جامعه و خانوادهکسب و کار ایرانی برتر

وکیل جرایم کیفری کیست؟

وکیل کیفری به وکیل پایه یک دادگستری ( برای مطالعه وکیل پایه یک دادگستری اینجا کلیک کنید ) گفته می شود که دارای پروانه وکالت از سوی کانون وکلای دادگستری می باشد .

او نسبت به تمامی قوانین مربوط به امور کیفری و جزایی اعم از قانون مجازات اسلامی و آیین دادسری کیفری و … اطلاعات کامل و به روز ،متناسب با قوانین کشور ایران را دارد. همچنین وکیل کیفری متخصص در جرایم جزایی باید عملکردی نسبتا متفاوت با سایر وکلا داشته باشد .

به این دلیل که وکیل کیفری معمولا با موکلانی در ارتباط است که متهم به جرمی شده اند ، پس باید سرعت و اگاهی کافی برای رسیدگی به پرونده مطروحه فرد را در محاکم قضایی اعم از دادسرا ، دادگاه کیفری یک و دادگاه کیفری دو داشته باشد .

همچنین از آن جهت که گاها ممکن است پرونده مطروحه با پزشکی قانونی سرکار داشته باشد ، باید نسبت به مسائل مربوط به پزشکی قانونی برای جرایم پزشکی اطلاعات نسبتا کامل داشته باشد تا در صورت نیاز بتواند از آن بهره ببرد .

همچنین در مسائل  جرایم کیفری بحث کشف جعل از مواردی هست که معمولا رخ میدهد . وکیل کیفری باید بتواند با تشخیص درست کشف جعل نماید و در خصوص این موارد به موکل خود کمک بنماید .

جرایم کیفری چیست؟

جرایم کیفری به آن دسته از جرایمی گفته می شود که توسط قانون و حقوق ایران جرم انگاری شده اند . یعنی اگر شخصی اقدام به آن اعمال و رفتار بنماید طبق قانون مجازات و آیین دادرسی جرم انگاری شده است . به طور مثال می توانیم به جرم سرقت و تخریب عمدی اموال اشاره بنماییم که اگر شخصی مالی را که متعلق به او نیست را بردارد ، مرتکب جرم سرقت شده و طبق قانون باید مجازات بشود .

حال خود جرایم کیفری به دو قسم عمومی و خصوصی تقسیم می شوند و در توضیح این که جرایم کیفری عمومی چه جرایمی هستند باید بیان نماییم که جرم عمومی به آن دسته از جرم هایی گفته می شود که انجام آن ها توسط فرد ، مساوی با درگیر کردن افکار عمومی و بر هم زدن نظم جامعه می باشد .

حتی در صورتی که فرد مورد نظر شاکی شخصی نداشته باشد دادسرا به موضوع ارتکابی رسیدگی خواهد کرد ، چون این جرم از جرایم عمومی می باشد مانند زنا ، قتل و …

جرم خصوصی به آن دسته از جرم هایی گفته می شود که باید برای جرم رخ داده شده حتما شاکی خصوصی وجود داشته باشد ، در غیر این صورت دادگاه نمی تواند اعلام جرم کرده و اقداماتی را انجام بدهد مانند تخریب اموال شخصی .

انواع جرایم کیفری

در خصوص جرایم کیفری به اختصار توضیح داده شد و حال به چند نوع از این جرایم به اختصار اشاره خواهیم کرد :

  • جرایم مالی

جرایم مالی به جرایمی گفته می شود که شخص با استفاده از موقعیت شغلی و یا مالی که دارد و یا با استفاده از راه های متقلبانه اقدام به پولشویی ، اختلاس و کلاهبرداری می نماید . که شخصی که مورد اتهامات موارد بالا قرار گرفته و یا مورد ظلم واقع شده ، می تواند با وکیل کیفری متخصص در خصوص جرایم مطرح شده مشاوره کرده و در صورت نیاز قرارداد وکالت با وکیل پایه یک دادگستری تنظیم بنماید .

  • جرایم سایبری و جرایم اینترنتی

جرایم سایبری به جرایمی گفته می شود که در فضای اینترنت رخ می دهد و فرد اقدام به انجام کلاهبرداری های اینترنتی نظیر فیشینگ می نماید که در خصوص جرایم سایبری و اینترنتی می توانید مقاله ای تحت عنوان وکیل جرایم اینترنتی را در سایت موسسه فرهنگ تفاهم مطالعه بفرمایید و در صورت نیاز با وکیل کیفری متخصص موسسه حقوقی ما مشاوره داشته باشید .

