عمومیکسب و کار ایرانی برتر

راهنمای استفاده از جکوزی خانگی

نحوه روشن کردن و راه اندازی

پیش از هر چیز باید بدانیم که استفاده و نحوه راه اندازی جکوزی با توجه به تیپ های متنوع، متفاوت است بدین ترتیب که هر جکوزی برای راه اندازی به یک روش خاص نیاز دارد. در این باره فروشندگان در ارتباط با تیپ مورد نظر و کارایی آن به شما توضیحاتی خواهند داد. اما در نهایت شما می توانید با استفاده از روش سنتی که بسیار هم آسان است جکوزی را روشن و از آن استفاده کنید.

راه اندازی جکوزی خانگی و کابین دوش شیشه ای به روش سنتی بسیار راحت است. پیش از آن که جکوزی پر آب شود بهتر است زیر آب را محکم ببندید تا آب درون جکوزی تخلیه نشود. دقت کنید که زیر آب در جهت عقربه های ساعت بسته می شود. پس از آن بهتر است چک کنید که ساکشن ها به واسطه هیچ آشیایی مسدود نشده اند. حالا پس از آبگیر شدن جکوزی می توانید با خیال راحت از جکوزی استفاده کنید.

نحوه استفاده از وان جکوزی

برای استفاده از وان جکوزیباید دقت داشته باشید که پیش از انجام هر کاری باید دریچه زیر آب را در خلاف جهتعقربه های ساعت بچرخانید و آن را ببندید تا آب از جکوزی خارج نشود. سپس شیر آب راباز کرده و تا جایی که دوست دارید آب درون وان بریزید. توجه کنید که اگر آب کمتراز میزان تعیین شده باشد جکوزی روشن نخواهد شد.

راه اندازی باتوجه به سنسور سطح سنج آب

تمامی جکوزی ها مجهزبه سنسور سطح سنج آب می باشند به طوری که سنسور عملکرد آن ها تا زمانی که آب به حد کافی نرسد جکوزی کار نمی کند. حتی در موقع استفاده از جکوزی نیز این سنسور فعال است و به محض آن که میزان آب درون جکوزی کم شود و دیگر سنسور تحریک نشود پمپ اتوماتیک وار از مدار خارج می شود و جکوزی خاموش می شود.

البته نباید از این نکته غافل شد که در برخی جکوزی ها سنسور زمان موجود است که با توجه به مدت زمان معین مثلا ۱۵ تا ۲۰دقیقه جکوزی به طور خودکار خاموش می شود بدین ترتیب نباید این مسئله را به سنسور سطح سنج آب ربط داد. به همین دلیل لازم است که جکوزی ابتدا خوب آبگیری شود و سپس از آن استفاده شود.

ابتدا باید توجه کنید که زیر آب یا تخلیه آب بهطور کامل بسته باشد و اب نشت پیدا نکند. سپس هر گونه وسیله را از روی وان برداشته تا سطح سنج آب بتواند به درستی عمل کند و شیر آب را باز کنید. هم چنین نگاهی به ساکشن بیندازید تا هیچ گونه مواد زایدی روی آن قرار نگرفته باشد . با فشردن دکمه می توانید لامپ را هم روشن کنید. حالا پمپ روشن شده و شما می توانید جهت فشار ماساژور ها را تنظیم کرده و هم چنین فشار ان ها را به دلخواه خود تنظیم کنید. پساز اتمام استفاده باید پمپ جکوزی خاموش و آب نیز تخلیه شود و بهتر این که جکوزی خشک شود.

توجه داشته باشید که روش راه اندازی جکوزی های تیپ ۳ و تیپ ۴ نیز مثل سایر جکوزی ها می باشد. در ابتدا باید زیر آب را بسته و شیر آب را باز کنید. ساکشن را از نظر مسدود بودن چک کرده و هر گونه جسم اضافی روی جکوزی را برداشته تا سطح سنج به درستی عمل کند. میزان آب باید کافی باشد تا پمپ شروع به فعالیت کند. فشار ماساژور ها و جهت ان ها را نیز به دلخواه تنظیم کنید. پس از اتمام استفاده از جکوزی آب جکوزی را حتما تخلیه کرده و آن را خشک کنید.

