پیش نویس سند ملی توانمندسازی و ساماندهی سکونتگاه های غیررسمی که با همکاری موسسه مطالعات بشردوستانه و اجتماعی دانشگاهی تهیه شده بود با حضور اعضای کمیسیون زیربنا، صنعت و محیط زیست بازآفرینی شهری ایران مورد بررسی قرار گرفت. سایت. شرکت.
به گزارش ترندونی، دومین جلسه کمیته تخصصی کمیسیون زیربنایی، صنعت و محیط زیست در لایحه نهایی مصوبه هیات وزیران (سند ملی توانمندسازی و ساماندهی سکونتگاه های غیررسمی) مورد بحث و بررسی قرار گرفت و به تصویب رسید. اعضای کمیته .
در این نشست حبیب خراسانی معاون ساماندهی و بازسازی شرکت توضیحاتی در خصوص سند جدید ارائه کرد و گفت: سند جدید با اسناد قبلی تفاوت دارد که نقش فعالان در سکونتگاه های غیررسمی به تفکیک ارزیابی شد. این سند نقش همه دستگاه های مسئول و حتی سازمان های دولتی را مشخص می کند.
حمید رمضانی، مسئول تدوین این سند با تاکید بر اینکه بسیاری از دستگاه ها وظیفه ساماندهی گزارش های غیررسمی را بر عهده دارند، گفت: نقش سازمان ها و دستگاه ها از نظر راهبردی در اسناد قبلی مشخص نبوده است.
وی در ادامه با بیان اینکه یکی دیگر از مشکلات مغفول مانده در اسناد قبلی عدم توجه به آمایش سرزمین است، ادامه داد: در سند جدید نیز این کاستی ها توسط چهار دستگاه از جمله وزارت راه و شهرسازی و سازمان برنامه و بودجه کشور رفع شده است. ، وزارت کشور و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نقش اساسی دارند و سایر دستگاه های اجرایی باید همکاری کنند.
پس از پایان جلسه، پیش نویس مصوبات هیئت وزیران (سند ملی توانمندسازی و ساماندهی سکونتگاه های غیررسمی) قرائت شد و اعضای کمیته به بیان نقطه نظرات و نظرات خود پرداختند و در نهایت به جمع بندی رسیدند.
کمال نوذری مدیر فنی و مدیر اسناد، حمید رمضانی نماینده پژوهشکده فرهنگی هنری و معماری جهاد دانشگاهی و مدیر پروژه، وحید سعیدیان نماینده سازمان برنامه و بودجه، رضا مهدی زاده نماینده وزارت کشور ، عبدالرضا هدایت، نماینده شرکت ملی. در این مراسم لیلی باتمانی از سازمان امور اجتماعی وزارت کشور، باوش از وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی و محمدرضا ابراهیمی از سازمان نوسازی شهرداری تهران حضور داشتند.
بنابراین طبق آمار بیش از 19 میلیون نفر در کشور در مناطق ناکارآمد زندگی می کنند که از این تعداد 11 میلیون نفر در حومه شهر و حدود 8 میلیون نفر در بافت رو به زوال و تاریخی کشوری زندگی می کنند که گرفتار مشکلاتی از جمله فقر شهری است. . آنها با مسکن فیزیکی، ضایعات، عقب ماندگی و سلامت ضعیف روبرو هستند.
اولین بار در سال 2002 تاسیس شد سند ملی توانمندسازی و ساماندهی سکونتگاه های غیررسمی این امر در دستور کار شرکت عمران و بهسازی شهری قرار گرفت. این سند اولین تجربه کشور از اتخاذ یک اجماع ملی و پیروی از اصل توانمندسازی بود. سپس در سال 1393، یک دهه پس از تصویب این سند و بر اساس ماده 16 قانون «حمایت از بازسازی و بهسازی بافتهای فرسوده و ناکارآمد شهر» انجام شد. مقاله راهبرد ملی بازسازی، بهسازی و نوسازی شهرهای فرسوده و ناکارآمد. سازههای شهری، سندی با عنوان بازآفرینی پایدار شهری به تصویب هیئت وزیران رسید. بند 3 بند الف ماده 120 قانون برنامه ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران (1396-1400) نیز مستلزم تهیه «سند ملی توانمندسازی و سازماندهی» بود. سکونت گاه های غیررسمی ” و به تصویب هیأت وزیران می رسد. این مقاله با همکاری پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی دانشگاه جهاد دانشگاهی تهیه شده است.
انتهای پیام/