آموزش دوخت آستین مچی چین دار + الگو
اگر می خواهید لباستان آستین بلند باشد، با دوخت آستین مچی چین دار می توانید لباسی منحصربه فرد داشته باشید. آستین مچی چین دار، بسیار لَخت و زیبا است و جذابیتِ خاصی به استایل زنانه و شیک شما می بخشد. در این مطلب، با آموزش دوخت آستین مچی چین دار که انواع مختلفی چون مدل استین کلوش مچی دارد با ما همراه باشید. جهت شرکت در دوره آموزش دوخت مانتو آموزشگاه سورن و اطلاع از قیمت دوره های آموزش خیاطی فنی حرفه ای با ما تماس بگیرید.
مدل آستین مچی چین دار
آستین مچی چین دار از انواع کلاسیک آستین است و هیچ وقت از مُد نمی افتد. این مدل آستین برای انواع استایل و انوع لباس مناسب است؛ از پیراهن مجلسی گرفته تا شومیزهای روزمره! بنابراین، استایلتان هرچه باشد، می توانید این مدل را با خیال راحت انتخاب کنید و بپوشید. در دوره آموزش عبا در این باره بیشتر گفته ایم.
چه پارچه ای برای آستین مچی چین دار مناسب است؟
این مدل آستین را می توانید با هر پارچه ای که دوست داشتید بدوزید؛ اما یادتان باشد که هرچه پارچه تان لَخت تر باشد، چین آستین تان زیباتر خواهد بود!
انواع آستین مچی چین دار
آستین مچی چین دار، انواع مختلفی دارد؛ برخی از آن ها کاملاً بسته هستند و لبۀ برخی دیگر با استفاده از دکمه بسته می شود. برخی از آستین های مچی چین دار نیز کش دارند. بسته به سلیقه و استایلتان می توانید از میان انواع این مدل ها انتخاب کنید.
وسایل لازم برای ترسیم دوختن آستین مچی چین دار
برای دوختنِ آستین مچی چین دار، پیش از هر چیزی، وسایل ترسیم الگو و خیاطی را فراهم کنید.
- پارچه
- کاغذ الگو
- نخ
- سوزن
- قیچی کاغذ
- مداد و خودکار
- خط کش
- نوار چسب
- گیره یا سنجاق ته گرد
- گچ خیاطی
- متر خیاطی
الگوی آستین مچی چین دار
و اما نوبت به ترسیم الگوی آستین پفی می رسد. در ادامه، نحوۀ ترسیم این مدل آستین را قدم به قدم، برایتان خواهیم گفت.
قدمِ اول
برای ترسیم مدل استین کلوش مچی چین دار، پیش از هر چیزی باید الگوی سادۀ آستین را ترسیم کنید.
الگوی معمولی آستین را روی کاغذ الگویتان بکشید و در همین اولین قدم یادتان باشد که باید 2 تا 3 سانتی متر از لبۀ آستین، به عنوان زاپاس باقی بگذارید تا آستین تان تنگ نشود و کاملاً اندازه باشد.
این قسمت زاپاس برای این است که هنگام دوخت، مجبور نشوید آستین را کاملاً از لبۀ اندازۀ واقعی آن چرخ کنید.
1-2
الگوی مدل استین کلوش مچی باید بلندتر از آستین معمولی باشد؛ بنابراین، باید الگوی آستین مچی چین دار را چند سانتی متر بلندتر از الگوی معمولی آستین تان در نظر بگیرید.
1-3
پس از ترسیمِ طرح اولیۀ آستین، به سراغ قسمت های متفاوت کار می رویم؛ آنچه آستین مچی چین دار را از دیگر آستین ها متمایز می کند!
آستین را به چهار قسمتِ مساوی تقسیم کنید و سه خط عمودی از سرشانه تا مچ ترسیم کنید.
همان طور که در تصویر روبرو مشاهده می کنید، لازم نیست این خطوط افقی را تا قسمت زاپاس آستین (فاصلۀ میان نقطه چین و قسمت بُرش خورده) پیش ببرید.
کافی است تا سر زاپاس، یعنی قسمت نقطه چین، پیش بروید.
قدمِ دوم
حالا خط کشی تمام شد و باید به سراغ قیچی بروید. خطوط عمودی را تا لبۀ زاپاس بُرش بزنید. درست مانند تصویر روبرو!
2-2
در مرحلۀ بعدی، به سراغ زاپاس بروید و درست مانند تصویر روبرو، فاصلۀ میان لبۀ سرشانه و خط اصلی را بُرش بزنید.
قدمِ سوم
اکنون از اولین مرحلۀ بُرش زدن نیز گذشتیم.
