویژگی های مخصوص به خود هستند.
پس از انتخاب متریال، چوب در داخل دستگاه قرار گرفته و در قسمت های مختلف به صورت کاملا همزمان برش انجام می گیرد. پس از انجام برش های لازم چوب ها با اندازه و اشکال مختلف به دست متخصص قرار گرفته تا منحنی های لازم را بر طبق نقشه با دست ایجاد کند.
در ساخت نشیمنگاه ها و قسمت های لمسه از پارچه و یا چرم برای پوشاندن پشتی و نشیمنگاه استفاده می شود. پارچه ها و چرم ها مطابق با طرح مبل اداری پس از الگوسازی برش داده می شوند. قبل از استفاده نیز برای بررسی نقص های احتمالی مورد بازرسی قرار گرفته و سپس دوخته می شوند. این پروسه نیز با دست انجام می شود.
ماشین خیاطی برای ایجاد یک پروسه ی با کیفیت مورد استفاده قرار می گیرد. انتخاب مناسب نوع و اندازه ی کوک و تودوزی متریال ها با طراحی ویژه، سطح راحتی زیاد و محصول با کیفیتی را خلق می کند.
امروزه روش و پروسه های چسباندن و وصل کردن قسمت های مختلف میز های اداری و صندلی های اداری بسیار متفاوت است. مثلا برای نصب چرم، چرم باید کشیده شده و صاف و محکم بسته شود. این روند ممکن است ساده به نظر رسد اما برای انطباق یکنواخت با الگو نیاز به مهارت یک متخصص دارد.
جزء به جزء اجزا رنگ آمیزی می شوند. نقاط اتصال نیز طوری رنگ آمیزی می شوند که پس از خشک شدن صاف و یکدست به نظر می رسند.
مونتاژ قطعات صندلی و یا ، آنها به گونه ای در کنار هم قرار می گیرند که با الگوها و دوخت ها مطابقت داشته باشند. متخصصان فرامین تلاش زیادی را برای خلق محصولی با کیفیت پس از مراحل برش چوب انجام می دهند. روند روکش مبلمان اداری زمان زیادی می برد. پس از آن به صورت بصری کاملا مورد بررسی قرار می گیرد تا اطمینان حاصل شود که از استانداردهای کیفیت و راحتی برخوردار است.
در مجموعه فرامین مدرن یا کلاسیک فقط به تولید و خرید صندلی اداری، میز اداری و دیگر تجهیزات اداری ختم نمی شود. این مجموعه برای اطمینان از راحتی و رضایت مشتریان خود بازرسی های زیادی انجام می دهد. بدین منظور برای بازرسی، تاثیرات جابجایی و فشار بر روی محصولات مورد ملاحظه قرار می گیرد. وقتی محصول مورد نظر به سلامت از بازرسی بیرون آمد، آماده ارسال برای مشتریان خود می گردد.
در نهایت محصولات به صورت بسته بندی و وکیوم شده آماده ارسال می باشند. این محصولات توسط واحد های فروش عرضه و بازاریابی می گردند. توسط ارائه کاتالوگ های مربوطه مبلمان اداری به صورت تصوری و جزئیات کامل تشریح می گردند.
امروزه صنعت مبلمان اداری یکی از قدیمی ترین صنایع کشورمان محسوب می شودکه قدمت آن حدودا به 70 سال پیش باز می گردد. این صنعت که همواره مورد توجه تولیدکنندگان در گذشته و امروز بوده است توانسته جایگاه خوبی را برای خود کسب کند. این صنعت به زیرشاخه های زیادی تقسیم بندی می شود که از مهم ترین آنها می توان به صنعت مبلمان اداری اشاره کرد.
