عمومیکسب و کار ایرانی برتر

قهوه برای کبد چرب مضر است

محبوبیت روزافزون قهوه در سراسر جهان، آن را به یکی از موضوعات مهم تحقیقات علمی تبدیل کرده است. در حقیقت، بحث در مورد یا مضرات آن از هزار سال پیش که این نوشیدنی احتمالا در اتیوپی کشف شد، تا به امروز ادامه داشته است و در این مدت محققان زیادی تأثیر آن را در پیشگیری و درمان بیماری‌های مختلف، از مشکلات قلبی گرفته تا سرطان، بررسی کرده‌اند.

کبد و کلیه دو عضو اصلی در بدن انسان هستند که برای بقا حیاتی محسوب می‌شوند و بدون آن‌ها نمی‌توان زندگی کرد. هر دوی این اندام‌ها به بدن در دفع مواد زائد و سموم کمک می‌کنند. در مقاله‌ی امروز دیجی‌کالا مگ تصمیم داریم به بررسی تأثیر قهوه روی آن‌ها بپردازیم. با ما همراه باشید.

آیا تحقیقات از مفید بودن قهوه برای کبد حمایت می‌کنند؟

کبد یکی از اندام‌های مهم بدن است که درست زیر قفسه‌ی سینه در سمت راست شکم قرار دارد. این اندام حیاتی به هضم غذا و پاکسازی بدن از مواد سمی کمک می‌کند. بیماری‌های کبدی می‌توانند ارثی (ژنتیکی) باشند یا در اثر عوامل محیطی مثل چاقی، مصرف الکل یا ویروس‌ها رخ دهند.

قهوه و کبد چرب

بر اساس تحقیقات، قهوه برای سلامت کبد مفید است و به‌خصوص می‌تواند از ابتلا به بیماری کبد چرب غیرالکلی پیشگیری کند. این بیماری زمانی رخ می‌دهد که مقدار زیادی چربی در سلول‌های کبد تجمع پیدا می‌کند. کبد چرب غیرالکلی بیشتر در افرادی مشاهده می‌شود که اضافه وزن دارند یا به دیابت و کلسترول بالا مبتلا هستند. با گذشت زمان، درمان نکردن این بیماری می‌تواند به سیروز کبدی و سرطان کبد یا نارسایی کبد منجر شود.

در تحقیقات مشخص شده است افرادی که زیاد قهو‌ه می‌نوشند کمتر از دیگران در معرض ابتلا به بیماری کبد چرب غیرالکلی قرار دارند. همچنین به نظر می‌رسد که قهوه‌ می‌تواند از افراد مبتلا به سایر مشکلات کبدی محافظت کند. شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد قهوه برای افراد مبتلا به هپاتیت C (ویروسی که کبد را آلوده می‌کند و می‌تواند باعث سیروز و سرطان کبد شود)، مفید است.

بخوانید : اطلاع از قیمت قهوه فوری سوپریم

نوشیدن منظم قهوه احتمال ابتلا به سیروز کبدی را در افراد مبتلا به کبد چرب غیرالکلی کاهش می‌دهد. به‌علاوه، خطر مرگ ناشی از این بیماری در افرادی که در حال حاضر به سیروز مبتلا هستند و قهوه می‌نوشند، کمتر از بیمارانی است که قهوه مصرف نمی‌کنند.

در طول روز چند فنجان قهوه بنوشیم؟

به گفته‌ی بعضی از محققان، باید هر روز حداقل سه فنجان قهوه بنوشید تا از بروز مشکلات کبدی پیشگیری شود. همچنین اگر در حال حاضر به هپاتیت یا بیماری کبد چرب مبتلا هستید، باید میزان مصرف خود را به چهار تا ۶ فنجان قهوه در روز برسانید. اما این میزان قهوه توسط بسیاری از افراد قابل تحمل نیست و ممکن است باعث سردرد، اختلال خواب، اضطراب و عصبانیت شود.