حالا الگوی بُرش خورده را روی یک کاغذ الگوی بزرگ پهن کنید و آن را به اندازه ای که دوست دارید آستین تان گشاد باشد، باز کنید؛
3-2
وقتی الگو را به اندازۀ دلخواهتان باز کردید، آن را به کاغذ الگوی زیرین بچسبانید و دورتا دورِ آن را خط کشی کنید، درست مانند تصویر روبرو.
با این کار، منحنی قسمت مچ را نیز ترسیم می کنید.
در اینجا کارِ ترسیم الگو به پایان می رسد.
پیاده سازی الگوی آستین مچی چین دار روی پارچه
پس از ترسیم الگو، حالا نوبت به پیاده سازی الگوی آستین مچی چین دار روی پارچه و دوختنِ آن می رسد.
مرحله1
پیش از هر چیزی، یادتان باشد که باید پارچه را به پشت برگردانید، سپس شروع به پیاده سازی الگو و بُرش زدن کنید.
این کار باعث می شود سطح رویی پارچه تان کاملاً تمیز باقی بماند. چون زاپاس را روی الگو در نظر گرفته اید، در این قسمت از کار، دیگر نیازی به زاپاس نیست.
مرحله2
پس از ترسیم الگوی آستین، نوبت به مچ می رسد.
باید قسمتی جداگانه را نیز برای مچ برش بزنید.
عرض مچِ آستین می تواند 2 تا 6 سانتی متر باشد؛ علاوه بر آن، باید 2 سانتی متر نیز برای زاپاس درنظر بگیرید.
مرحله3
پس از این مرحله، باید مچ را به به لبۀ آستین وصل کنید.
برای آستین چین دار، نباید مچ را مستقیماً به لبۀ آستین وصل کنید، بلکه باید پیش از آن، چند مرحله را طی کنید.
مرحله4
همان طور که در تصاویر قابل مشاهده است، چین ها را با استفاده از نخ ایجاد می کنید، سپس دو طرف آن را گره می زنید تا چین ها به هم نخورند. پس از آن به سراغ مچی که بُرش زده اید بروید.
مرحله5
مچ را با استفاده از گیره یا سوزن ته گرد، به لبۀ آستین تان متصل کنید، درست مانند تصویر روبرو. در این قسمت از کار، زاپاس را فراموش نکنید.
مرحله6
سپس آستین را به داخل برگردانید و مچ را به آن چرخ کنید. در این قسمت، پاکدوزی را نیز انجام دهید تا ظاهر کارتان کاملاً مرتب باشد و پارچه تان بعداً نخ کش نشود.
مرحله7
پس از اتمام اتصال مچ با آستین، به سراغ بدنۀ آستین بروید و آن را نیز چرخ کنید و پاکدوزی را نیز برایش انجام دهید.
مرحله آخر دوخت مدل آستین مچی بلند
آستین شما آماده است. می توانید آن را به بدنۀ اصلی لباستان متصل کنید و از پوشیدن لباسی زیبا با آستین مچی چین دار لذت ببرید.
سوالات متداول آموزش دوخت مدل آستین چین دار جدید
از آستین مچی چین دار در چه نوع لباس هایی بیشتر استفاده می شود؟
این مدل زیبا و جذاب برای طراحی و دوخت آستین که جزو مدل های کلاسیک است را می توان برای هر نوع مدل لباسی استفاده کرد. اما شاید بیشترین استفاده از مدل آستین مچی چین دار برای دوخت انواع شومیزهای دخترانه و پیراهن های عروسکی باشد. البته مدل مانتو آستین مچی چین دار نیز میتوان طراحی و دوخت کرد.
آیا در انتخاب پارچه برای دوخت آستین مچی چین دار محدودیت داریم؟
خیر، در طراحی لباس هایی با آستین های چین دار مچی هیچ محدودیتی در انتخاب جنس و نوع پارچه وجود ندارد و می توان از هر نوع جنس پارچه ای برای دوخت لباس هایی با این مدل آستین استفاده کرد. با این حال انتخاب پارچه هایی که کمی شل تر و لخت ترند مانند پارچه های ساتن می تواند گزینه بهتری برای دوخت این آستین ها و چین دادن به مچ آن باشد.
آیا تنها یک مدل آستین مچی چین دار داریم؟
شاید تمام آستین هایی که چین دارند را به عنوان آستین های مچی چین دار در نظر بگیریم، اما همین مدل آستین ها نیز خود به انواع مختلفی دسته بندی می شوند و تنوع دارند. در برخی از آنها از کش استفاده شده و برخی دکمه می خورند. برخی مدل ها نیز در لبه کاملا بسته اند و از چیزی برای بستن آنها استفاده نشده است. تعداد چین ها، نوع چین ها، میزان باز بودن یا بسته بودن فاصله بین چین ها و … نیز تفاوت را بین انواع آستین های مچی چین دار به وجود می آورد.