آبزی پروری در قم قربانی دیگر خشکسالی!!

آبزی پروری در قم قربانی دیگر خشکسالی!!

ترندونی / قم جهاد کشاورزی ، مدیر شیلات و امور آب ، گفت: “خشکسالی تأثیرات مختلفی در پرورش آبزیان در استان های غیر ساحلی دارد ، یعنی. Y. در استانهایی که از آب از جمله چاههای کشاورزی ، کانالها ، چشمه ها و رودخانه ها برای پرورش آبزیان استفاده می کنند. ”

در مصاحبه ای با ترندونی سید محمدرضا طاهری ، مدیر امور آبزیان و آبزیان جهاد کشاورزی استان قم ، این خشکسالی یک فاجعه طبیعی است و تأثیر مستقیم و غیرمستقیمی بر همه ابعاد زندگی و گروه های مختلف جامعه دارد. این یک وضعیت خشکسالی غیرمعمول است که برای مدت طولانی ادامه دارد و تعادل در وضعیت هیدرولوژیکی را بر هم می زند. تفاوت این پدیده با سایر بلایای طبیعی این است که خشکسالی به تدریج و در طی یک دوره طولانی کار می کند و اثرات آن می تواند پس از چندین سال ظاهر شود ، از این رو به عنوان پدیده وحشتناک و طاعون شناخته می شوند.

وی با تأکید بر اینکه کشاورزی معمولاً اولین بخش اقتصادی است که تحت تأثیر خشکسالی است ، ادامه داد: از نظر کشاورزی ، وقتی رطوبت خاک کمتر از میزان واقعی عملکرد باشد و به محصولات آسیب برساند ، خشکسالی نیز متفاوت است ، بنابراین مفهوم خشکسالی برای محصولات مختلف یکسان نیست. علاوه بر این ، کشاورزی معمولاً قبل از خشکسالی هیدرولوژیکی صورت می گیرد.

وی با بیان اینکه آبزی پروری یکی از زیرمجموعه های کشاورزی است که ممکن است تحت تأثیر خشکسالی قرار گیرد ، خاطرنشان کرد: خشکسالی در بخش آبزی پروری در استان های غیر ساحلی ، یعنی استانهایی با منابع آب داخلی مانند چاههای کشاورزی ، کانالها ، چشمه ها و رودخانه هایی که برای پرورش آبزیان استفاده می شود ؛ تأثیرات مختلفی دارد.

مدیر جهاد کشاورزی شیلات در مورد تأثیرات خشکسالی در بخش آبزی پروری گفت: “کاهش تعداد واحدهای آبزی پروری و ضد عفونی کردن برخی از آنها منجر به کاهش اشتغال و رونق اقتصادی به ویژه در مناطق روستایی با کاهش تعداد می شود. از نوجوانان آزاد شده همچنین واحدهای فعال برای سازگاری دبی ها با جریان آب به مزرعه پرورش ماهی ، کاهش تولید و عرضه محصولات آبزی و افزایش قیمت ها ، کاهش میل کشاورزان به پرورش آبزیان و سرمایه گذاری در پرورش آبزیان در این قسمت از خشکسالی ایجاد شده است.

طاهری اثرات خشکسالی را ادامه داد: قیمت برخی از مواد اولیه مورد نیاز برای آبزی پروری افزایش یافت ، مانند غذای مورد استفاده برای تغذیه ماهی ، زمانی که از چندین گیاه و حیوان برای تولید خوراک آب استفاده می شد و دریافت کنندگان قادر به بازپرداخت کمک های بانکی نبودند. اقدامات بانکی برای جلوگیری از تولید و کاهش تولید منجر به از بین رفتن مقدار زیادی از محصولات آبزی پروری برای مصرف انسان و در نتیجه استفاده از گونه های مختلف دیگر مانند ماهی منجمد ، وارد شده و صید شده از دریاها و اقیانوس ها می شود ، که ممکن است هزینه زیادی داشته باشد مصرف کنندگان سلامتی جامعه را به دلیل کمبود استفاده یا کمبود ماهی به دلیل تولید ناکافی ماهی یا هزینه بالای خشکسالی و عدم دسترسی به برنامه های پیش بینی ، به خطر می اندازند. خشکسالی آبزی پروری شامل تولید آبزی پروری است که به دلیل طولانی بودن خشکسالی ممکن است دستیابی به اهداف تعیین شده در برنامه های توسعه را مختل کند.

