ایران با عملیات وعده صادق ۲ به دنبال صلح و امنیت در منطقه است

ایران با عملیات وعده صادق ۲ به دنبال صلح و امنیت در منطقه است

سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد، در نشست شورای امنیت درباره لبنان پس از عملیات وعده صادق ۲ گفت: استناد جمهوری اسلامی ایران به حق دفاع مشروع آن‌هم پس از یک دوره طولانی خویشتن‌داری، بیانگر رویکرد مسئولانه ایران در قبال صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی است.

به گزارش ترندونی، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد، در نشست شورای امنیت درباره لبنان پس از عملیات وعده صادق ۲ گفت: استناد جمهوری اسلامی ایران به حق دفاع مشروع آن‌هم پس از یک دوره طولانی خویشتن‌داری، بیانگر رویکرد مسئولانه ایران در قبال صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی است.

امیر سعید ایروانی گفت: به شما بابت تصدی ریاست شورای امنیت در این ماه تبریک می‌گوییم و از سرکارعالی برای برگزاری این نشست اضطراری به منظور بررسی تجاوزات رژیم اسرائیل علیه لبنان و وضعیت بحرانی منطقه قدردانی می‌کنیم. همچنین به اسلونی به‌خاطر اتمام موفقیت‌آمیز دوره ریاستش در ماه سپتامبر تبریک می‌گوییم.

وی گفت: یک سال است که رژیم آپارتاید و اشغالگر اسرائیل در کمال بی‌کیفرمانی به وحشی‌گری خود در فلسطین اشغالی ادامه می‌دهد. اکنون این رژیم جنگ تجاوزگرانه خود را به لبنان گسترش داده و شبانه‌روز مردم بی‌گناه را در سراسر مرز و در عمق خاک لبنان هدف قرار می‌دهد. این رژیم منطقه را به لبه فاجعه‌ای تمام‌عیار و بی‌سابقه سوق می‌دهد. رژیم اسرائیل هیچ قصدی برای دنبال کردن صلح یا آتش‌بس ندارد. متأسفانه، شورای امنیت سازمان ملل به‌دلیل کارشکنی ایالات متحده در اتخاذ هرگونه تصمیم مؤثر توسط این نهاد فلج شده است. حمایت بی‌دریغ ایالات متحده، بریتانیا و برخی دیگر از کشورهای غربی از رژیم اسرائیل، به این رژیم تروریستی متجاوز برای انجام هر نوع رفتار شریرانه، مجوز داده است.

ایروانی گفت: اکنون بیش از هر زمان دیگری، این رژیم به تهدیدی جدیبرای صلح و امنیت بین‌المللی تبدیل شده است. تنها راه جلوگیری از تشدید بیشتر وضعیت روشن است: رژیم اسرائیل باید فوراً جنگ خود علیه غزه را متوقف کرده و حملاتش به لبنان پایان دهد.

وی اظهار کرد: همان‌طور که در نامه دیروز خود به اعضای شورای امنیت اطلاع دادیم، نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران مجموعه‌ای از حملات موشکی را علیه مواضع نظامی و امنیتی رژیم اسرائیل انجام دادند. اقدام جمهوری اسلامی ایران کاملاً مطابق با حق ذاتی دفاع مشروع ذیل ماده ۵۱ منشور سازمان ملل متحد و در پاسخ مستقیم به اقدامات تجاوزکارانه مکرر این رژیم علیه ایران، از جمله نقض حاکمیت و تمامیت ارضی کشورم در ماه‌های گذشته بوده است. استناد جمهوری اسلامی ایران به حق دفاع مشروع آن‌هم پس از یک دوره طولانی خویشتن‌داری، بیانگر رویکرد مسئولانه ایران در قبال صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی است؛ درست در زمانی که اقدامات غیرقانونی و نسل‌کشی این رژیم اشغالگر آپارتاید علیه مردم فلسطین، و همچنین تجاوزات نظامی مکرر آن علیه لبنان و سوریه همچنان ادامه دارد.

وی افزود: حملات موشکی جمهوری اسلامی ایران پاسخی ضروری و متناسب به اقدامات تجاوزگرانه و تروریستی رژیم اسرائیل در دو ماه گذشته بوده است. این اقدامات شامل نقض حاکمیت ایران، ترور رهبر سیاسی حماس در تهران و شهروندان ایرانی، هدف‌ قرار دادن و زخمی‌کردن سفیر ایران در لبنان، و ترور اخیر سید حسن نصرالله، رهبر مقاومت و دبیرکل حزب‌الله و سردار عباس نیلفروشان، مشاور نظامی ایرانی در بیروت است.