شیر هوا وان جکوزی

شیر های هوای موجود در جکوزی ها معمولا برای میزان شدت ورودی آب به همراه هوا تعبیه شده اند. به همین جهت می توان با استفاده از شیر هوا نوع ورودی آب با هوا را تنظیم کرد. اگر به شدت بالای آب و هوای مخلوط شده علاقه دارید می توانید آن را به سمت حداکثر شدت بچرخانید.

ماساژور های کف

بلوئر های موجود در جکوزی به منظور فشار آب و ایجاد ماساژور تعبیه شده اند. بدین ترتیب با استفاده از دکمه ای که در جکوزی طراحی شده می توان آن ها را روشن نمود. محل قرار گیری بلوئر ها در کف اکثر جکوزی ها است. بدین ترتیب می توانید پاهای خود‌ را به واسطه بلوئر ها ماساژ دهید.

گرم‌ کردن آب هیتر جکوزی

در جکوزی ها سنسور دما یا کنترل دما کار شده است که معمولا با استفاده از یک المنت فعالیت می کنند. پنل های دیجیتال کاربر را قادر می سازند تا درجه مدنظر خود را روی سیستم تنظیم کرده تا آب به همان میزان گرم شود. این تنظیم دما متعلق به آب درون جکوزی است نه آبی که از شیر خارج می شود.  با توجه به نوع جکوزی معمولا مدت زمانی که طول می کشد تا آب درون جکوزی گرم شود متفاوت است.

این سیستم مجهز به سنسور هایی است که اگر در حین استفاده نیز آب سرد شود به صورت اتوماتیک وارد عمل شده و آب را گرم میکند. اما گزینه بهتر برای صرفه جویی در مصرف برق این است که جکوزی با آب گرم پر شودتا دیگر نیازی به سنسور دما نباشد.

کنترل دما

خوبی جکوزی های کوچک خانگی این است که می توان با استفاده از آن ها دمای آب را کنترل نمود. در حوضچه ویا وان های قدیمی این قابلیت وجود نداشت و آب به سرعت سرد می شد. اکثر مواقع برایگرم کردن مجدد آب به اجبار مقداری آب باید تخلیه می شد و آب گرم جایگزین آن می شد.

سوالات متداول برای روشن کردن جکوزی خانگی

قبل روشن کردن وان جکوزی خانگی باید چیکار کنیم؟

پیش از آن که جکوزی پر آب شود بهتر است زیر آب را محکم ببندید تا آب درون جکوزی تخلیه نشود. دقت کنید که زیر آب در جهت عقربه های ساعت بسته می شود. پس از آن بهتر است چک کنید که ساکشن ها به واسطه هیچ اشیایی مسدود نشده اند. حالا پس از آبگیر شدن جکوزی می توانید با خیال راحت از جکوزی استفاده کنید.

آب داخل وان جکوزی خانگی چقدر باید باشد؟

تمامی جکوزی ها مجهز به سنسور سطح سنج آب می باشند به طوری که سنسور عملکرد آن ها تا زمانی که آب به حد کافی نرسد جکوزی کار نمی کند. حتی در موقع استفاده از جکوزی نیز این سنسور فعال است و به محض آن که میزان آب درون جکوزی کم شود و دیگر سنسور تحریک نشود پمپ اتوماتیک وار از مدار خارج می شود و جکوزی خاموش می شود.

تجهیزات وان جکوزی و کارایی آنها

روش استفاده از جکوزی به این شکل است که پس از پر شدن جکوزی ها از آب باید زیر آب آن را به منظور عدم تخلیه آب محکم ببندید.

زیر آب معمولا در جهت عقربه های ساعت بسته می شود. سپس باید مراقب باشید که ساکشن ها بوسیله پا و یا اشیائی مسدود نشده باشند.

پس از اینکه جکوزی آبگیری شد پمپ آن را روشن کنید و آماده استفاده می شود.

برخی از جکوزی ها دارای سیستم یکنواخت انتقال آب و برخی حالت متناوب و یا متغیر دارند که معمولا در دفترچه راهنمای آنها ذکر شده است.

سنسور سطح سنج آب

معمولا اگر جکوزی ها به خوبی آبگیری نشوند و سنسور سطح سنج آب تحریک نشود عملا کار نخواهند کرد و در زمان استفاده هم هر زمان که آب کمتر از مقدار مشخص شود پمپ بصورت اتوماتیک از مدار خارج می شود و جکوزی خاموش می شود.

