نگار علی- نصرالله جهانگرد رئیس سازمان فناوری اطلاعات در دولت یازدهم مدیر اولین برنامه توسعه کاربرد فناوری اطلاعات کشورنماینده ویژه ریس جمهور اسبق در فاوا مسول اسبق توسعه شبکه ملی اطلاعات کشور مسول اسبق طراحی و پیاده سازی دولت الکترونیک کشور و عضو هیات علمی پژوهشگاه ارتباطات فناوری اطلاعات با حضور در کافه خبر ترندونی از لزوم تعیین تکلیف فیلترینگ صحبت کرد؛ بخش کوتاهی از این گفت وگو را در ادامه می خوانید:
چه شد که شورای عالی فضای مجازی تاسیس شد؟
تکفا اولین برنامه در تاریخ معاصر ایران است که در آن دولت ایران براساس یک معماری مشخص و از بالا به پایین به دنبال ترویج فناوری در تمام دستگاه ها است. این برنامه گسیختگی نداشته در حال حاضر یکی از معضلات ما گسیختگی و باز شدن معماری است.
ما توانستیم در دولت دوم آقای خاتمی به مدت چهار سال این برنامه را اجرایی کنیم؛ تکفا وارد برنامه ۲۰ ساله شد و دولت آقای احمدی نژاد و وزیر وقت آن را کنار گذاشتند تا سال ۱۳۹۰ دلسوزان گزارش هایی دادند تا اینکه مقام معظم رهبری شورای عالی فضای مجازی را تاسیس کرد.
شورای عالی فضای مجازی برای هماهنگ کردن کاربری این موضوع تاسیس شد و دبیری برای آن تعیین شد و دبیر آن از وقتی که نشست با وزیر وقت و رییس جمهور دعوا داشته است تا سال ۱۳۹۲ که آن را برداشتند و تمام دوران دبیری وی به دعوا بر سر اختیارات گذشت.
در سال ۱۳۹۲ دبیر جدیدی می آید که ظرف یک سال در سایه آن دعواها افتاد و ناخواسته به همان دعواها کشیده شد و کار به سال ۱۳۹۳ کشیده شد از آن سال دبیر سوم بر سر کار آمد که در آخر دولت آقای روحانی بود و ثباتی در آنجا مشاهده شد. و از ۱۴۰۱ نیز دبیر چهارم مشغول کار شده است.
شورای عالی فضای مجازی از دو ترکیب دولتی و متخصصان بهره مند است؛ تقریبا ما سه خط برنامه توسعه ای همه جانبه از شورای عالی فضای مجازی ندیدیم.
لطفا کارنامه دوازده ساله را بررسی کنید که نشان می دهد کشور ایران را در مقایسه با جهان در حوزه آی تی توسعه نداده اید و تصمیم مشخصی نیز برای داستان فیلترینگ بگیرید چراکه همه کشور را معطل کرده اید.
۲۲۷۲۲۷