ایروانی اظهار کرد: مایلم به نکات کلیدی اشاره کنم که به‌وضوح نشان می‌دهد اقدام جمهوری اسلامی ایران در دفاع مشروع کاملاً موجه، قانونی و مبتنی بر اصول حقوق بین‌الملل است.
در ۱ آوریل ۲۰۲۴، رژیم اسرائیل به‌طور بی‌شرمانه‌ای به اماکن دیپلماتیک ایران در دمشق پایتخت سوریه حمله کرد که نقض آشکار حقوق بین‌الملل، به‌ویژه اصل مصونیت اماکن دیپلماتیک و کنسولی بود. جمهوری اسلامی ایران بلافاصله خواستار محکومیت این اقدام از سوی شورای امنیت شد. اما پاسخ شورای امنیت چه بود؟ هیچ! این نهاد به‌جای محکوم کردن اقدام تجاوزکارانه رژیم اسرائیل، تنها از ایران خواست خویشتن‌داری کند و حتی از صدور بیانیه مطبوعاتی پیشنهادی توسط روسیه خودداری کرد. پس از ۱۰ روز سکوت شورای امنیت، ایران چاره‌ای جز استفاده از حق ذاتی خود طبق حقوق بین‌الملل برای پاسخ به این نقض شدید نداشت. همچنین در ۳۱ ژوئیه ۲۰۲۴، رژیم اسرائیل اقدام تجاوزکارانه دیگری مرتکب شد و آقای اسماعیل هنیه، رهبر سیاسی حماس و نخست‌وزیر پیشین فلسطین را که میهمان رسمی دولت ایران در تهران بود، ترور کرد. این نقض آشکار حاکمیت ملی و تمامیت ارضی ایران بود. علی‌رغم درخواست‌های ایران، شورای امنیت بار دیگر اقدامی نکرد. در همین حال، چندین کشور از جمله ایالات متحده، با استناد و اشاره به مذاکرات آتش‌بسِ در حالِ انجام، از ایران خواستند که خویشتن‌داری کند. ما به این درخواست‌های دیپلماتیک احترام گذاشتیم، اما آتش‌بسی محقق نشد و رژیم اسرائیل تنها وقیح‌تر شد.

وی اضافه کرد: بار دیگر شاهد جنایت هولناک دیگری از سوی رژیم اسرائیل بودیم؛ این بار از طریق انفجار دستگاه‌های ارتباطی که مردم بی‌گناه لبنان را هدف قرار داد. تعداد زیادی از غیرنظامیان بی‌گناه کشته و زخمی شدند، از جمله سفیر ایران در لبنان. چنین اقدامی، مصداقی دیگر از تروریسم دولتی بود. به‌دنبال آن، رژیم اسرائیل اقدام آشکار دیگری از تجاوز تروریستی انجام داد و با استفاده از بمب‌های سنگرشکن هزار پوندی که توسط ایالات متحده تأمین شده بود، سید حسن نصرالله، رهبر حزب‌الله و نماد مقاومت در برابر اشغالگری و تجاوز رژیم اسرائیل در لبنان را ترور کرد. این حمله وحشیانه منجر به شهادت بسیاری از افراد بی‌گناه،از جمله رهبر حزب‌الله و سردار ایرانی عباس نیلفروشان شد و همچنین تعداد زیادی از غیرنظامیان را زخمی کرد. این اقدام فجیع بار دیگر نشان‌دهنده اتکای مداوم این رژیم به خشونت و ترور است.

این دیپلمات کشورمان تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره به‌دنبال صلح و ثبات برای منطقه بوده و خواستار آتش‌بس فوری و توقف تلفات غیرنظامیان شده است؛ موضعی که بیش از یک سال است حفظ کرده‌ایم. بااین حال، تجربه نشان داده که رژیم اسرائیل تنها زبان زور را می‌فهمد. دیپلماسی بارها شکست خورده است، زیرا رژیم اسرائیل خویشتن‌داری را نه به‌عنوان نشانه حسن نیت، بلکه به‌عنوان ضعفی برای بهره‌برداری تلقی می‌کند.