ضمن اینکه برخی از سازندگان جکوزی از پمپ هایی استفاده می کنند که دارای زمان است و بسته به نوع پمپ ممکن است در مدت زمان 15 تا 20 دقیقه پس از کار کردن خاموش شود.

از این رو باید به منظور اینکه جکوزی به خوبی کار کند تا اندازه استاندارد و زیر سنسور سطح سنج آب جکوزی را آبگیری کنید و سپس از آن استفاده کنید.

تخلیه جکوزی

پس از هر بار استفاده از جکوزی اگر جکوزی به دستگاه تصفیه کننده آب مجهز نیست باید آب جکوزی کاملا تخلیه و وان شستشو شود.

برای تخلیه جکوزی پس از استفاده باید زیر آب را بر خلاف جهت عقربه های ساعت باز کنید تا آب جکوزی تخلیه شود.

شیر هوا

شیر هوای تعبیه شده در برخی از جکوزی ها در جهت تنظیم میزان ورودی آب و میزان هوای مخلوط با آن می باشد.

هرچه میزان هوای مخلوط شده با آب بیشتر باشد فشار خروجی آب هم بیشتر می شود.

بنابراین اگر به دنبال استفاده از حداکثر فشار خروجی آب از جت های جکوزی هستید باید شیر هوا را بر روی حداکثر تنظیم کنید.

ماساژورهای کف

بلوئرها را که قبلا در مقاله مفصل توضیح دادیم را به منظور ماساژ کف پا در جکوزی تعبیه می کنند.

معمولا جکوزی های مجهز به بلوئر دکمه ای در پنل خود دارند که با استفاده از فشار روشن می شود و ممکن است بسته به نوع جکوزی در چندین حالت تنظیم شود.

این بلوئر ها در کف جکوزی قرار می گیرند و توصیه می شود حتما کف پا را که تاثیر زیادی در سلامتی دارد بوسیله این بلوئرها ماساژ دهید.

گرم کردن آب جکوزی

برخی از جکوزی ها نیز دارای المنت و سنسور دمایی هستند که بواسطه یک ترموستات کار می کند. شما در پنل های دیجیتالی می توانید خیلی راحت درجه مورد نظر را به جکوزی بدهید تا آب به همان میزان گرم شود. در نظر داشته باشید که این گرمایش آب مرتبط با آب درون جکوزی است و نه آبی که از شیر خارج می شود. همچنین ممکن است تا رسیدن به دمای مطلوب مدت زمان مشخصی بسته به نوع جکوزی زمان لازم باشد.

معمولا این نوع سنسورها اگر در دمایی تعریف شوند در صورتیکه آب جکوزی سردتر شود بصورت اتوماتیک روشن شده و آب را گرم می کنند و اگر با آب سرد جکوزی پر شود نیز فورا وارد مدار شده تا آب را گرم کنند. در این حالت بهتر است در راستای صرفه جویی در مصرف برق جکوزی با آب گرم پر شود.

در جکوزی های بزرگتر و جکوزی های که در زمین تعبیه می شوند و لوله کشی جکوزی مجزا دارند معمولا از مشعل موتورخانه برای گرم کردن آب آن استفاده می شود. همچنین قبل از استفاده از وان جکوزی بهتر است عمل آب گیری و گرم کردن آب انجام شود تا در زمان استفاده آب به میزان مورد نظر شما گرم شده باشد.

نحوه نظافت جکوزی

ضد عفونی کردن جکوزی

جکوزی ها را همانگونه که توضیح داده شد باید پس از هربار استفاده خالی و نظافت کرد، در غیر این صورت همانطور که در مقاله گفتیم، همین وسیله می تواند زمینه ساز بیماری های عفونی شود.

جکوزی های پیشرفته تر نیز دارای یک مکانیسم ضد عفونی کننده هستند که بهتر است هر 3 ماه یک بار به منظور ضد عفونی کردن مدار جکوزی راه اندازی شود.

برای این کار پس از اینکه سطح آب را به حد استاندارد در جکوزی رساندید باید جت ها را به سمت پایین تنظیم کنید و مقداری محلول ضد عفونی کننده در مخزن بریزید.

شیر کنترل هوای جکوزی حتما باید بسته باشد سپس جکوزی به مدت 10 دقیقه کار کند.

پس از آن جکوزی را خاموش کنید و اجازه دهید حداقل 30 دقیقه محلول در وان جکوزی و مدار جکوزی باقی بماند.