بزرگسالان سالم می‌توانند هر روز ۴۰۰ میلی‌گرم کافئین دریافت کنند که تقریبا معادل چهار فنجان قهوه‌ است. اما اگر در دوران بارداری به‌سر می‌برید، باید میزان دریافت کافئین را به ۲۰۰ میلی‌گرم در روز (دو فنجان قهوه) محدود کنید. کودکان زیر ۱۲ سال نباید از غذاها و نوشیدنی‌های حاوی کافئین مثل قهو‌ه استفاده کنند. بعد از ۱۲ سالگی هم میزان دریافت کافئین نباید از ۱۰۰ میلی‌گرم در روز تجاوز کند.

 

مقدار مصرف توصیه شده قهوه و بهترین زمان برای نوشیدن آن

اکنون که با رابطه قهوه و کبد چرب آشنا شدید، نوبت به آن می رسد که بررسی کنیم، چه میزان قهوه برای شما مناسب است. چندین مطالعه، تاثیر بر بیماریهای کبدی را با توجه به میزان مصرف آن بررسی کرده اند. یک مطالعه منتشر شده در سال ۲۰۱۵ نشان داده است که مصرف روزانه کمتر از ۱ فنجان قهوه منجر به کاهش ۱۵٪  خطر مرگ ناشی از بیماری های مزمن کبد می شود. نوشیدن روزانه ۴ فنجان قهوه با کاهش ۷۱ درصدی همراه بوده که این مطالعات نشان می دهد که نتایج، وابسته به مقدار مصرف (دوز) قهوه است. به طور کلی، به نظر می رسد که بهترین تأثیرات در حدود ۳ فنجان در روز مشاهده می شود. و اما در مورد، هیچ زمان خاصی از روز وجود ندارد. شما هر زمانی از طول شبانه روز می توانید از نوشیدن فنجان قهوه خود لذت ببرید.

قهوه و ارزش تغذیه ای آن

طبق استاندارد وزارت کشاورزی ایالات متحده، یک فنجان قهوه دم کرده و بدون هیچگونه افزودنی فقط حاوی ۱ کالری است. این ماده حدود ۶ میلی گرم سدیم و حدود ۰٫۳ گرم پروتئین دارد، بدون هیچ گونه قند یا چربی ذاتی. اما همین قهوه که به نظر می رسد مواد مغذی چندانی در خود ندارد، فواید ویژه ای را برای سلامتی بدن ما به ارمغان می آورد. از جمله فواید آن می توان به تاثیر مثبت بر بهبود بیماری های کبدی و انواع مختلف سرطان ها مانند سرطان کبد، سرطان روده بزرگ، سرطان مری، سرطان پستان، سرطان پروستات، سرطان لوزالمعده، سرطان تخمدان و سرطان کلیه اشاره کرد.

آیا قهوه برای کبد چرب خوب است یا بد؟ - مینویسم

قهوه با کبد چه می کند؟

عده ای از افراد در رابطه با مضرات قهوه برای کبد ابهاماتی دارند که در این بخش سعی کردیم به طور کامل به آن ها پاسخ دهیم. برای بررسی تاثیر نوشیدن قهوه بر سلامت کبد و مضرات قهوه برای کبد تحقیقات فراوانی انجام شده است برخی از این تحقیقات نشان داده اند که نوشیدن قهوه باعث کاهش یک نوع آسیب کبدی به نام فیبروز کبدی می شود که در مراحل پیشرفته به سیروز کبدی معروف است. اثرات مفید قهوه در انواع مختلف بیماری های کبدی مانند هپاتیت C و هپاتیت B، بیماری کبد چرب ناشی از الکل و بیماری کبد چرب غیر الکلی هم مشاهده شده است. البته این به این معنا نیست که قهوه را تنها باید به افرادی دارای بیماری های کبدی توصیه کرد. تحقیقات همچنین نشان داده است که نوشیدن قهوه در بین افراد سالم در مقایسه با بیمارانی که قهوه نمی نوشند، سطح آنزیم های کبد را بهبود می بخشد. به زبان ساده تر، مصرف قهوه می تواند به کاهش سطح التهاب کبد کمک کند. البته زمانی که از قهوه و فواید آن برای کبد صحبت می کنیم، منظورمان هر نوعی از قهوه است. با این حال، ظاهرا بهترین نوع قهوه برای کبد چرب، قهوه معمولی و بدون هیچگونه افزودنی برای سلامت کبد مفیدتر است. طرز تهیه قهوه برای کبد چرب چگونه است؟ این سوالی است که زیاد پرسیده می شود اما باید گفت قهوه ای که برای کبد چرب آماده میکنید، روش تهیه متفاوتی ندارد، فقط بهترین است از قهوه معمولی و بدون هیچ افزودنی استفاده کنید.