نماینده کشورمان در سازمان ملل اظهار کرد: هر اقدام خویشتن‌دارانه‌ای که توسط ایران صورت گرفته، تنها رژیم اسرائیل را وقیح‌تر کرده تا جنایات و اقدامات تجاوزگرانه بیشتری مرتکب شود. در نتیجه، پاسخ ایران برای بازگرداندن تعادل و بازدارندگی ضروری بود. رژیم اسرائیل باید درک کند که هر اقدام تجاوزکارانه‌اش بی‌پاسخ نخواهد ماند و با پیامدهایی مواجه خواهد شد. این بهایی است که این رژیم باید بپردازد. درست بر عکس این رژیم، که به‌طور مداوم غیرنظامیان بی‌گناه و زیرساخت‌های غیرنظامی را به‌عنوان اهداف مشروع برای تجاوز و قتل‌عام در نظر می‌گیرد، ایران در پاسخ خود تنها تأسیسات نظامی و امنیتی این رژیم را با حملات موشکی دفاعی هدف قرار داده است. زیرا جمهوری اسلامی ایران براساس اصول اخلاقی و تعالیم متعالی اسلام عمل می‌کند و کاملاً با اصل تفکیک در حقوق بشردوستانه بین‌المللی مطابقت دارد.

وی گفت: جامعه بین‌المللی نمی‌تواند در برابر این وضعیت سکوت اختیار کند. ما بار دیگر از شورای امنیت می‌خواهیم که با فوریت و قاطعیت واکنش نشان دهد. شورای امنیت باید با مداخله خود، تجاوزات مداوم و جنایات جنگی رژیم اسرائیل علیه لبنان، غزه و سوریه را متوقف کرده و از تشدید وضعیتبه یک جنگ تمام‌عیار منطقه‌ای جلوگیری نماید. علاوه بر این،شورای امنیت باید رژیم اسرائیل را مجبور به رعایت تعهدات خود تحت قطعنامه‌هایی کند که این نهاد تصویب کرده است. رژیم اسرائیل باید به‌طور کامل قطعنامه ۱۷۰۱ (۲۰۰۶) را اجرا کند.

ایروانی اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران به‌شدت نسبت به هرگونه اقدام تجاوزکارانه بیشتر از سوی رژیم تروریستی اسرائیل علیه امنیت ملی و منافع حیاتی خود هشدار می‌دهد. ایران کاملاً آماده است تا در صورت لزوم، اقدامات دفاعی بیشتری برای حفاظت از منافع مشروع خود و دفاع از تمامیت ارضی و حاکمیت خود در برابر هرگونه اقدام تجاوزکارانه نظامی و استفاده غیرقانونی از زور انجام دهد. در این زمینه، ایران هیچ تردیدی نخواهد داشت.

نماینده دائم ایران در سازمان ملل  گفت: رژیم ایالات متحده و بریتانیا، که به‌عنوان حامیان بدنام رژیم اسرائیل شناخته می‌شوند، همراه با فرانسه، بار دیگر به‌طور ریاکارانه تلاش کرده‌اند تا جنایات فجیع رژیم اسرائیل را تحت عنوان دفاع مشروع توجیه کنند و مسئولیت را به ایران منتقل کنند. در حالی که رژیم اسرائیل باید به‌خاطر جنایات فجیع خود پاسخگو باشد، نمی‌توان همدستی ایالات متحده در این جنایات را نادیده گرفت. جنگ‌طلبی رژیم اسرائیل به حمایت نظامی و پشتیبانی سیاسی ایالات متحده وابسته است. سلاح‌های آمریکایی بخش عمده‌ای از تسلیحات و مهمات رژیم اسرائیل در غزه را تشکیل می‌دهند و بنابراین ایالات متحده در هر جنبه‌ای از جنایات رژیم اسرائیل دخیل است.

وی افزود: بیشتر بمب‌هایی که رژیم اسرائیل بر غزه و لبنان می‌ریزد، ساخت ایالات متحده است. رژیم ایالات متحده حتی سوخت جت را برای رژیم اسرائیل تأمین می‌کند. ایالات متحده از ۷ اکتبر تاکنون آن‌قدر سلاح به رژیم اسرائیل ارسال کرده که پنتاگون برای تحویل تجهیزات با مشکل در تأمین هواپیماهای باری کافی مواجه شده است. اگر ذره‌ای صداقت در نگرانی آن‌ها برای از دست رفتن جان غیرنظامیان بی‌گناه فلسطینی در غزه یا لبنان، یا برای گسترش جنگ در منطقه وجود داشت، به‌راحتی می‌توانستند ابزارهایی که رژیم اسرائیل برای ارتکاب این جنایات استفاده می‌کند را از آن‌ها دریغ کنند.

با این حال، اقدامات آن‌ها نیت واقعی‌شان را نشان می‌دهد: وقیح‌تر کردن اقدامات جنایتکارانه رژیم اسرائیل.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا