۵۰درصد مهارت آموزان، جویای کار هستند

۵۰درصد مهارت‌آموزان، جویای کار هستند

معاون وزیر تعاونکار و رفاه اجتماعی گفت: بر اساس داده های سامانه رهگیری اشتغال ۵۰ درصد از مهارت آموزان کارجو هستند که از این میزان حدود ۴۰ تا ۸۰ درصد در استانهای مختلف جذب بازار کار می شوند.

به گزارش ترندونی غلامحسین محمدی اظهار کرد: در حال حاضر وضعیت بازار کار ایران به شکلی است که سالانه یک میلیون فرصت شغلی در کشور وجود دارد ولی اینکه یک میلیون فرصت شغلی به اشتغال پایدار برسد دلایل متعددی لازم است اما بخش عمده ای از این فرصت ها به دلیل کاهش مهارت و فقر مهارتی از بین می روند.

افراد با مهارت بیشتر درآمد بیشتری دارند 

وی با اشاره به تاثیر مهارت بر تولید و بهره وری افزود: کسی که مهارت بیشتری دارد از امنیت شغلی و درآمد بیشتری برخوردار است. بنابر این تربیت نیروی ماهر تاثیر بسزایی در رشد اقتصادی دارد.

معاون وزیر کار در یک گفت و گوی تلویزیونی با بیان اینکه ۳۰ درصد رشد ۸ درصدی اقتصاد از محل بهره وری است تصریح کرد:اگر معتقدیم که نیروی کار روی رشد اقتصادی کاهش مصرف مواد اولیه و بهره وری اثرگذار است باید جدی تر در دستور کار قرار گیرد.

لزوم استقرار نظام آموزشی متناسب با بازار و تقاضای کار

محمدی ادامه داد: در بین ۱۴۰ کشور دنیا سالیان تحصیل و آموزش در ایران رتبه ۶۱ دارد ولی رتبه مهارت دانش آموختگان ۱۳۶ است؛ یعنی بچه های ما زیاد درس می خوانند اما چیزی یاد نمی گیرند.وقتی از دانشگاه خارج می شوند تازه به سمت مهارت آموزی می روند و این به معنی این است که نظامات آموزشی ما دچار نوعی اعوجاج است. خیلی از آدم ها کاری که امروز انجام می دهند نیازی نبوده بابتش آنقدر درس بخوانند لذا ما باید یک نظام آموزشی متناسب با بازار و تقاضای کار و مبتنی بر مشارکت داشته باشیم.

سهم ۵۰ درصدی دانش آموزان هنرستان ها در برنامه هفتم

معاون وزیر تعاونکار و رفاه اجتماعی ادامه داد:در یکی از کشورهای اروپایی ۸۰ درصد آموزشها در مراکز دوگانه است ؛ یعنی جایی که همزمان صنعت و آموزش حضور دارد.امروز در کشورهای دنیا متوسط حضور دانش آموزان در هنرستان ها ۷۰ درصد است اما در ایران به تازگی در برنامه هفتم این سهم ۵۰ درصد مشخص شده است.

وی تاکید کرد: فرزندان ما باید از ۱۵ سالگی وارد آموزشهای مشارکتی یعنی آموزشهای با حضور صنایع و فعالان اقتصادی شود تا وقتی به ۱۸ سالگی رسید یک کارگر نسبتا ماهر شود.

کمبود نیروی کار جزو یکی از خواسته های کارفرمایان

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای با بیان اینکه در تمام پایش های موجود کمبود نیروی کار ماهر جزو یکی از ۵ خواسته کارفرمایان بوده استاظهار کرد:ما باید تلاش کنیم نظام آموزشی را از شکل گذشته تغییر بدهیم.ما آموزشهای رسمی داریم که دانش آموزان در دبیرستانها در اختیار آموزش و پرورش و در دانشگاه ها در اختیار آموزش عالی هستند.

محمدی ادامه داد:سازمان آموزش فنی و حرفه ای یکی از اجزای کل نظام است و مخاطب ما عموم جامعه هستند در کل کشور ۷۰۰ مرکز آموزش دولتی داریم که امکانات خوبی دارند و تلاشمان این است که با مشارکت صنوف اتحادیه ها فعالان اقتصادی و صنایع آموزشها را تقاضا محور کنیم.

۵۰ درصد مهارت آموزان کارجو هستند

وی در پاسخ به این پرسش که سازمان فنی و حرفه ای برای اشتغال افراد چه اقداماتی انجام می دهد؟گفت: سامانه رهگیری اشتغال ما می گوید ۵۰ درصد از مهارت آموزان کارجو هستند که از این میزان در استانهای مختلف حدود ۴۰ تا ۸۰ درصد سر کار می روند
به گفته معاون وزیر کارپایداری شغل از تناسب شغل و شاغل به وجود می آید و اگر افراد بنا به تقاضا آموزش ببینند زودتر وارد بازار کار می شوند.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا