به گزارش گروه فرهنگ و هنر ترندونی؛ هژیر مهرافروز سرپرست گروه تنبورنوازان «نسل خلیل» پیش از برگزاری کنسرت نهم دی ماه در تالار وحدت درباره جزئیات آن توضیحاتی ارائه کرد.
مهرافروزدرباره اجرای متفاوت این رویداد که با هدف معرفی بیشتر مولوی و خوانش اشعار او همراه است گفت: این کنسرت از بُعد ظاهری چندین سال پیشینه و تمرین دارد و الان دو عزیز بزرگوار آقای دکتر عبدالجبار کاکایی و عبدالحمید ضیایی قرار است با کلام خود و خوانش غزل های مولوی جان مخاطب را نورانی کنند. این اتفاق همیشگی نیست.
او افزود: من به «روزی» اعتقاد دارم. باید منتظر ماند تا ببینیم که شنیدن این کنسرت روزی و قسمتِ چه کسانی خواهد شد و چه افرادی با حضور در این کنسرت متفاوت سهم خود را از کلام مولوی و نوای تنبور دریافت خواهند کرد.
هژیر مهرافروز درباره اجرای این کنسرت با گروه تنبورنوازی نسل خلیل گفت: در تفکر مولانا هماهنگی ریتم عشق به تنبور نسبت داده شده است. مولوی در مثنوی شریف می گوید:
پس حکیمان گفته اند این لحن ها / از دوار چرخ بگرفتیم ما
بانگ گردش های چرخست این که خلق / می سرایندش به تنبور و به حلق
مؤمنان گویند که آثار بهشت / نغز گردانید هر آواز زشت
ما همه اجزای آدم بوده ایم / در بهشت آن لحن ها بشنوده ایم
وی در ادامه بیان کرد: مولوی راز هماهنگی ضرباهنگ درونی را به موسیقی و بعضی از دوات موسیقی نسبت می دهد. او حتی خودش را هم به نِی نسبت می دهد.
مهرافروز با اشاره به ضرورت شناخت بیشتر ما با نگاه مولوی درباره موسیقی گفت: ما باید ارتباط جریان موسیقی را با عشق و حقیقت و البته با اندیشه مولانا کشف کنیم. مولانا به موسیقی چه نگاهی داشت؟ چرا مولانا موسیقی را پیک عالم غیب می دانست؟ تاثیر موسیقی و استفاده از مقام ها و آواهای کهن که نشات گرفته از دقت و تبحر حضرت مولانا در موسیقی کلاسیک بوده ساختار خاص خودش را دارد. لازم است که بدانیم نگاه او به نی دف و رباب چه بوده است و اصلا چرا او چنگ را مقدس می دانسته؟ اواز این تمثیل ها برای وضوح بیشتر معانی دقیق و عمیق خود استفاده کرده است.
گفتنی است کنسرت گروه تنبورنوازان «نسل خلیل» با خوانندگی و سرپرستی هژیر مهرافروز روز یکشنبه ۹ دی در تالار وحدت برگزار می شود.
در این رویدادعبدالجبار کاکایی و عبدالحمید ضیایی نیز حضور خواهند داشت که غزلیاتی از مولوی را به صورت زنده برای حاضران می خوانند.
این کنسرت که با تهیه کنندگی موسسه فرهنگی هنری سروش مولانا برگزار می شود در واقع چهاردهمین رویداد این موسسه در قالب «آنلاین مولانا» است که این بار شعر و اندیشه مولوی در قالب یک کنسرت به همراه تنبورنوازی و خوانش غزلیات او با حضور دو مولوی شناس و پژوهشگر ادبیات و عرفان اجرا خواهد شد. این شیوه از خوانش اشعار یک شاعر در کنسرت برای اولین بار است بدین صورت اجرا می شود.
علاقمندان می توانند بلیت کنسرت «آنلاین مولانا» را از سامانه «ایران کنسرت» تهیه کنند.
انتهای پیام/