سپس آب را تخلیه و مجددا آب تمیز در وان ریخته و اجازه دهید حدود 5 دقیقه کار کند و دوباره آب را تخلیه کنید.

نظافت بدنه

برای حفظ سلامتی خودتان پس از هر بار استفاده از جکوزی بدنه آن را تمیز کنید. برای این کار از یک پارچه تمیز و مایع سفید کننده غیر فرساینده استفاده کنید مانند مایع ظرفشویی و بعد از شستشو وان را خشک کنید. ورق های جکوزی کمتر امکان جرم گرفتن دارند. اسپری های مخصوص براق کننده والی می توانند برای نظافت و تمیزی بیشتر به شما کمک کنند.

ولی هرگز از وایتکس، الکل ، امونیاک، استون، جوهر نمک و یا هر نوع ساولن و حلال های مشابه برای تمیز کردن وان جکوزی استفاده نکنید. تا اینجا با تجهیزات وان جکوزی و کارایی آنها و نحوه نظافت جکوزی آشنا شدید. اما برای استفاده موثر تر و بهره بردن بیشتر از قابلیت های جکوزی که برای بدن توصیه می شود نیز روش های مختلفی برای استفاده از جکوزی پیشنهاد می شود.

شناخت اصول علمی استفاده از جکوزی می تواند سلامتی شما را تا حدود زیادی تضمین کند ولی در نهایت این شما هستید که باید متناسب با شرایط بدنی خودتان بهترین حالت استفاده را از جکوزی انتخاب کنید. ما در ادامه روشی پیشنهای برای شما فراهم کرده ایم که با توجه به استانداردها و توصیه های علمی و پزشکی فراهم شده است.

  • دوش بگیرید و بدن خود را بشویید.

قبل از اینکه از جکوزی استفاده کنید بهتر است بدن خود را شستشو دهید. برای این کار از مواد شوینده استفاده کنید.

جهت مشاهده انواع مواد شوینده در کیفیت ها و قیمت های مختلف بر روی لینک خرید شامپو بدن از سایت دیجیکالا بزنید.

مهم ترین حسن این کار کمک به بهداشت آب درون جکوزی است و برای سلامتی شما و افراد دیگر خانواده اهمیت زیادی دارد.

در نظر داشته باشید که جکوزی به دلیل اینکه محیطی مرطوب و گرم است شرایط خوبی برای رشد میکروب ها و باکتری های پوستی را فراهم می کند و خیلی راحت تکثیر می شوند و به دیگر افراد استفاده کننده انتقال داده می شوند.

به همین دلیل نظافت شخصی اهمیت فراوانی دارد.

بهتر است به یک مرتبه وارد آب گرم جکوزی نشوید و با یک دوش گرم دمای بدن خود را بالا ببرید و سپس وارد جکوزی شوید.

این کار باعث می شود تا بدن شما انعطاف پذیری بالاتری پیدا کند و در صورت داغ بودن زیاد آب جکوزی به یک مرتبه بدن تحریک نشود.

به آرامی وارد جکوزی شوید و ابتدا کمی در آن بصورت ریلکس دراز بکشید. این کار باعث می شود دمای بدن شما دقیقا با دمای جکوزی یکی شود.

سپس بهتر است قسمت های مختلف بدن را در مقابل فشار آب جکوزی قرار داده تا به خوبی ماساژ داده شوند.

بهتر است همه قسمت های بدن را ماساژ دهید و نیازی هم نیست زمان زیادی برای هر قسمت اختصاص دهید.

از کف پا شروع کنید، قوزک، دوقلوها، سفید ران و همسترینگ، کمر و شکم و گردن و … ولی بهترین جا برای ماساژ کف پا است که حتما بهتر است انجام شود.

مراقب باشید آب وارد دهان شما نشود.

در انتهای استفاده از جکوزی حتما دوباره دوش بگیرید و خود را با مواد شوینده به خوبی شستشو دهید.

بهتر است دوش شما این بار سرد باشد تا بدن خنک شود و باعث رفع التهابات بدنتان شود.

پس از اینکه کارتان با وان جکوزی تمام شد اگر جکوزی شما دارای سیستم فیلترینگ و تصفیه آب نیست بهتر است جکوزی را خاموش و آب آن را تخلیه و وان را شستشو دهید.