آیا نوشیدن زیاد قهوه برای کبد مضر است؟

در مورد اینکه تأثیر قهوه بر کبد چگونه است؟ باید بگوییم بر اساس بیشتر مطالعات، اثر قهوه بر کبد و بیماری های کبدی رابطه مستقیمی با میزان مصرف قهوه گانودرما اصل  دارد. بیشتر این مزایا در نوشیدن منظم 3 فنجان قهوه گزارش می شود. با این حال، مصرف زیاد قهوه همچنین می تواند از نظر افزایش ضربان قلب، اضطراب و سوزش معده به سلامتی شما آسیب برساند. بنابراین، برای جلوگیری از این عوارض جانبی، به طور کلی توصیه می شود روزانه حدود ۳ فنجان قهوه مصرف کنید.

نقش مثبت قهوه در مبارزه با بیماری کبد چرب غیر الکلی

خبر خوب این است که نوشیدن ۲ الی ۳ فنجان قهوه می تواند خطر ابتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی را کاهش دهد. بیماری کبد چرب اغلب نتیجه نوشیدن بیش از حد الکل است. اما بیماری کبد چرب غیر الکلی در بیمارانی مشاهده می شود که الکل نمی نوشند، اما به دلیل چاقی، دیابت، فشار خون بالا یا کلسترول بالا دچار این بیماری شده اند. هر نوع بیماری کبد چرب می تواند شما را مستعد فیبروز کبدی، سیروز کبدی، نارسایی کبد و سرطان کبد کند. اما محققان دریافته اند که نوشیدن قهوه خطر التهاب کبد و سرطان کبد را در بین بیماران مبتلا به بیماری کبد چرب کاهش می دهد.

برای کاهش خطر سرطان کبد، قهوه مصرف کنید

به نظر می رسد نوشیدن قهوه اثرات محافظتی بر سرطان کبد دارد که احتمالاً به دلیل وجود ترکیبات آنتی اکسیدانی در آن است. این مسئله می تواند به اثرات محافظتی قهوه در بیماران با عوامل خطر شناخته شده سرطان کبد مانند هپاتیت ویروسی B و هپاتیت C و سیروز کبدی مربوط به هر علتی مرتبط باشد. با این حال، مطالعات تحقیقاتی همچنین تأیید می کنند که نوشیدن قهوه می تواند به طور کلی خطر ابتلا به سرطان کبد را کاهش دهد.

مطالعه ای که در سال ۲۰۱۷ منتشر شد و بر روی بیش از ۲۱۵۰۰۰ زن و مرد انجام شد، نشان داد افرادی که روزانه ۲-۳ فنجان قهوه می نوشند در مقایسه با افرادی که قهوه نمی نوشند، ۳۸٪ کاهش خطر ابتلا به سرطان کبد را دارند. علاوه بر این، نوشیدن ۴ فنجان قهوه در روز منجر به کاهش ۴۱ درصدی خطر ابتلا به سرطان می شود.