  • جرایم خیانت در امانت

این جرم در حالتی اتفاق می افتد که شخص تحت عنوان وکالت ، امانت و اجاره مالی  را که متعلق به خود نیست را مورد تخریب و تلف قرار بدهد . در اینجا ید امانی او به ید ضمانی تبدیل می شود یعنی شخص ضامن جبران خسارت می باشد و علاوه بر دادن خسارت طبق ماده ۶۷۴ قانون مجازات اسلامی فرد مجرم است و به حبس محکوم خواهد شد .

نحوه شکایت در مراجع قضایی از مرتکبین به جرم کیفری

شخصی که می خواهد از فردی شکایت نماید باید مراحلی را طبق قانون طی کند . مراحلی که در ادامه به آن می پردازیم مراحلی هستند که فرد علاوه بر آن که خود به تنهایی می تواند آن ها را انجام بدهد ، می تواند روند انجام کار را به وکیل کیفری متخصص در این جرایم بسپارد .

۱. ابتدا شخص شاکی باید شکواییه مبنی بر عنوان و موضوع جرم ارتکابی را به همراه ادله ای که در دست دارد اعم از استماع شهادت شهود ، گواهی پزشکی قانونی در صورت ایراد ضرب و جرح ، صورت جلسه کلانتری در صورت وقوع سرقت و … را ضمیمه شکواییه خود بنماید .

۲. بعد از تنظیم شکواییه در دفتر قضایی به دست وکیل کیفری متخصص در امور جزایی شخص باید شکواییه خود را در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی بعد از ثبت نام در سامانه ثنا، ثبت بنماید .

۳. بعد از آن که شکواییه در دادسرا مطرح شد در اینجا بازپرس رسیدگی کننده به این پرونده کار تحقیق و کشف جرم را شروع می نماید . بعد از اثبات این که فرد مجرم است شخص بازپرس قرار جلب دادرسی را صادر می نماید و این موضوع را به دادستان اعلام می کند.

در اینجا دادستان باید موضوع مطرح شده را بررسی نموده و کیفر خواست صادر نماید و اعلام نماید که شخص مورد نظر مجرم می باشد . پرونده را به دادگاه صالح به موضوع که شامل دادگاه کیفری یک و دو می شود برای رسیدگی کامل و نهایی ارجاع بنماید.

چه جرایمی در دادگاه کیفری یک و دو رسیدگی می شود ؟

جرایمی که دادگاه کیفری یک ( دادگاه کیفری استان) صلاحیت رسیدگی به آن ها را دارد شامل : جرایم موجب قتل ، جرایمی که محکومیت های حبس ابد و دیه برای آن ها در نظر گرفته شده است ، جرایم سیاسی و مطبوعاتی و در اخر جرایمی که محکومیت های تعزیری درجه سه و بالاتر دارند در صلاحیت این دادگاه هستند  .

جرایمی که دادگاه کیفری دو صلاحیت رسیدگی به آن ها را دارد به تمامی جرایم مربوط می شود . مگر آن که به موجب قانون در صلاحیت مرجع دیگری باشد . یعنی اگر جرایم کیفری ارتکابی در صلاحیت دادگاه کیفری یک را از بقیه جرایم جدا بکنیم صلاحیت دادگاه کیفری دو مشخص می شود مانند جرایم جنسی حدی .

بهترین وکیل کیفری در تهران

شما می توانید در خصوص مشکلات پیش آمده ناشی از دعاوی کیفری با وکیل کیفری متخصص در امور مربوط به جرایم کیفری و جزایی با موسسه حقوقی که به کلیه قوانین و حقوق مربوط به این حوزه اشراف و آگاهی دارد مشاوره داشته باشید و در صورت نیاز با انعقاد قرارداد وکالت از وکیل کیفری متخصص در این حوزه یاری بطلبید چرا که انتخاب وکیل پایه یک دادگستری درست در این زمینه می تواند بهترین تصمیم برای رسیدن به حق شما باشد .

منبع : فرهنگ تفاهم

دکمه بازگشت به بالا