نکته مهمی که باید در نظر داشته باشید این است که به هیچ عنوان نظافت شخصی و شستشوی خود را درون وان جکوزی انجام ندهید.

جهت دیدن انواع وان جکوزی خانگیبه همراه جزئیات و همینطور قیمت آنها بر رویبزنید.

اگر برای خود نیاز به خدمات تخصصی داشتید بهتر است روی کاردانی و مهارت ما در حساب کنید.

طرز کار وان جکوزی

طرز کار صحیح وان جکوزی را در این صفحه به شما خواهیم گفت و اطلاعاتی که طی سال های مختلف بدست آورده ایم را با شما در میان می گذاریم. ایده ساخت وان جکوزی از چشمه های جوشان گرفته شده است که برای درمان بیماری هایی که دارای درد های استخوانی و عضلانی می باشند بسیار موثر است و همچنین نشستن در وان جکوزی باعث بوجود آمدن آرامش در انسان می شود، به همین دلیل است که این محصول در بین مردم از محبوبیت بالایی برخوردار شده است.

در وان جکوزی ها اگر جت ها فقط و فقط آب را به یک نقطه با فشار خارج کنند ما مجبور می شویم برای ماساژ خود را حرکت دهیم تا آب با فشار به نقاط مختلف یک ناحیه از بدنمان برخورد کند. برای این مشکل هیدروجت های ساخته شده است که قابلیت حرکت دورانی را دارا می باشند و می توانند آب را با فشار های تنظیم شده حول یک محور دایره ای خارج کنند که باعث بوجود آمدن ماساژ بسیار دلپذیری می شود، بنابراین وان جکوزی هایی که از این هیدروجت ها استفاده می کنند به عنوان بهترین وان جکوزی های موجود در بازار شناخته می شوند.

کلیت طرز کار وان جکوزی به این صورت است که آب از دریچه های ورودی به داخل آن وارد می شود و سپس با استفاده از پمپ ها و خلا موجود در آنها آب به داخل پمپ ها مکیده می شود و سپس با وجود حوضچه و یا آبگرمکن ها دمای آن تنظیم می شود و در نهایت دوباره به داخل وان جکوزی با استفاده از نیروی موتور جت های موجود در آن بر می گردد.

طرز کار وان جکوزی : از وان تا پمپ

برای اینکه بتوانید به درستی از وان جکوزی استفاده کنید باید مطمئن شوید که حتما آبی که درون وان جمع شده است بالاتر از شیر ورودی باشد. سوپاپ غربالگری در وان جکوزی تقریبا مابین حد وسط لبه وان و کف آن می باشد. قدرت خلاء ای که در پمپ وجود دارد باعث می شود که آب به سمت داخل پمپ به جریان در بیاید. و وجود صفحه ای بر روی این پمپ ها از ورود انگشتان، لوازم حمام و … به درون دریچه جلوگیری می کند.

طرز کار وان جکوزی : از پمپ به جت

موتور موجود در پمپ وان جکوزی باعث بوجود آمدن نیرویی می شود که با استفاده از این نیرو باعث خارج شدن آب از داخل جت با فشارهای متفاوتی می شود. این موضوع در حالیست که نیروی خلا موجود در پمپ تغییری نمی کند. قدرت جت در وان جکوزی متغییر است و می توان آن را تغییر داد.

در بسیاری از وان جکوزی های موجود می توان با استفاده از حلقه ای که دور جت ها تعبیه شده است قدرت جت را با چرخاندن آنها تنظیم کرد و یا کلا آن را به صورت کامل متوقف کرد. وان جکوزی با استفاده از سوییچ تعبیه شده می تواند خود را خاموش و یا روشن کند.

طرز کار وان جکوزی : کنترل دما

حوضچه های آب گرم موجود و یا آبگرمکن های موجود در وان جکوزی باعث گرم نگه داشته شدن آب و همچنین تغییرات در دمای آب وان جکوزی می شوند. این در حالیست که وان های سنتی موجود در حمام ها دارای این خاصیت نمی باشند و هر چقدر که می گذرد آب موجود در این وان ها سرد و سردتر می شود و برای بالا بردن دمای آب موجود در این وان ها باید کمی از آب موجود در وان را تخلیه کرد و مقداری آب گرم را به آن اضافه کرد.

منبع: فروشگاه فرس کالا

دکمه بازگشت به بالا