وی ایجاد و توسعه سازوکارها در شیلات را یکی از راهکارهای کاهش اثرات خشکسالی در بخش آبزی پروری دانست و گفت: مکانیزه سازی صنعت آبزی پروری اجرای تغییرات کمی و کیفی در واحدهای تولید آبزی پروری با استفاده از ابزار ، تجهیزات و تکنیک. نوآوری ها و پیشرفت های جدید برای بهبود سطح بهره وری.

طاهری معتقد است پمپ های برگشت آب ، هوادها و سیستم های تزریق اکسیژن برای تأمین اکسیژن مورد نیاز ، تصفیه فیزیکی آب توسط طبل فیلتر ، دستگاه های مختلف برای اندازه گیری و نظارت بر عوامل فیزیکی و شیمیایی آب ، ابزاری هستند که در مدت زمان کوتاهی انجام می شوند. در صورت جریان و کاهش آب یا تغییر آب و هوا از آن استفاده کنید.

وی استدلال کرد که ارائه تسهیلات بانکی کم بهره و کمک اعتباری فنی برای مکانیزه شدن مزارع آبزی پروری در ترویج و توسعه مکانیزاسیون مزارع ، استفاده بهینه از منابع آب در کشور ، استفاده حداکثری از ظرفیت موجود مزرعه و پتانسیل تولید موثر است. کاهش هزینه های تولید و ارتقا سودآوری مزرعه ، افزایش تعداد افراد متقاضی فعالیت های آبزی پروری ، بهبود مدیریت بهداشتی مزرعه و تولید محصولات سالم و همچنین کاهش اثرات منفی خشکسالی و جلوگیری از آلودگی محیط زیست. مطابقت با استانداردهای زیست محیطی یکی از موارد اهداف مکانیزاسیون آبزی پروری.

مدیر شیلات جهاد کشاورزی استفاده از گونه های مقاوم در برابر آب مانند کپور و تیلاپیا در پرورش آبزیان را راه حل دیگری دانست که می تواند در برابر خشکسالی طولانی مدت و استفاده از آن مثر باشد.

طاهری ادامه داد: تشویق کشاورزان آبزی پروری به بیمه واحدهای آبزی پروری یکی دیگر از راهکارهای مقابله با خسارات ناشی از خشکسالی است ، زیرا در حال حاضر تنها مکانی که می تواند حمایت چندانی از تولیدکنندگان آبزی پروری نکند صندوق بیمه کشاورزی است.

وی افزود: “تمدید دوره استرداد و معافیت خدمات پرداخت کشاورزان آبزی پروری به دلیل کاهش تولید در دوره خشکسالی به دلیل کاهش جریان آب یا تولید ناکافی به دلیل خشک شدن منبع آب ، راه حل دیگری است که می توان یافت. در مدت زمان کوتاهی انجام می شود “این کار به این منظور انجام شد که کشاورزان آبزی پروری پس از عبور از بحران خشکسالی می توانند کمک های خود را به بانک ها پرداخت کنند.

مدیر شیلات جهاد کشاورزی گفت: “استفاده از سیستم های جدید آبزی پروری و روش های جدید صید ، مانند حلقه بسته و سیستم های ماهی در حال چرخش باز و بلوک های بیولوژیکی ، راهکار دیگری برای مقابله با خشکسالی است که می تواند در مبارزه با خشکسالی و آن موثر باشد عواقب آن در طولانی مدت به وجود می آید. “آن زمان ما مورد توجه قرار گرفتیم.

طاهری به عنوان راه حل دیگر ، استفاده از مدیریت صحیح آبزی پروری را ذکر و تصریح کرد: مدیریت رهاسازی نوجوانان با استفاده از لایه ها و وزن های مختلف ، کنترل هوادهی ، نصب پمپ های برگشت آب ، موتور الکتریکی اضطراری و استفاده از مواد غذایی و انواع متنوع و با کیفیت. عملکرد بهتر و سریعتر آبزی پروری و در نتیجه ، کاهش در فصل تولید مثل روش دیگری برای استفاده از مدیریت جدید شیلات است که می تواند برای فعال نگه داشتن واحد و غلبه بر اثرات خشکسالی انجام شود.

وی در پایان با اشاره به اجرای مدیریت بهداشت ، کنترل و کنترل بیماری های مرتبط با خشکسالی و کاهش خطر ابتلا به بیماری های آبزیان از طریق کمک های یارانه ای و برگزاری کلاس های آموزشی مرتبط برای کاهش خسارات ناشی از خشکسالی در بلند مدت و کوتاه مدت .

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا