عمومی

سیاست‌های رفاهی در دوران پسا کرونا

بخش اول: فقرای کارگر و بیکار

نکته این متن این است که این مهم بعد از شیوع کرونا اهمیت زیادی پیدا کرد و باید در دوران پسا کرونری مورد توجه سیاست های رفاهی قرار گیرد. در این زمینه توجه به چند جمله ضروری است:

1- بر اساس گزارش ملی فقر و نابرابری، تعداد افراد بیمه شده در خانوارهای زیر خط فقر مطلق از 3 درصد به 15 درصد، از 136 درصد به سال 1399 و پنج برابر شده است. از سوی دیگر، از آنجایی که شیوع ویروس کرونا باعث افزایش فقر شاغل نیز شده است، می توان گفت بیش از هر زمان دیگری با پدیده فقیر کار مواجه هستیم.

2. موضوع بیکاری و آوارگان (آوارگان) در پی شیوع کرونا به عنوان دو موضوع سیاستی متفاوت در نظر گرفته شد. بر این اساس لازم است مسئولان، تصمیم گیران و سیاست گذاران مربوطه در کشورمان این تفکیک سیاست ها را مد نظر قرار دهند و البته برای این دو جامعه هدف، سیاستی مشخص و رسمی تعیین کنند.

3. از سوی دیگر، با توجه به اینکه افرادی که شغل خود را از دست داده اند و شغلشان همچنان در حال احیاء است، از جمله افرادی بودند که قبل از همه گیری کرونا نسبت به سایر کارگران از لحاظ اقتصادی آسیب پذیرتر و تحمل کمتری داشتند. شوک ها بیرونی بودند، مهم است که شناخت دقیق این جامعه هدف هدف سیاست گذاران باشد. مطالعات جهانی در مورد ویژگی‌های نیروی کار جابه‌جا شده ناشی از ویروس کرونا نشان می‌دهد که نیروی کار بسیار جوان‌تر، از نظر نژادی و قومی متفاوت است و از تحصیلات رسمی پایین‌تری نسبت به نیروی کار با دستمزد متوسط ​​تا بالا برخوردار است. به عنوان مثال، ایالات متحده. تقریباً یک سوم کارگران کم دستمزدی که شغل خود را از دست می دهند بین 16 تا 24 سال سن دارند و رکود به ویژه برای جوانان شدیدتر است و می تواند آسیب های طولانی مدت به دستمزدها وارد کند. مهم است که این ویژگی های هدفمند جامعه نیروی کار ایران به درستی شناسایی شده و با شواهد معتبر پشتیبانی شود و اساس سیاست ها را تشکیل دهد.

نکته این است که اگر بخواهیم با تفکر علیه کرونا و عدم اذعان به تأثیرات اجتماعی-اقتصادی قابل توجه سلامتی کرونا به ویژه بر جوامع مختلف هدف، سیاست اجتماعی را دنبال کنیم، قطعاً موفق خواهیم شد. رشد روزافزون فقر شاغل و افزایش جمعیت خانوارهای بیمه شده اجتماعی زیر خط فقر مطلق از 3 درصد در سال 1375 به 15 درصد در سال 1378 به این معنی است که سیاست های ضد فقر این جامعه هدف باید به وضوح مورد تأکید قرار گیرد. .

* پژوهشگر سیاست های رفاهی

دکمه بازگشت به بالا