چند توصیه به افراد مبتلا به بیماری کبد

شاید بد نباشد در انتهای این مقاله چند توصیه به بیماران مبتلا به بیماری های مزمن کبدی، به ویژه بیماران مبتلا به بیماری کبد در مورد تاثیر نوشیدن قهوه بر سلامت کبد چرب داشته باشیم. اولین توصیه این است که روزانه حدود ۳ فنجان قهوه بنوشید. همچنین توجه داشته باشید که این تنها قهوه نیست که می تواند باعث بهبود سلامت کبد شما شود. مواردی مانند تغذیه مناسب همراه با رژیم غذایی پر پروتئین و کم چربی، مصرف کمتر قندها و انجام ورزش های هوازی در حدود ۲۰-۳۰ دقیقه در روز می تواند چندین پله سلامت کبد شما را ارتقا دهد. بنابراین سعی کنید تغذیه سالم، ورزش و به طور کلی سبک زندگی سالم را از همین امروز در برنامه های خود قرار دهید.

آیا نوشیدن زیاد قهوه برای کبد مضر است؟

اگرچه نوشیدن قهوه برای سلامت کبد مفید است، اما کافئین زیاد نیز می‌تواند آسیب یا التهاب ناگهانی کبد را تشدید کند، چرا که کافئین می‌تواند با عملکرد خود، مانع از تلاش بدن برای توقف التهاب شده و کبد را دچار مخاطره کند. علاوه بر این، نوشیدن بیش از حد قهوه، مشکلاتی از قبیل بی‌حالی، اضطراب و اختلالات خواب را به دنبال خواهد داشت.

نقش مصرف قهوه در کاهش خطر سرطان کبد

این‌طور به نظر می‌رسد که این عناوین، دو یار جداناشدنی هستند. قهوه یکی از محبوب‌ترین نوشیدنی‌های جهان است که به ویژه برای بیماری کبد چرب غیرالکلی مفید است. بیماری کبد چرب غیرالکلی، زمانی رخ می‌دهد که چربی اضافی در سلول‌های کبد تجمع یابد.

این بیماری از هر 4 نفر در ایالات متحده 1 نفر را تحت تاثیر قرار داده و اکثرا در افرادی که دچار اضافه وزن هستند و یا دیابت یا کلسترول بالا دارند، رخ می‌دهد. علاوه بر این، کبد چرب غیرالکلی با گذشت زمان، می‌تواند باعث سیروز یا زخم در کبد و منجر به سرطان یا نارسایی کبد شود.

آیا قهوه بدون کافئین برای کبد مفید است؟

بسیاری از تاثیرات مفید پودر قهوه فوری موکا دکتر بیز ، ناشی از کافئین موجود در آن است و برای بهره‌مندی از مزایای آن باید قهوه معمولی – نه بدون کافئین – مصرف شود. همچنین، قهوه حاوی آنتی اکسیدان‌ها و سایر ترکیبات مفیدی است که همگی نقش مهمی در کاهش التهاب کبد دارند.

ارتباط مصرف قهوه با هپاتیت C

بدن در هنگام هضم کافئین، یک ماده شیمیایی به نام پاراکسانتین می‌سازد که با کند کردن رشد بافت اسکار درگیر در فیبروز به مبارزه با سرطان کبد، سیروز مرتبط با الکل، بیماری کبد چرب غیرالکلی و هپاتیت C کمک می‌کند. لازم به ذکر است که در کنار نوشیدن قهوه، رعایت یک رژیم غذایی سالم نیز یکی از ارکان بهبودی آسیب‌های کبدی، از قبیل هپاتیت C است.

این قسمت از بدن، اولین عضوی است که غذای خورده شده را متابولیزه می‌کند و مصرف مقدار زیادی مواد قندی و چربی اشباع شده می‌تواند منجر به بیماری کبد چرب شود. البته نوشیدن زیاد الکل نیز می‌تواند آسیبی همیشگی و غیرقابل جبران به این قسمت از بدن وارد نموده و در نهایت منجر به سیروز کبدی شود.

با این حال، باید توجه شود اگرچه بین این دو موضوع ارتباط مثبتی برقرار است، اما قهوه معجزه‌گر نیست و نمی‌تواند به طور کامل روند بیماری‌های کبدی را معکوس کند یا آسیب ناشی از مصرف بیش از حد الکل را از بین ببرد، اما می‌تواند یک گام موثر و رضایت‌بخش به سمت داشتن یک کبد سالم‌تر باشد.

 

دکمه بازگشت به بالا