رشد شهرنشینی و افزایش بی وقفه جمعیت بیش از پیش افراد را مجبور به استفاده از تولیدات محصولات اداری نموده است. به طورکلی مبلمان اداری تولید شده در حدود 30 میلیون دلار در سال به کشورهای عربی حوزه خلیج فارس صادر می شوند، این در حالی است که مبلمان خانگی به دلیل وجود ظرافت های هنر دست صنعتگران ماهر ایرانی به اروپا صادر می شود.
همان طور که می دانید متریال اصلی این صنعت چوب است. مواد اولیه چوب طبیعی به همراه نئوپان و ام دی اف برای ساخت انواع اقلام چوبی خانگی و اداری مورد استفاده قرار می گیرد. امروزه به دلیل افزایش تعرفه های گمرکی شاهد واردات کمتر چوب به عنوان مواد اولیه این صنعت بزرگ هستیم. امید است در آینده با کاهش تعرفه ها، افزایش تولید و ارزش افزوده ی بیشتری را از آن کشورمان کنیم.
حدودا 50000 واحد صنفی در ایران مشغول به تولید مبلمان هستند که تنها 3000 واحد آن مربوط به تولیدات مبلمان اداری است که البته این مقدار نیز کم نیست. این صنعت تقریبا 8 درصد اشتغال درکشور را از آن خود نموده که قابل توجه و درخور ایجاد زیرساخت و توسعه لازم در جهت تولید و ارتقای کیفیت می باشد.
تولید و صادرات مبلمان اداری در سالهای اخیر در برخی از کشورها رشد زیادی داشته است. کشورهایی از جمله چین، آلمان، کانادا، ایتالیا، آمریکا و سوئد از صادرکنندگان اصلی محسوب می شوند. به طوری که 54 درصد از صادرات را به خود اختصاص داده اند. درست است که این رقم عدد بزرگی است اما بهتر است بدانید که نسبت به سالهای اخیر یعنی سال 2005 تا کنون کاهش داشته، و این به دلیل روی کارآمدن کشورهای متوسطی است که با تلاش بی وقفه خود توانسته اند در این مسیر قدم های بلندی برداشته و سهم خود را در صادرات به 48 درصد برسانند.
آمریکای شمالی از سال 2015 تا کنون توانسته بیشترین سهم را در این صنعت از آن خود کند افزایش کارمندان و رشد فضای تجاری سبب ادامه دار شدن این پیروزی در سالهای اخیر تا کنون شده است. کمپانی هرمان میلر پیشگام در طراحی و تولید این صنعت، با درآمد بیش از 98 میلیون دلار در سال 2015 از سرآمدارن این عرصه محسوب می شود. این تولیدکننده به کمک فروش آنلاین به سبب پشتیبانی های بی وقفه و ارائه ی سریع خدمات به مشتریان طی سالهای اخیر توانسته در جهت فروش بیشتر گام های بلندتری بردارد.
امروزه با توجه به جمعیت کثیر کارمندان و تقاضای زیاد جامعه، اهمیت به دکوراسیون و انتخاب مناسب مبلمان اداری مطابق با خواسته های سازمان، انتظار رشد خوبی را در این صنعت خواهیم داشت. تغییر ساختارهای اداری از دفاتر به منازل نیز، از دیگر دلایل رشد تقاضا برای این محصولات محسوب می شود. طبق آمارهای بازار جهانی مبلمان اداری با رشد بیش از 5 درصد به پیشرفت خود ادامه خواهد داد. اما در این میان نیز نگرانی هایی نسبت به این صنعت برای سازگاری با محیط زیست بیان می شود به طوری که عده از تولیدکنندگان به دنبال فناوری سبز در صنعت مبلمان اداری هستند. همانطور که می دانید تولید مبلمان اداری تنها منصوب به میز اداری و یا صندلی اداری نیست، انواع فایل اداری، کتابخانه اداری، کردنزا، میز های کنفرانس اداری، جلومبلی و یا نیم ست های اداری از این قبیل محسوب می شوند برای دیدن طرح بیشتر در pinterest.com با ما باشید.
منبع : youtube.com